Bedrijfsvormen: commanditaire vennootschap

commanditaire vennootschap

De commanditaire vennootschap (cv) is een samenwerkingsvorm die veel voordelen biedt voor zowel de beherende als de stille vennoot. De cv komt vooral in beeld als een stille vennoot toetreedt om het bedrijf extra geldmiddelen te verschaffen voor de financiering van bijvoorbeeld de groei van de onderneming. In de agrarische sector wordt de cv ook gebruikt bij (gedeeltelijke) bedrijfsoverdrachten.

De cv is voor veel agrariërs een eenvoudige en voordelige manier om de bedrijfsoverdracht vorm te geven. Verder wordt hij veel gebruikt om een geldverschaffer bescherming en fiscale voordelen te bieden. Zowel natuurlijke personen als rechtspersonen (zoals bv’s) kunnen samenwerken middels een cv.

Bij ondernemingsvormen gaat het niet alleen om het betalen van zo weinig mogelijk belasting, maar ook om de bescherming van het resterende vermogen. In de komende nieuwsbrieven gaan we in op verschillende ondernemingsvormen die binnen de agrarische wereld voorkomen, en dan met name op de fiscale en de juridische aspecten van ondernemingsvormen.

Commanditaire vennootschap

Deze maand de commanditaire vennootschap. Wat zijn voordelen van de cv?

  • bescherming stille vennoot;
  • grote flexibiliteit;
  • fiscale voordelen.

Whitepaper

Wilt u meer lezen over de voordelen van de cv? Vraag dan nu kosteloos de whitepaper Bedrijfsvormen: commanditaire vennootschap aan via onderstaand contactformulier. U leest tevens over de oprichting, de beherende en de stille vennoot, belastingen en sociale zekerheid. Ook gaat de whitepaper in op de specifieke voordelen van de cv bij een bedrijfsoverdracht.

De juiste bedrijfsvorm?

Wilt u meer halen uit uw onderneming en/of uw huidige bedrijfsvorm eens kritisch bekijken? Neem dan contact op met een adviseur van acconavm. Kijk voor een kantoor bij u in de buurt op de contactpagina. Wij helpen u graag.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Bedrijfsvormen - commanditaire vennootschap whitepaper - december 2015.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht