Agro

Uw ambitie en strategie als uitgangspunt

Agro

Jonge landbouwer: Jong geleerd, jong gedaan
Jonge landbouwer Den Boer Niet iedereen is in de wieg gelegd om boer te worden. De 29-jarige Joeran wel. Het boeren zit hem in de genen en hij zit alweer bijna tien jaar in de maatschap met zijn ouders. Zijn specialiteit: pootaardappelen.

Lees meer
Update Regeling fosfaatreductieplan
Op 28 april 2017 heeft de staatssecretaris de Regeling fosfaatreductieplan 2017 op enkele belangrijke punten gewijzigd. Deze wijzigingen zijn gepubliceerd in de Staatscourant. In dit artikel vindt u de belangrijkste wijzigingen.

Lees meer
Stand van zaken Regeling fosfaatreductieplan
fosfaatreductieplan Op 17 februari jl. is de Regeling fosfaatreductieplan 2017 gepubliceerd. Inmiddels is de eerste periode van de regeling bijna ten einde. De tweede periode begint op 1 mei. Tevens zijn er recentelijk een aantal belangrijke wijzigingen in de regeling gepubliceerd.

Lees meer
Aanmelden stikstofdifferentiatie 2017
Stikstofdifferentiatie Ondernemers die bij teelt van suikerbieten, fritesaardappelen, tarwe of gerst op kleigrond bovengemiddelde hectareopbrengst realiseren, mogen een hogere stikstofgebruiksnorm toepassen. Aanmelden voor stikstofdifferentiatie 2017 kan tot en met 15 mei 2017.

Lees meer
Equivalente maatregelen akkerbouw 2017
Equivalente maatregelen De afgelopen jaren zijn de gewasopbrengsten gestegen. Door de beperkingen op het gebied van bemesting wordt deze ontwikkeling echter negatief beïnvloed. Daarom zijn nu de equivalente maatregelen akkerbouw van toepassing.

Lees meer
Tijdelijke grond goed geregeld
Tijdelijke grond Hebt u dit jaar extra grond gehuurd of ruilt u grond met een akkerbouwer? Dan zijn onderstaande zaken ongetwijfeld voor u van belang.

Lees meer
Toeslag Jonge landbouwers 2017
Toeslag Jonge landbouwer 2017 De jeugd heeft de toekomst. Maar als jonge landbouwer kunt u soms wel een steuntje in de rug gebruiken. De overheid stimuleert jonge landbouwers, omdat zij essentieel zijn voor de toekomst van de landbouw, het creëren van voedselzekerheid en behoud van het Nederlandse landschap. Hoe komt u in aanmerking voor deze steun?

Lees meer
Controleer uw (voorlopige) aanslag inkomstenbelasting!
aanslag inkomstenbelasting Het voorjaar is weer in volle gang en wellicht bent u op dit moment druk bezig met werkzaamheden op het land. Fiscale zaken staan even wat lager op uw prioriteitenlijstje. Toch is het belangrijk om alert te zijn, met name op het gebied van de inkomstenbelasting. Het kan u geld opleveren!

Lees meer