Let op: u hebt nog tot 12 november voor de vaststelling van TVL Q1 2021

Let op: u hebt nog tot 12 november voor de vaststelling van TVL Q1 2021
TVL vaststelling Update 21 september 2021 Hebt u TVL Q1 2021 aangevraagd? Dan hebt u nog tot 12 november oktober om uw werkelijke omzet door te geven. Dit is nodig voor de vaststelling van uw definitieve subsidie. Daarna is het niet meer mogelijk om dit door te geven. In deze blog vertel ik wat u kunt verwachten en waar u op kunt rekenen.

Lees meer
Agro vooruitblik Prinsjesdag én daarna: landbouwvrijstelling en BOR
Taxplanning Wat kunt u als agro-ondernemer verwachten van de nieuwe belastingplannen? In deze blog blik ik graag met u vooruit op Prinsjesdag én vooral daarna. Ontdek welke fiscale thema’s voor u relevant zijn en hoe u hierop kunt voorsorteren.

Lees meer
Alle ingrediënten voor een juridisch correcte contractovername
contractovername Wordt uw onderneming omgezet in een andere rechtsvorm? Of is een contract niet meer van waarde voor uw onderneming, maar wel voor een andere onderneming? Dan is een contractovername gewenst. In deze blog heb ik voor u in kaart gebracht welke juridische vereisten noodzakelijk zijn bij een contractovername.

Lees meer
Voorbereiden op inspectie SZW: onze adviezen
Inspectie SZW De Inspectie SZW controleert of u zich als werkgever houdt aan de wet- en regelgeving rondom arbeid. Van de RI&E tot coronamaatregelen en vergunningen van buitenlands personeel. Wat houdt deze inspectie precies in én hoe bereidt u zich voor? Lees onze tips.

Lees meer
Van Veldhoven Fruit gaat jaarlijks met vertrouwen het plukseizoen in
Van Veldhoven Fruit 572-300 Bij Van Veldhoven Fruit maken ze ieder jaar gebruik van seizoenskrachten. Het regelen van alle benodigde contracten en formaliteiten is ieder jaar een flinke klus. Hoe bereidt het bedrijf zich voor op een bezoek van de arbeidsinspectie? Ondernemer Guido van Veldhoven geeft een kijkje achter de schermen.

Lees meer
Aanvraag TVL Q3, hoe zit het ook alweer?
TVL Q3-2021 Hebt u als ondernemer te maken met omzetverlies vanwege de coronatijd? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Het kabinet heeft besloten de aanvraag voor TVL ook in het derde kwartaal van 2021 open te stellen. Ik vertel u graag over de voorwaarden en aandachtspunten.

Lees meer
Landbouwvrijstelling: als u melkvee én paarden houdt
landbouwvrijstelling melkvee paarden Houdt u als melkveehouder ook paarden op uw bedrijf? Dat maakt het houden van paarden over het algemeen nog niet gelijk tot een landbouwactiviteit. Dit kan consequenties hebben voor de toepassing van de landbouwvrijstelling. Ik praat u bij over de laatste stand van zaken.

Lees meer
Zo begeleidt Accon avm u bij een verkooptraject
Van het opstellen van een informatiememorandum tot de koopovereenkomst: accon■avm kan u hierin begeleiden. Denkt u na over de verkoop van uw onderneming? De specialisten van Team corporate finance van acconavm kunnen u hierin begeleiden. Graag laat ik u zien wat er bij zo’n verkooptraject komt kijken en hoe wij dit aanpakken. Ook wijs ik u op onze whitepaper, met meer verdiepende informatie over de verschillende typen kopers.

Lees meer
Huur of pacht: wat zijn de verschillen?
huur of pacht Wat is het verschil tussen huur en pacht? Ontdek wat de verschillen zijn én download de whitepaper om te ontdekken waar u op kunt letten als u agrarische gronden of opstallen in gebruik geeft óf neemt.

Lees meer
Uw familiebedrijf en diverse contracten
Familiebedrijf en contracten Als familiebedrijf laveert u tussen de belangen van de onderneming én die van de familie. U wilt alles voor iedereen goed geregeld hebben. Nu én straks. Dan is het belangrijk dat u afspraken formeel vastlegt in contracten. Waar kunt u zoal aan denken? In onze whitepaper leest u er meer over.

Lees meer