Agro

Uw ambitie en strategie als uitgangspunt

Agro

Wijzigingen mestwetgeving 2020
mestwetgeving 2020 We verwachten een flink aantal wijzigingen in de mestwetgeving 2020. Dat blijkt uit de gepubliceerde wetsontwerpen. De wetsvoorstellen hebben behoorlijk wat stof doen opwaaien. De kans op aanpassingen is dan ook groot. Wij vinden het belangrijk u nu al te informeren. De wetswijzigingen mestwetgeving kunnen namelijk grote gevolgen hebben voor uw bedrijf.

Lees meer
Wat is uw bedrijf waard?
Over het begrip ‘waarderen’ bestaat veel verwarring. In de praktijk worden veel vuistregels gebruikt om de ‘waarde’ van de onderneming te bepalen. Een bedrijfswaardering is echter veel meer dan een simpele rekensom.

Lees meer
Afdwingen van betaling
Als ondernemer hebt u er geregeld mee te maken: debiteuren die te laat betalen. Ook komt het voor dat facturen oninbaar worden door bijvoorbeeld een faillissement van de afnemer. Voor een goed debiteurenbeheer is het belangrijk om te weten welke wettelijke middelen u tot uw beschikking hebt om de betaling van uw factuur af te dwingen.

Lees meer
Taxplanning bij bedrijfsopvolging
Taxplanning In de agrarische sector worden bedrijven bij bedrijfsopvolging doorgaans tegen een lagere prijs dan de werkelijke waarde overgenomen. Het verschil tussen de werkelijke waarde en de koopsom is een schenking. Deze schenking is, in het kader van de bedrijfsopvolgingsfaciliteit, onder voorwaarden geheel of gedeeltelijk vrijgesteld van schenkbelasting. Voor de inkomstenbelasting kan er echter in een bepaalde situatie een belastingclaim ontstaan, namelijk wanneer er sprake is van een gebruikersvoordeel.

Lees meer
Omschakelen naar biologisch
omschakelen biologisch Het besluit om te gaan omschakelen naar biologisch neemt u niet van de ene op de andere dag. U maakt een zorgvuldige keuze na uitgebreid vooronderzoek, veel wikken en wegen en een goede planning.

Lees meer
Wat is de volgende ‘PAS’?
PAS-periode [Bijgewerkt op 11 juli 2019] De uitspraak van de Raad van State op 29 mei jl. zet een streep door het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Wat betekent dit en hoe nu verder?

Lees meer
Wet omzetting aandelen aan toonder: controleer uw statuten!
Recent heeft de Kamer van Koophandel een brief gestuurd over de Wet omzetting aandelen aan toonder en daarin kort gewezen op de gevolgen voor de naamloze vennootschap (nv). Wet omzetting aandelen aan toonder De nv staat voor openheid: de aandelen zijn in principe vrij verhandelbaar en staan niet op naam. Vanaf 1 juli 2019 treedt echter de Wet omzetting aandelen aan toonder in werking. Deze wet maakt de identificatie van alle houders van aandelen aan toonder in een nv mogelijk.

Lees meer
Compensatie voor werkgevers bij ontslag langdurig zieke werknemers
compensatie transitievergoeding Hebt u een werknemer in dienst (gehad) die langdurig ziek is en die om die reden uit dienst is gegaan of gaat? Let dan goed op, want vanaf 1 april 2020 kunt u in aanmerking komen voor een compensatie van het UWV ter zake van de door u betaalde of nog te betalen ontslagvergoeding.

Lees meer
Welke vakantiekrachten zet u in deze zomer?
vakantiekrachten Iedere zomer is het weer een uitdaging: vakantiekrachten inzetten. Medewerkers gaan op vakantie en voor sommige bedrijven is het de drukste periode van het jaar. Bij het aanstellen van vakantiekrachten is het van belang om goed op de hoogte te zijn van de mogelijkheden met bijbehorende regels en aandachtspunten.

Lees meer