http://coronadossier
Coronasteunpakketten opnieuw uitgebreid in Q4 2021
coronasteunpakketten Ervaart u als ondernemer (opnieuw) financiële gevolgen van de coronamaatregelen? Wellicht komt u in aanmerking voor extra steun of uitstel van belastingbetaling. De steunpakketten zijn namelijk weer uitgebreid. Overleg met uw acconavm adviseur welke regelingen het best bij u passen.

Lees meer
Maximale coronasteun TVL Q4 verhoogd tot 2,3 miljoen euro
TVL uitbreiding Hebt u in de coronaperiode maximale overheidssteun aangevraagd? Het totale bedrag dat u aan overheidssteun  kunt aanvragen is verhoogd. Dit betekent dat u wellicht  dus toch nog (extra) TVL kunt aanvragen. Het totaalbedrag was 1,8 miljoen euro en is in het vierde kwartaal verhoogd naar 2,3 miljoen euro. Deze verruiming geldt alleen voor TVL Q4 2021. U kunt niet met terugwerkende kracht extra steun aanvragen over de eerdere periodes.  

Lees meer
Uw bedrijf overdragen: blijf financieel gezond met een financiële planning
Financiële planning Uw bedrijf verkopen of overdragen doet u vaak maar één keer in uw leven. Een belangrijk moment dus, want er verandert veel. Denkt u erover om over enkele jaren te stoppen? Hoe ziet uw leven er dan uit? Na de verkoop of bedrijfsoverdracht? En wat blijft er in financieel opzicht te besteden? Een goed moment om eens naar uw financiële planning te kijken.

Lees meer
Het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB)
Nieuw GLB We staan in Nederland voor grote uitdagingen op het gebied van klimaat, natuur en milieu. Het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) richt zich op deze uitdagingen en zet in op kennis, innovatie, investering, netwerken en samenwerken. Dit is wat we er tot nu toe over weten.

Lees meer
Controle arbeidsinspectie: hebt u het basiscontract en de RI&E op orde?
Controle arbeidsinspectie Al enige tijd geleden is de Arbowet gewijzigd. Het doel: dat u als werkgever samen met uw werknemers kijkt naar de arbeidsomstandigheden en de preventie van arbeidsongevallen verbetert. Twee verplichte documenten zijn een basiscontract en een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E). In deze blog vertel ik u hier meer over.

Lees meer
Dit moet u weten over de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q4 2021
TVL Q4 2021 De laatste persconferentie viel velen rauw op het dak. We dachten met z’n allen de teugels te kunnen laten vieren. Dat we na al die maanden eindelijk weer volop konden gaan ondernemen, de opgedane schade inhalen. De nieuwe maatregelen zijn daarom extra zuur. Gelukkig komt de overheid wel weer met ruime steunpakketten. In deze blog vertel ik u meer over de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor de laatste periode van 2021. 

Lees meer
Mestverwerkingsplicht 2021 – Intensieve veehouderij
Mestverwerkingsplicht 2021 Het einde van het jaar is in zicht. Een goed moment om de balans op te maken. Hoe was het afgelopen jaar? Hebt u voldaan aan de mestverwerkingsplicht voor 2021? Beschikt u over voldoende dierrechten? Zo gaat u goed voorbereid het nieuwe jaar in.

Lees meer
Eindejaarstips 2021
Tip voor agro-ondernemers: overweeg een brede weersverzekering Het einde van 2021 nadert. Een jaar waarin bijna iedere ondernemer met grote uitdagingen is geconfronteerd. Ook al is dat voor iedereen anders. En nu kijken we met grote nieuwsgierigheid richting het nieuwe jaar. Want met een demissionair kabinet en weer nieuwe coronamaatregelen, blijven het onzekere tijden. Bekijk onze eindejaarstips en doe er uw voordeel mee!

Lees meer
Agrariër, wij helpen u bij de BGT-check van uw percelen
BGT-check Als agrariër hebt u waarschijnlijk al gehoord van de BGT-check. Inmiddels ontving zo’n tachtig procent van de ondernemers een uitnodiging van de RVO om de check in te vullen. De rest van de bedrijven zal na de Gecombineerde Opgave van 2022 een uitnodiging ontvangen. De afgelopen maanden kregen vooral bedrijven in Midden- en Zuid-Nederland het verzoek de BGT-check te doen. Na ontvangst heeft u zes weken de tijd om te reageren.

Lees meer
Tip voor meer veerkracht: Overweeg een spaargeld-bv
spaargeld-bv nog steeds interessant De belastingheffing op spaargeld en ander privévermogen blijft een veelbesproken thema. Ondanks dat het heffingsvrij vermogen in box 3 de laatste jaren verhoogd is, blijft een spaargeld-bv oprichten interessant. Zeker gezien de lage spaarrente, die voorlopig aanhoudt en soms al negatief is.

Lees meer