http://coronadossier

Aardappeltelers opgelet: meld u aan voor een tegemoetkoming

tegemoetkoming aardappeltelers

[Update 8 juni 2020: de aanvraagperiode voor deze regeling is verlengd. U kunt de regeling aanvragen tot en met 18 juni, voor 17.00 uur. Mogelijk wordt de Regeling Tegemoetkoming land- en tuinbouwondernemers COVID-19 nog aangepast. Dit wordt momenteel onderzocht en is dus nog niet duidelijk.]

Bent u teler van fritesaardappelen? En kunt u vanwege de coronacrisis uw aardappelen niet verkopen? Dan kunt u eenmalig een tegemoetkoming krijgen via de Regeling tegemoetkoming land- en tuinbouwondernemers COVID-19. Hoewel de regeling nog niet definitief is goedgekeurd, kunt u al wel een aanvraag indienen bij de RVO.

Over de regeling

U kunt de tegemoetkoming aanvragen voor de aardappelen die u nog in voorraad heeft en niet meer kunt verkopen. Houd rekening met de volgende punten:

  • U ontvangt maximaal 6 cent per kilo fritesaardappelen.
  • De vergoeding is maximaal 40 procent van de gemiddelde marktwaarde in de periode van september 2019 t/m februari 2020.
  • U ontvangt minimaal 1.000 euro en maximaal 150.000 euro.

In totaal is er 50 miljoen euro beschikbaar. Wordt er meer aangevraagd? Dan krijgen u en alle andere aanvragers een vastgesteld percentage minder. U ontvangt hierover dan bericht.

Wat zijn de spelregels?

U komt in aanmerking als u door de overheidsmaatregelen tegen het coronavirus uw aardappelen niet kunt leveren of verkopen. Het gaat hierbij specifiek om levering tussen 16 maart en 31 augustus 2020 aan:

  • de voedingsindustrie die consumptieaardappelen verwerkt tot diepgevroren en/of koelverse aardappelproducten
  • groothandel
  • detailhandel (in kleinverpakking).

Krijgt u hiernaast steun voor dezelfde schade via andere regelingen, zoals de TOGS of NOW? Dan wordt het bedrag dat u hiervoor al krijgt in mindering gebracht.

Hulp bij uw aanvraag

U kunt de tegemoetkoming aanvragen bij de RVO tot en met 18 juni 2020, voor 17.00 uur. Uiteraard ondersteunen wij u graag met een complete en correcte aanvraag. Neem hiervoor contact op met uw acconavm adviseur of een kantoor bij u in de buurt.

Meer corona-advies

Wilt u meer informatie over de tegemoetkoming? Of heeft u andere (coronagerelateerde) vragen? Neem contact op met uw acconavm adviseur of een kantoor bij u in de buurt. Of ontdek meer tips en adviezen in het online dossier ‘Ondernemen in coronatijd’.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht