Agro

Uw ambitie en strategie als uitgangspunt

Agro

Goed geboerd? Welke keuze maakt u?
winstprognose Draait u een goed jaar, mede door een goede melkprijs? Kijk dan nu al naar de mogelijkheden om de fiscale winst te drukken. Met de winstprognose van acconavm krijgt u snel inzicht. Aan de hand van de winstprognose werken we verschillende scenario’s met u uit.

Lees meer
Subsidieregeling Investeringen in energie glastuinbouw 2017
glastuinbouw Hebt u een glastuinbouwbedrijf en wilt u investeren in energiebesparende maatregelen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de subsidie voor investeringen in energie-efficiëntie en hernieuwbare energie (EHG). De openstellingsperiode loopt van 15 augustus tot en met 15 september 2017.

Lees meer
Verplichte energiebesparing in varkensstallen
Energiebesparing varkensstal Per 1 juli 2017 is een verplichting om energiebesparende maatregelen te treffen, met een terugverdientijd van minder dan vijf jaar, opgenomen in de Activiteitenregeling. De regeling is ook van toepassing bij varkensstallen.

Lees meer
Piekarbeid 2017
Piekarbeid en Cafetariaregeling Indien u te maken hebt met piekperioden in uw behoefte aan arbeid en u wilt hiervoor extra personeel inzetten, zijn piekarbeiders een relatief goedkope oplossing. Ten opzichte van tijdelijke, reguliere werknemers mag u, voor een periode van maximaal acht aaneengesloten weken, het Wettelijk minimumloon (WML) aanhouden en is er premievrijstelling voor het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL-Pensioen) en premievrijstelling Colland (pensioenfonds en sociaalfonds).

Lees meer
Handel in fosfaatrechten
Handel in fosfaatrechten Mede door de melkprijs en de bekendmaking van het kortingspercentage wordt er gehandeld voor prijzen, die in vijf jaar niet zelfstandig afgelost of terugverdiend kunnen worden. Er bestaan nog een aantal grote onzekerheden rondom de fosfaatrechten, die veel invloed kunnen hebben op het rendement c.q. gewenste terugverdientijd. Lees ook: Meer duidelijkheid invoering fosfaatrechten.

Lees meer
Gebruik en verantwoording van spuiwater
Spuiwater Het spuiwater afkomstig uit luchtwassers is een afvalstof waarvoor een verantwoordingsplicht geldt. Omdat spuiwater met name stikstof bevat, kan het als stikstofkunstmest gebruikt worden. Spuiwater wordt echter gezien als afvalstof waardoor het niet zomaar als meststof mag worden gebruikt. Er wordt onderscheid gemaakt in spuiwater afkomstig van verschillende luchtwassers.

Lees meer
Meer duidelijkheid invoering fosfaatrechten
Invoering fosfaatrechten Op basis van het advies van de Commissie van Deskundigen Meststoffenwet (CDM) en Commissie knelgevallen fosfaatrechten heeft staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken) het kortingspercentage bij invoering van het stelsel van fosfaatrechten bekend gemaakt.

Lees meer
Asbest er af, isolatie en/of zonnepanelen er op
Asbest er af Bent u van plan om asbest te saneren op uw bedrijf, wellicht in combinatie met het plaatsen van zonnepanelen en/of toepassing van dakisolatie? Hoe kunt u dan optimaal gebruik maken van alle subsidies en fiscale regelingen die er momenteel zijn? Om door de bomen het bos nog te kunnen zien hebben wij de mogelijkheden voor u uiteengezet.

Lees meer
Subsidieregeling SDE – tweede openstelling 2017
Subsidieregeling SDE Van 3 t/m 26 oktober wordt de tweede ronde van 2017 van de subsidieregeling SDE+ geopend ter stimulering van productie van duurzame energie. De regeling is bestemd voor bedrijven, instellingen en non-profitinstellingen.

Lees meer