Akkerbouw

Onze kennis van en passie voor akkerbouw

Akkerbouw

De brede weersverzekering: Hebt u het al overwogen?
brede weersverzekering Een aantal jaren terug heeft de overheid aangegeven dat de agrarische sector zelf in samenwerking met de overheid en belangenorganisaties een risicoverzekering tegen extreme weersomstandigheden diende te ontwikkelen. Hieruit is de Brede Weersverzekering voorgekomen.

Lees meer
Milieulijst 2019 – Mia en Vamil akkerbouw
Mia en Vamil akkerbouw Ook in 2019 is het weer mogelijk om te investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Ook voor akkerbouwers staan er nieuwe bedrijfsmiddelen op de milieulijst. We zetten ze voor u in de schijnwerpers.

Lees meer
Subsidieregeling SDE voorjaarsronde 2019
SDE voorjaarsronde 2019 Van 12 maart 2019 09:00 uur tot en met 4 april 2019 17:00 uur is de voorjaarsronde van de  subsidieregeling SDE+ geopend. De regeling heeft als doel het stimuleren van de productie van duurzame energie.

Lees meer
Informatieplicht energiebesparing
Informatieplicht energiebesparing Gebruikt u in uw bedrijf meer dan 50.000 kWh stroom en/of meer dan 25.000 m3 aardgas? Dan bent u verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder.

Lees meer
Investeringsplannen in de akkerbouw? Raadpleeg de ‘checklist bouw’
checklist bouw Hebt u bouw- of renovatieplannen voor uw akkerbouwbedrijf? Als ondernemer weet u dat er veel bij komt kijken. Afspraken maken, tekeningen bijwerken en voldoen aan allerlei wettelijke eisen. Onze adviseurs zien dat hierdoor de fiscale aspecten vaak onderbelicht blijven. Terwijl dit u juist veel voordeel kan opleveren. Daarom heeft acconavm speciaal voor u een ‘checklist bouw’ samengesteld.

Lees meer