Agro

Uw ambitie en strategie als uitgangspunt

Agro

Internationale seizoenskrachten? Regel het goed in coronatijd
seizoenskrachten coronatijd Werkt u met seizoenskrachten, die vanuit andere landen voor u in Nederland aan de slag gaan? Hier komt veel wet- en regelgeving bij kijken. Dat was altijd al zo, maar nu in coronatijd zijn er nog meer zaken om op te letten. Lees meer over de aandachtspunten.

Lees meer
De WAB bij oproepkrachten: werkgevers, let op
oproepkracht Hebt u medewerkers in dienst met een oproepcontract (nulurencontract)? Dan wijzen we u graag op aandachtspunten van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). De rechter besloot onlangs dat een werkgever zijn oproepkracht een vast urenaanbod had moeten bieden. Lees hoe het afliep én ontdek hoe u dergelijke problemen voorkomt.

Lees meer
Wat betekent de registratieplicht voor de paardenhouderij voor u?
registratieplicht paardenhouderij Het is u vast niet ontgaan dat per 21 april 2021 de registratieplicht (I&R) voor het houden van paardachtigen in Nederland van kracht wordt. Dit betekent dat u als paardenhouder moet registreren welke paarden op uw locatie staan. Hierdoor krijgen diverse overheidsinstanties meer inzicht op het aantal paarden per locatie. Wat betekent dit voor u?

Lees meer
Het zonnepark komt er echt. Wat kunt u verwachten?
bezwaren tegen zonnepark De kans is groot dat u als agrarisch ondernemer of grondeigenaar de afgelopen vijf jaar bent benaderd om uw grond ter beschikking te stellen voor een zonnepark. De volgende stap is dan meestal een optieovereenkomst tussen u en de projectontwikkelaar. Wat kunt u daar allemaal van verwachten? Wij praten u bij over het vervolgproces.

Lees meer
TVL tweede kwartaal verhoogd naar 100 procent
TVL tweede kwartaal 2021 Een opluchting voor veel ondernemers: de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) wordt opnieuw verhoogd. Voor het tweede kwartaal van dit jaar geldt een tegemoetkoming van 100 procent. Ontdek of u in aanmerking komt en waar u op kunt letten.

Lees meer
Gecombineerde Opgave 2021: voor intensieve veehouderij
Gecombineerde opgave 2021 Van 1 maart tot en met 15 mei 2021 kunt u de Gecombineerde Opgave (GO) weer indienen bij de RVO. Er zijn enkele wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Lees waarop u kunt letten als ondernemer met een intensieve veehouderij. En download onze whitepaper voor extra informatie.

Lees meer
Investeren als akkerbouwer of tuinbouwer: kansen voor de EIA, MIA en Vamil
Investeren akkerbouwer tuinbouwer Investeren in een warmtepomp, insectengaas of een energiezuinige klimaatregeling. Bedrijfsmiddelen waarvoor u in veel gevallen belastingvoordeel kunt krijgen. Ontdek hoe u met de regelingen EIA, MIA en Vamil meer (fiscale) veerkracht behaalt in 2021. En download de whitepaper voor meer informatie.

Lees meer
Akkerbouwer: Houd overzicht met een gedegen liquiditeitsprognose
akkerbouwer liquiditeitsprognose Door de uitbraak van het coronavirus staat de aardappelprijs behoorlijk onder druk. Ook voor akkerbouwers brengt de coronacrisis uitdagingen met zich mee. Reden te meer om dit jaar een liquiditeitsprognose te maken. Zo houdt u de regie en komt u komend jaar niet voor verrassingen te staan.

Lees meer
Gecombineerde Opgave 2021: aandachtspunten
Gecombineerde Opgave 2021 melkveehouderij Het is 1 maart geweest. Voor u als agrarisch ondernemer betekent dit dat u de Gecombineerde Opgave (GO) weer kunt indienen. Er zijn enkele wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Waar kunt u op letten in 2021? Wij leggen het u graag uit.

Lees meer