Agro

Uw ambitie en strategie als uitgangspunt

Agro

Het vennootschapsbelastingtarief gaat omlaag, anticipeer tijdig op de valkuilen!
vennootschapsbelasting valkuilen Eén van de aangekondigde fiscale maatregelen uit het regeerakkoord is de verlaging van het tarief voor de vennootschapsbelasting (vpb-tarief). De tarieven worden stapsgewijs verlaagd van 20 en 25 procent in 2018 naar respectievelijk 16 en 21 procent in 2021. Hoe kan deze tariefsverlaging worden geplaatst in het licht van andere aangekondigde fiscale maatregelen in de vennootschapsbelasting? En leidt deze tariefsverlaging ook voor u daadwerkelijk tot minder belasting?

Lees meer
Subsidieregeling SDE voorjaarsronde 2018
SDE voorjaarsronde 2018 Van 13 maart 2018 09:00 uur tot en met 5 april 2018 17:00 uur is de voorjaarsronde van de  subsidieregeling SDE+ geopend. De regeling heeft als doel het stimuleren van de productie van duurzame energie.

Lees meer
Hebt u nog de meest fiscaal voordelige bedrijfsstructuur?
voordelige bedrijfsstructuur Stel: U hebt jaren geleden uw eenmanszaak of vof ingebracht in een bv, omdat dat destijds fiscaal aantrekkelijk was. Of u hebt juist een eenmanszaak of maakt onderdeel uit van een maatschap of vof. Hebt u op dit moment nog steeds de meest voordelige rechtsvorm voor uw bedrijf?

Lees meer
Belangrijke data 2018
belangrijke data 2018: Er speelt voor u als agrarisch ondernemer weer veel op het gebied van wet- en regelgeving. In dit artikel vindt u een selectie van belangrijke data voor de komende maanden.

Lees meer
Investeren in uw tuinbouwbedrijf in 2018 – MIA, Vamil en EIA
Investeren in uw tuinbouwbedrijf Bent u van plan om te investeren in milieuvriendelijke, duurzame of energiebesparende technieken? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van de fiscale regelingen MIA, Vamil en EIA. Op de Milieullijst 2018 en de Energielijst 2018 staan bedrijfsmiddelen die hiervoor in aanmerking komen. 

Lees meer
Investeren in uw akkerbouwbedrijf in 2018 – MIA, Vamil en EIA
Investeren in uw akkerbouwbedrijf Bent u van plan om te investeren in milieuvriendelijke, duurzame of energiebesparende technieken? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van de fiscale regelingen MIA, Vamil en EIA. Op de Milieulijst 2018 en de Energielijst 2018 staan bedrijfsmiddelen die hiervoor in aanmerking komen. 

Lees meer
Investeren in uw melkveebedrijf in 2018 – MIA, Vamil en EIA
Investeren in uw melkveebedrijf Bent u van plan om te investeren in milieuvriendelijke, duurzame of energiebesparende technieken? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van de fiscale regelingen MIA, Vamil en EIA. Op de Milieullijst 2018 en de Energielijst 2018 staan bedrijfsmiddelen die hiervoor in aanmerking komen. 

Lees meer