Agro

Uw ambitie en strategie als uitgangspunt

Agro

Boomkwekerij – koopovereenkomst
koopovereenkomst Regelmatig is er in de praktijk van alle dag verwarring over de afspraken met betrekking tot verkoop of aankoop van een bedrijf, gebouwen of machines. Heb ik nu mijn bv verkocht of heb ik mijn goederen verkocht. Hoe creëert u duidelijkheid?

Lees meer
Subsidieregelingen POP3 Limburg
POP3 Limburg [Bijgewerkt op 8-6-2017] Vanuit het Plattelands Ontwikkelings Programma (POP3) stelt de Provincie Limburg in de periode van 29 mei t/m 25 augustus 2017 vijf subsidieregelingen open waar u, als ondernemer in de agrarische sector, gebruik van kunt maken.

Lees meer
De overdracht van uw akkerbouwbedrijf
Bedrijfsoverdracht De verkoop of overdracht van uw akkerbouwbedrijf is een unieke gebeurtenis. Het is belangrijk om hier al op tijd eens bij stil te staan en mogelijk al ‘voor te sorteren’.

Lees meer
Agrarische bedrijfsoverdracht: Op naar de volgende fase
agrarische bedrijfsoverdracht Agrarische bedrijfsoverdracht is een proces van jaren. Er gaat veel aan vooraf en na de overdracht is het traject nog niet afgerond. Op tijd nadenken en zaken regelen kan een hoop ellende schelen. Niet in de laatste plaats in de familie, aldus vier specialisten van acconavm.

Lees meer
Veehandelsregeling en btw
Veehandelsregeling De levering van vee door handelaren is in beginsel een btw-belaste prestatie. Bij toepassing van de veehandelsregeling geldt een uitzondering en is een veehandelaar geen btw verschuldigd over de verkoop van vee. De keerzijde hiervan is dat de veehandelaar ook geen recht op aftrek van btw heeft.

Lees meer
Van landbouwregeling naar btw-belast
landbouwregeling Als u als landbouwer in de landbouwregeling zit dan hoeft u geen btw te berekenen over uw leveringen en diensten vanuit het landbouwbedrijf. Daartegenover staat dat u bij toepassing van de landbouwregeling geen recht hebt om btw in aftrek te brengen.

Lees meer
De overdracht van uw melkveebedrijf
Overdracht melkveebedrijf De verkoop of overdracht van uw melkveebedrijf is geen alledaags onderwerp. Toch is het belangrijk om hier al op tijd eens bij stil te staan en mogelijk al ‘voor te sorteren’.

Lees meer
Windmolens, zonneparken en fiscaliteit
zonneparken en fiscaliteit Mooi of niet…Windmolens zijn in Nederland inmiddels gemeengoed en de zonneparken volgen. Windmolens zijn fiscaal gelijk aan zonneparken. Maar wat houdt dat in?

Lees meer
Liquiditeitsprognose voor akkerbouw
Liquiditeitsprognose Op veel akkerbouwbedrijven zien we de fiscale winst stijgen, dankzij goede prijzen voor alle soorten aardappelen in 2016 en veelal lagere kosten. Akkerbouwbedrijven met veel uien of winterpeen laten beduidend minder goede winsten zien. Gebruik de resultaten en ervaringen van de oogst 2016 om de liquiditeitsprognose voor de oogst van 2017 bij te stellen, het kan zeker nieuwe inzichten geven.

Lees meer