Agro

Uw ambitie en strategie als uitgangspunt

Agro

Bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) niet versoberd: wat betekent dit?
BOR Gaat uw kind in de toekomst uw (melkvee)bedrijf overnemen? Dan kunt u wellicht een beroep doen op een regeling in de erf- en schenkbelasting: de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR). Deze regeling zou misschien versoberd worden, maar dit is niet gebeurd. Lees wat de BOR inhoudt en hoe dit u méér financiële veerkracht oplevert.

Lees meer
Tip voor meer veerkracht: Overweeg een spaargeld-bv
spaargeld-bv nog steeds interessant De belastingheffing op spaargeld en ander privévermogen blijft een veelbesproken thema. Ondanks dat het heffingsvrij vermogen in box 3 omhooggaat, blijft een spaargeld-bv oprichten interessant. Zeker gezien de lage spaarrente, die voorlopig aanhoudt (of zelfs negatief wordt).

Lees meer
SH Sporthorses transformeert in twee jaar tot internationale toplocatie
Klant accon avm SH SportsHorses Marriët en Herman Smit van SH Sporthorses trainen en verhandelen springpaarden. Met een groeiend aantal klanten in onder meer China, Brazilië en de Verenigde Staten. In 2018 willen de ondernemers een professionaliseringsslag slaan. acconavm adviseur Gerard Tooten hielp hen met de aankoop en uitbreiding van hun bedrijfslocatie.  

Lees meer
Schrijf uw UBO’s in vanaf 27 september
UBO Sinds kort zijn vrijwel alle ondernemers verplicht om eigenaren en belanghebbenden in te schrijven in het UBO-register. Dit kan sinds zondag 27 september 2020.

Lees meer
Melkveehouders helpen elkaar met waardevolle inzichten via de visiegroep
visiegroep voor melkveehouders Onze adviseurs en accountants zijn belangrijke sparringpartners voor onze klanten. Aan de andere kant hechten ondernemers ook waarde aan ideeën uitwisselen met andere ondernemers. Daarom besloten adviseurs John Raedts en Geert van Nieuwenhoven een visiegroep te starten, waarin acht melkveehouders op structurele basis kennis en ervaring delen, onder leiding van de adviseurs.

Lees meer
NOW krijgt vervolg: dit zijn de nieuwe voorwaarden
NOW.3 Veel ondernemers zijn opgelucht, want de NOW-regeling krijgt een vervolg. Voor de periode 1 oktober tot 1 juli 2021 kunt u weer een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen. De regeling wordt wel stapsgewijs afgebouwd. Lees waar u op kunt letten.

Lees meer