http://Varkensstal

Belastingvoordeel voor de intensieve veehouderij met EIA, MIA en Vamil

EIA MIA Vamil 2022

Ook dit jaar kunt u als pluimvee- of varkenshouder bij milieuvriendelijke investeringen gebruikmaken van fiscale regelingen. Mits uw beoogde bedrijfsmiddel op de Energie- of Milieulijst van 2022 staat. Ontdek hoe u met de regelingen EIA, MIA en Vamil meer veerkracht behaalt in 2022. Download de whitepaper voor meer informatie.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Met de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA) kunt u 45,5 procent van uw investeringskosten aftrekken van uw fiscale winst. Dit levert u zo’n 7 tot 22 procent voordeel op, afhankelijk van uw fiscale resultaat en uw belastingregime. Om in aanmerking te komen voor deze regeling, moet uw beoogde bedrijfsmiddel voldoen aan een van de codes op de Energielijst 2022.

MIA en Vamil

Doet u een investering in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Dan bieden de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijvingen milieu-investeringen (Vamil) u belastingvoordeel. Dit jaar nog meer dan in 2021, nu de percentages voor de MIA zijn verhoogd. Met de Vamil kunt u 75 procent van uw milieuvriendelijke investeringen op een willekeurig moment afschrijven. Voor sommige investeringen kunt u deze regelingen combineren.

Om in aanmerking te komen voor de MIA en/of Vamil moet uw beoogde bedrijfsmiddel op de Milieulijst 2022 staan.

Wijzigingen in 2022

Ieder jaar wijzigen de Energie- en Milieulijst. Voor de intensieve veehouderij zijn er dit jaar slechts kleine wijzigingen voor investeringen.

Download de whitepaper

Onze adviseurs hebben een overzicht gemaakt van alle bedrijfsmiddelen die voor u als varkens- of pluimveehouder relevant zijn. In dit overzicht leest u ook meteen welke wijzigingen ten opzichte van 2021 voor u belangrijk zijn. Zo hoeft u niet de gehele Milieu- en Energielijst 2022 door te nemen. Lees hoe u dit jaar kunt profiteren. Download de whitepaper via onderstaande button.

Meer informatie

Hebt u een duurzame investering gedaan in uw intensieve veehouderij? Vergeet deze dan niet op tijd aan te melden om belastingvoordeel te verkrijgen. Dit kan tot drie maanden na het aangaan van de investeringsverplichting.

Wilt u hier meer over weten? Of wilt u hulp bij het aangaan van een nieuwe investering of het aanmelden ervan bij de Belastingdienst? Neem contact op met uw acconavm adviseur. Die is thuis in de agrarische sector en staat graag voor u klaar. U kunt ook een afspraak maken bij een kantoor bij u in de buurt.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Whitepaper - Investeren in intensieve veehouderij - januari 2022.pdf
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht