Agro

Uw ambitie en strategie als uitgangspunt

Agro

Voorstel toekomstbestendige ledenfinanciering FrieslandCampina
FrieslandCampina leveringscertificaten FrieslandCampina presenteerde in april 2021 een nieuw voorstel voor een toekomstbestendige ledenfinanciering. FrieslandCampina staat voor drie belangrijke uitdagingen waaruit dit nieuwe voorstel voor de ledenfinanciering voortkomt. Ik vertel u graag wat dit voorstel inhoudt en wat dit voor u betekent.

Lees meer
Let op: de controles van de Inspectie SZW bij rund- en melkveebedrijven zijn gestart
Inspectie rund- en melkveebedrijven Afgelopen week kondigde de Inspectie SZW aan te starten met het controleren van bedrijven in de rund- en melkveesector. Het grote aantal arbeidsongevallen is de reden voor deze controles. Binnenkort kunt u dus mogelijk ook een controle op uw bedrijf verwachten. Daarom vertellen we u in deze blog graag waar u op moet letten.

Lees meer
Loket NOW5 gaat binnenkort open: alles wat u moet weten
NOW5 De vijfde aanvraagperiode voor de NOW is misschien wel de spannendste uit de reeks. We zitten namelijk midden in een overgangsperiode. Waarbij de overheid versoepelingen doorvoert, die zeer waarschijnlijk invloed hebben op uw situatie. Wilt u in 2021 weer subsidie via de NOW aanvragen? Lees waar u op kunt letten en hoe u zich voorbereidt op uw aanvraag voor NOW5.

Lees meer
Agrariër, wij helpen u bij de BGT-check van uw percelen
BGT-check Als agrariër hebt u mogelijk al gehoord van de BGT-check. Afgelopen jaar ontvingen de meeste ondernemers van Noord- en een groot deel van Midden-Nederland een uitnodiging van de RVO om deze in te vullen. De rest van Nederland volgt dit jaar. Na ontvangst heeft u zes weken de tijd om te reageren. Om te voorkomen dat u grond verliest, is het raadzaam dit te doen. En wij helpen u daar graag bij.

Lees meer
AVG-vragen? acconavm en DataproteQ ondersteunen u
Samenwerking AVG Accon avm Een datalek in uw bedrijf ligt al snel op de loer. Zelfs als u goed hebt nagedacht over een AVG-proof beleid. acconavm heeft de handen ineengeslagen met DataproteQ. Samen helpen we u aan de wetgeving te voldoen. Zo voorkomt u boetes en waarborgt u de continuïteit van uw onderneming.

Lees meer
Internationale seizoenskrachten? Regel het goed in coronatijd
seizoenskrachten coronatijd Werkt u met seizoenskrachten, die vanuit andere landen voor u in Nederland aan de slag gaan? Hier komt veel wet- en regelgeving bij kijken. Dat was altijd al zo, maar nu in coronatijd zijn er nog meer zaken om op te letten. Lees meer over de aandachtspunten.

Lees meer
De WAB bij oproepkrachten: werkgevers, let op
oproepkracht Hebt u medewerkers in dienst met een oproepcontract (nulurencontract)? Dan wijzen we u graag op aandachtspunten van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). De rechter besloot onlangs dat een werkgever zijn oproepkracht een vast urenaanbod had moeten bieden. Lees hoe het afliep én ontdek hoe u dergelijke problemen voorkomt.

Lees meer
Wat betekent de registratieplicht voor de paardenhouderij voor u?
registratieplicht paardenhouderij Het is u vast niet ontgaan dat per 21 april 2021 de registratieplicht (I&R) voor het houden van paardachtigen in Nederland van kracht wordt. Dit betekent dat u als paardenhouder moet registreren welke paarden op uw locatie staan. Hierdoor krijgen diverse overheidsinstanties meer inzicht op het aantal paarden per locatie. Wat betekent dit voor u?

Lees meer
Het zonnepark komt er echt. Wat kunt u verwachten?
bezwaren tegen zonnepark De kans is groot dat u als agrarisch ondernemer of grondeigenaar de afgelopen vijf jaar bent benaderd om uw grond ter beschikking te stellen voor een zonnepark. De volgende stap is dan meestal een optieovereenkomst tussen u en de projectontwikkelaar. Wat kunt u daar allemaal van verwachten? Wij praten u bij over het vervolgproces.

Lees meer
TVL tweede kwartaal verhoogd naar 100 procent
TVL tweede kwartaal 2021 Een opluchting voor veel ondernemers: de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) wordt opnieuw verhoogd. Voor het tweede kwartaal van dit jaar geldt een tegemoetkoming van 100 procent. Ontdek of u in aanmerking komt en waar u op kunt letten.

Lees meer