Agro

Uw ambitie en strategie als uitgangspunt

Agro

Selectieve betalingen in tijden van de coronacrisis
selectieve betalingen Hoe betaalt u in deze corona crisistijd uw crediteuren? Kunt u daar selectief in zijn? In het kader van uw bestuursaansprakelijkheid heeft onze juridisch adviseur Tanja Bode een aantal tips voor u. Zij legt uit wat u kunt doen in deze bijzondere omstandigheden.

Lees meer
eHerkenning steeds vaker noodzakelijk: vraag het tijdig aan
eHerkenning Als ondernemer heeft u er ongetwijfeld van gehoord: eHerkenning. De (verplichte) opvolger van DigiD voor bedrijven. Hiermee regelt u met één inlog al uw zaken bij overheidsinstellingen, zoals het UWV, de Belastingdienst en de RVO. Wat verandert er precies en wat betekent dit voor u? Ik vertel er graag meer over.

Lees meer
Hebt u recht op 4.000 euro tegemoetkoming?
4000 euro steunmaatregel voor ondernemers TOGS Raakt het coronavirus uw business? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro. Ontdek of u in aanmerking komt en hoe u de tegemoetkoming aanvraagt.

Lees meer
Spookfacturen
Spookfacturen U vermoedt dat u een spookfactuur hebt ontvangen. Spookfacturen zijn valse facturen die vaak niet van echt te onderscheiden zijn, bijvoorbeeld door woorden of logo’s die u van andere facturen herkent. Waar moet u op letten? Ook ten tijde van de coronacrisis circuleren er dubieuze nota’s en spookfacturen. Wees hier alert op.

Lees meer
Fosfaat- en stikstofgebruiksnormen in 2020
gebruiksnormen 2020 De hoeveelheid stikstof en fosfaat die u per hectare mag gebruiken is vastgelegd in gebruiksnormen. Er is een aantal uitzonderingen van toepassing. We geven u graag een toelichting. Fosfaat PAL- en Pw-waarden De algemene norm is veertig kilogram fosfaat per hectare. Als u door grondonderzoek kunt aantonen dat het Pw-getal van een betreffend perceel vijfenvijftig of lager is mag u extra fosfaat toedienen. De bestaande klasse ‘neutraal’ is in 2020 gesplitst in ‘neutraal’ en ‘ruim’, waarbij ook de normen aangepast

Lees meer
Een update voor werkgevers inzake de WW-premie in verband met het coronavirus
WW-premie in coronatijd Update 20 maart 2020 Zoals bekend is de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans) per 1 januari 2020 een feit! Eén van de wijzigingen ziet op de hoogte van de WW-premie. In verband met het coronavirus is een aantal extra versoepelingen aangekondigd. Ook deze regel zou gaan gelden voor het hele jaar 2020 en wordt momenteel uitgewerkt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Lees meer
Speciaal voor zelfstandig ondernemers: versoepelde regeling Bbz
Tozo Update: 24 maart 2020 | Er is een nieuwe regeling voor ondersteuning aan zzp’ers, de Tozo. Lees hier meer.  Het kabinet presenteerde op 17 maart maatregelen om de economie draaiende te houden en zoveel mogelijk te voorkomen dat mensen hun inkomen verliezen. En dat zijn ook regelingen voor u als zelfstandig ondernemer of zzp’er. Zoals de versoepelde Bbz-regeling. Lees wat deze regeling inhoudt en wat die versoepeling precies betekent.

Lees meer
Wijzigingen 2020 Gecombineerde Opgave en betalingsrechten
2020 Gecombineerde Opgave Wij begrijpen dat, in deze tijden, het indienen van de Gecombineerde Opgave (GO) mogelijk niet bovenaan uw lijstje staat. Voor het indienen van de GO 2020 is om uitstel verzocht bij de Europese Unie vanwege het coronavirus. De uiterste inleverdatum, waarbij geen korting wordt toegepast, is 15 mei 2020. Vooralsnog is het niet bekend of dit uitstel ook daadwerkelijk verleend gaat worden. Wij adviseren u dan ook, met de kennis van dit moment, om tussen alle andere (veld)werkzaamheden door de

Lees meer