Akkerbouw

Onze kennis van en passie voor akkerbouw

Akkerbouw

Kijkt u vooruit met een prognose?
prognose Het laatste kwartaal van 2019 is aangebroken. Het duurt dus niet lang meer totdat we de balans op kunnen maken. Voor verschillende bedrijfsaspecten is het zinvol om een prognose op te stellen. Door te optimaliseren kunt u mogelijk geld verdienen of besparen.

Lees meer
Let op: nieuw btw-nummer voor eenmanszaken
btw-nummer eenmanszaken Hebt u een eenmanszaak? Dan verandert uw btw-identificatienummer per 1 januari 2020. We wijzen u graag op enkele belangrijke punten in de communicatie met de Belastingdienst, uw relaties en uw acconavm accountant.

Lees meer
Ondernemen is risico nemen?
Ondernemen is risico nemen Ondernemen is risico nemen, maar uw risico’s op een gepaste manier beperken is ook ondernemen! U maakt steeds de afweging tussen de voor- en nadelen van het uitsluiten van risico’s en neemt dan een beslissing. Als agrariër dient u zich voor te bereiden op een toekomst waarin extreem weer steeds vaker voorkomt. Bent u al ‘klimaat-klaar’?

Lees meer
Subsidieregeling SDE+ najaarsronde 2019
SDE+ najaarsronde Van 29 oktober 2019 09.00 uur tot en met 14 november 2019 17.00 uur is de najaarsronde van de subsidieregeling SDE+ geopend. Deze regeling heeft als doel het stimuleren van hernieuwbare energietechnieken. In deze openstellingsronde is 5 miljard euro beschikbaar gesteld.

Lees meer
Zonnepark en erfpacht
zonnepark en erfpacht Het realiseren van een zonnepark op agrarische gronden kan een aantrekkelijke keuze zijn. Planologisch moet het dan wél zijn toegestaan om op de agrarische gronden zonnepanelen te plaatsen. Indien u geen grondeigenaar maar erfpachter bent, is het ook van belang dat u nagaat of de grondeigenaar akkoord kan gaan met uw voornemen.

Lees meer
Taxplanning bij bedrijfsopvolging
Taxplanning In de agrarische sector worden bedrijven bij bedrijfsopvolging doorgaans tegen een lagere prijs dan de werkelijke waarde overgenomen. Het verschil tussen de werkelijke waarde en de koopsom is een schenking. Deze schenking is, in het kader van de bedrijfsopvolgingsfaciliteit, onder voorwaarden geheel of gedeeltelijk vrijgesteld van schenkbelasting. Voor de inkomstenbelasting kan er echter in een bepaalde situatie een belastingclaim ontstaan, namelijk wanneer er sprake is van een gebruikersvoordeel.

Lees meer
Omschakelen naar biologisch
omschakelen biologisch Het besluit om te gaan omschakelen naar biologisch neemt u niet van de ene op de andere dag. U maakt een zorgvuldige keuze na uitgebreid vooronderzoek, veel wikken en wegen en een goede planning.

Lees meer
Welke vakantiekrachten zet u in deze zomer?
vakantiekrachten Iedere zomer is het weer een uitdaging: vakantiekrachten inzetten. Medewerkers gaan op vakantie en voor sommige bedrijven is het de drukste periode van het jaar. Bij het aanstellen van vakantiekrachten is het van belang om goed op de hoogte te zijn van de mogelijkheden met bijbehorende regels en aandachtspunten.

Lees meer
Wetsvoorstel: Het UBO-register in Nederland
UBO-register In Nederland opgerichte entiteiten zijn vanaf januari 2020 verplicht om hun eigenaren of de personen die zeggenschap uitoefenen binnen de organisatie in te schrijven in het UBO-register, aldus het wetsvoorstel ‘Registratie uiteindelijk belanghebbenden van vennootschappen en andere juridische entiteiten’.

Lees meer
De brede weersverzekering: Hebt u het al overwogen?
brede weersverzekering Een aantal jaren terug heeft de overheid aangegeven dat de agrarische sector zelf in samenwerking met de overheid en belangenorganisaties een risicoverzekering tegen extreme weersomstandigheden diende te ontwikkelen. Hieruit is de Brede Weersverzekering voorgekomen.

Lees meer