Agro

Uw ambitie en strategie als uitgangspunt

Agro

Maak in 2018 nog gebruik van het gunstige EIA-tarief
gunstige EIA-tarief Het laatste kwartaal van 2018 is aangebroken. Dit is voor veel ondernemers het moment om winstprognoses op te stellen en te bekijken of het zinvol is om dit boekjaar nog te investeren. Met de aangekondigde tariefswijziging van de Energie Investeringsaftrek (EIA) in 2019 in het vooruitzicht kan het extra interessant zijn om nog dit jaar te investeren.

Lees meer
Beperkte mestafzet brengt mestverwerkingsplicht 2018 in gevaar
beperkte mestafzet Het ziet er naar uit dat in 2018, door tal van oorzaken, fors minder mest is verwerkt dan voorgaande jaren. De afzet van verwerkte mestproducten gaat moeizamer en op last van overheden zijn een aantal verwerkers (tijdelijk) stilgelegd. Gezien deze feiten is het raadzaam om tijdig de balans op te maken wat betreft uw mestverwerkingsplicht 2018.

Lees meer
Individuele last Fosfaatreductieplan
Individuele last Fosfaatreductieplan Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft op 21 augustus jl. geoordeeld dat het fosfaatreductieplan 2017 de rechterlijke toets doorstaat. Kort gezegd konden volgens het CBb melkveehouders voorzien dat ongeremde groei van de veestapel tot fosfaatbeperkende maatregelen zou leiden. Alleen als er sprake is van een individuele disproportionele last kan men mogelijk voor compensatie of ontheffing in aanmerking komen. Wat betekent dit concreet en hoe werkt dat in uw situatie?

Lees meer
Zoete uitkomsten voor akkerbouwer Andries Jensma
Vóór Prinsjesdag sprak akkerbouwer Andries Jensma zijn verwachtingen uit. De vooraf aangekondigde maatregelen beloofde hem veel ‘zoets’. In hoeverre zijn deze verwachtingen uitgekomen? En wat betekent dit voor zijn onderneming? 

Lees meer
“Rutte, laten we samen investeren in een duurzame agrosector!”
Een behoorlijk zoete Prinsjesdag, dat verwacht melkveehouder Gerwin ter Maat aanstaande dinsdag. Zoet voor Nederland, maar ook voor zijn eigen onderneming. Hij zit midden in een groot groeiproces en verwacht de nodige positieve maatregelen voor 2019. Op de zuur-zoetmeter geeft hij Prinsjesdag nu een mooie 8.

Lees meer