Agro

Uw ambitie en strategie als uitgangspunt

Agro

In 2021 extra belastingvrij schenken
belastingvrij schenken in 2021 Ieder kalenderjaar kunt u uw kinderen, maar ook derden belastingvrij een bedrag schenken. In 2021 is dit belastingvrije bedrag eenmalig met 1000 euro verhoogd. We vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.

Lees meer
Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV) 2021 biedt kansen
Maatlat Duurzame Veehouderij - melkveehouderij De nieuwe Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV 14) is gepubliceerd. De MDV 14 geldt voor zowel 2021 als 2022. Er zijn diverse wijzigingen opgenomen. We zetten de belangrijkste zaken voor u als melkveehouder op een rijtje.

Lees meer
Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek – KIA 2020
KIA 2020 Investeert u jaarlijks in uw onderneming? U komt door deze investeringen mogelijk in aanmerking voor kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Een uitgebalanceerde verdeling van de investeringen over de boekjaren geeft u een betere benutting van deze aftrekposten. Dit kan u een voordeel opleveren van vele duizenden euro’s per jaar.

Lees meer
Steunmaatregelen bieden veerkracht in 2021: een overzicht
extra veerkracht Ook in 2021 kunnen ondernemers rekenen op financiële steun in de coronacrisis. Het kabinet ziet af van de geplande versoberingen én komt met extra tegemoetkoming voor bepaalde sectoren. In totaal komt er 3,7 miljard euro extra bij. We geven u graag een overzicht.

Lees meer
Mestverwerkingsplicht en dierrechten in 2020
Mestverwerkingsplicht dierrechten intensieve veehouderij Het einde van het jaar is weer in zicht. De balans voor de mestverwerkingsplicht en dierenrechten kan worden opgemaakt. Hebt u al voldaan aan de mestverwerkingsplicht voor 2020? En beschikt u over voldoende dierrechten voor 2020? Zo regelt u het goed.

Lees meer
Transitieperiode brexit bijna voorbij: hoe zit het met de btw?
Brexit-voucher Sinds 31 januari 2020 is de brexit al een feit, maar de transitieperiode loopt 31 december 2020 af. Voor de btw betekent dit dat het Verenigd Koninkrijk als derde land wordt beschouwd. Wat betekent dit voor u als ondernemer, als u inkoopt vanuit het VK, of goederen levert aan het VK? Lees waar u op kunt letten, en ontdek wanneer een vergunning artikel 23 aan te bevelen is.

Lees meer
BIK 2021: denk goed na over toekomstige investeringen
BIK 2021 Op 1 januari 2021 wordt de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK) hoogstwaarschijnlijk ingevoerd. Met deze korting stimuleert de overheid u als ondernemer om te investeren in crisistijd. Tot en met 31 december 2022 kunt u ervan gebruikmaken.

Lees meer
Uitstel van belastingbetaling verlengd tot 1 april 2021
uitstel belasting betalen Hebt u nog geen uitstel van belastingbetaling aangevraagd, maar wilt u dit wel gaan doen? Dan is er goed nieuws: de regeling is nogmaals met drie maanden verlengd, waardoor u nog tot 1 april 2021 uitstel kunt aanvragen. Lees wat dit betekent én hoe u uitstel aanvraagt.

Lees meer
Intensieve veehouders, maak nú de balans op met een winstprognose
Rekentool Voerwinst De Afrikaanse varkenspest en het coronavirus raakten veel ondernemers in de intensieve veehouderij. Wellicht heeft dit bij u ook gezorgd voor wisselende resultaten door het jaar heen. Tijd om nu de balans op te maken: hoe gaat 2020 de boeken in? Creëer overzicht met een winstprognose én ontdek hoe u optimaal fiscaal voordeel kunt behalen, tijdens een eindejaarsgesprek.

Lees meer