Agro

Uw ambitie en strategie als uitgangspunt

Agro

Kijkt u vooruit met een prognose?
prognose Het laatste kwartaal van 2019 is aangebroken. Het duurt dus niet lang meer totdat we de balans op kunnen maken. Voor verschillende bedrijfsaspecten is het zinvol om een prognose op te stellen. Door te optimaliseren kunt u mogelijk geld verdienen of besparen.

Lees meer
Let op: nieuw btw-nummer voor eenmanszaken
btw-nummer eenmanszaken Hebt u een eenmanszaak? Dan verandert uw btw-identificatienummer per 1 januari 2020. We wijzen u graag op enkele belangrijke punten in de communicatie met de Belastingdienst, uw relaties en uw acconavm accountant.

Lees meer
Ondernemen is risico nemen?
Ondernemen is risico nemen Ondernemen is risico nemen, maar uw risico’s op een gepaste manier beperken is ook ondernemen! U maakt steeds de afweging tussen de voor- en nadelen van het uitsluiten van risico’s en neemt dan een beslissing. Als agrariër dient u zich voor te bereiden op een toekomst waarin extreem weer steeds vaker voorkomt. Bent u al ‘klimaat-klaar’?

Lees meer
Subsidieregeling SDE+ najaarsronde 2019
SDE+ najaarsronde Van 29 oktober 2019 09.00 uur tot en met 14 november 2019 17.00 uur is de najaarsronde van de subsidieregeling SDE+ geopend. Deze regeling heeft als doel het stimuleren van hernieuwbare energietechnieken. In deze openstellingsronde is 5 miljard euro beschikbaar gesteld.

Lees meer
Openstelling saneringsregeling varkenshouderij bekend
saneringsregeling varkenshouderij Op 11 oktober jl. heeft het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) de definitieve regeling gepubliceerd voor de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv). De subsidieregeling heeft als doel om de geurhinder in de concentratiegebieden terug te dringen.

Lees meer
Zonnepark en erfpacht
zonnepark en erfpacht Het realiseren van een zonnepark op agrarische gronden kan een aantrekkelijke keuze zijn. Planologisch moet het dan wél zijn toegestaan om op de agrarische gronden zonnepanelen te plaatsen. Indien u geen grondeigenaar maar erfpachter bent, is het ook van belang dat u nagaat of de grondeigenaar akkoord kan gaan met uw voornemen.

Lees meer
Wijzigingen mestwetgeving 2020 – Update
Mestwijzigingen update 2 Onlangs hebben we u geïnformeerd over een aantal aangekondigde wijzigingen in de mestwetgeving voor 2020. We hebben toen ook aangegeven dat de kans op aanpassingen groot is. Mede door de vele reacties is het nu duidelijk dat diverse aangekondigde wijzigingen (nog) niet doorgaan. Daarom geven we u graag een update.

Lees meer
KOR wordt OVOB: dit betekent het voor u
De kleineondernemersregeling (KOR) verdwijnt. Op 1 januari 2020 wordt deze vervangen door de omzetgerelateerde vrijstelling voor de omzetbelasting (OVOB). Lees wat de veranderingen zijn én of de OVOB voor u voordelig kan zijn.

Lees meer
Werkgevers opgelet: WAB to do!
Nog een paar maanden, dan is het 1 januari 2020 en wordt de Wet arbeidsmarkt in balans ingevoerd. Hoe ver bent u met uw voorbereiding? Er verandert veel de komende tijd. Zeker als u met flex- en oproepkrachten werkt. Daarom geven we u zes tips waar u direct mee aan de slag kunt. En hebt u vragen? We helpen u graag. Tip 1: De ketenregeling verandert, inventariseer uw tijdelijke arbeidscontracten Het is verstandig om nu alvast de arbeidscontracten te inventariseren:

Lees meer