Waar dient u op te letten?

Bedrijfsbeëindigingsregeling, het vervolg

Bedrijfsbeeindigingsregeling

De staatssecretaris heeft aangegeven alle aanvragen uit de eerste openstellingsperiode van de bedrijfsbeëindigingsregeling (‘stoppersregeling’) in behandeling te nemen. Om de subsidie daadwerkelijk te ontvangen dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Loop geen subsidie mis! Wij lichten u graag een aantal voorwaarden / bijzonderheden toe.

Budget

Om aan alle aanvragen uit de eerste openstelling te kunnen voldoen, is het budget verhoogd naar €38 miljoen (in plaats van €12 miljoen). Er volgt, naar verwachting in mei 2017, nog één openstelling. De hoogte van de bedragen, de exacte openstellingsperiode en de voorwaarden voor subsidie voor de tweede openstelling zijn nog niet bekend.

Fasering beschikkingen

Na loting door een notaris zijn de aanvragen gerangschikt voor bepaling van de volgorde van afhandeling. De beschikkingen worden gefaseerd verstuurd. RVO wil voor 28 april 2017 alle beschikkingen versturen. In het overzicht afhandelvolgorde aanvragen Subsidie beëindiging melkveehouderij op de site van RVO vindt u een indicatie van het moment dat u de beschikking mag verwachten. Onvolledige aanvragen worden afgewezen. Indien er onduidelijkheid bestaat over gegevens, ontvangt u bericht en hebt u vervolgens 14 dagen de tijd om de gegevens toe te lichten.

Bedrijfsbeëindiging

De dieren die voor subsidie in aanmerking komen, dient u binnen zes weken na de beschikking af te voeren. Het is toegestaan (een deel van) de dieren voor de beschikking al af te voeren.

Whitepaper Bedrijfsbeëindigingsregeling, het vervolg

In de Whitepaper Bedrijfsbeëindigingsregeling, het vervolg lichten we u graag een aantal voorwaarden / bijzonderheden toe. Mag u nog koeien ruilen na ontvangst van de beschikking? Hoe dient u om te gaan met drachtige dieren? Mag u koeien buiten de subsidie op de vrije markt verkopen? En wanneer moet u de aanvraag tot vaststelling van de subsidie indienen?

Advies

Wilt u advies over uw deelname aan de bedrijfsbeëindigingsregeling, het bepalen van uw strategie in 2017 en verder of hebt u niet deelgenomen aan de eerste openstelling en overweegt u deelname bij een volgende openstelling? Neem dan contact op met uw accountmanager van acconavm of maak gebruik van onderstaand adviesformulier.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Bedrijfsbeeindigingsregeling het vervolg whitepaper - april 2017.pdf
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht