Agro

Uw ambitie en strategie als uitgangspunt

Agro

Gecombineerde Opgave 2021: aandachtspunten
Gecombineerde Opgave 2021 melkveehouderij Het is 1 maart geweest. Voor u als agrarisch ondernemer betekent dit dat u de Gecombineerde Opgave (GO) weer kunt indienen. Er zijn enkele wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Waar kunt u op letten in 2021? Wij leggen het u graag uit.

Lees meer
Goede (fiscale) redenen om nú een winstprognose te maken
winstprognose melkvee Kunt u als agrarisch ondernemer fiscaal gezien bepaalde investeringen nú nog doen, of beter uitstellen tot volgend jaar? Met een winstprognose krijgt u uw cijfers over boekjaar 2020/2021 inzichtelijk. Zodat u dit jaar nog slimme (fiscale) keuzes kunt maken. Gaat u aan de slag met een winstprognose, dan blikt u eerst met uw adviseur terug op de financiële prestaties van uw bedrijf over de eerste drie kwartalen van 2020/2021. Vervolgens maakt u een inschatting van het laatste kwartaal. Hiermee brengt

Lees meer
Tegemoetkoming faunaschade: bij schade aan uw gewassen
Tegemoetkoming faunaschade Hebt u bedrijfsmatige schade aan uw gewassen door in het wild levende beschermde dieren? Dan kunt u een tegemoetkoming in de schade ontvangen. Als er ondanks de preventieve maatregelen toch nog schade optreedt, kunt u bij Bij12 een tegemoetkoming aanvragen. Bij12 houdt zich namens de twaalf provincies bezig met de uitvoerende taken van de beleidsregels faunaschade.

Lees meer
Tips voor een productief gesprek met de bank
productief gesprek bank Regelmatig voer ik gesprekken met de bank en (tuinbouw)ondernemers. Vaak heeft zo’n gesprek niet de uitkomst waarop de ondernemer hoopt. In deze blog geef ik tips voor een productief gesprek met de bank.

Lees meer
Bedrijfsruimte (ver)huren? Voorkom onnodig strikte (algemene) voorwaarden!
bedrijfsruimte huren verhuren In het huurrecht zijn twee typen bedrijfsruimten te onderscheiden. Het onderscheid van deze ruimtes is voor zowel verhuurder als huurder van groot belang. Voor beide ruimten geldt een ander wettelijk regime. Ik neem u graag mee in de verschillen en aandachtspunten.

Lees meer
Inspiratie voor tuinbouwers: voorspellen of doelen stellen?
voorspellen of doelen stellen Of u nu groeit, aan het afbouwen bent of juist op deze voet verder wil gaan. Doelen stellen doet elke tuinbouwondernemer. Maar hoe pakt u dat aan, zodat u dátgene realiseert dat écht belangrijk is voor u en uw bedrijf? Met deze blog wil ik u inspireren om hier op een verfrissende manier naar te kijken.

Lees meer
Alles wat u moet weten over de NOW4 in 2021
NOW4 - vierde aanvraagperiode De verlenging van de coronamaatregelen zorgen voor nog meer onzekerheid voor ondernemers. Wilt u in 2021 (weer) subsidie via de NOW aanvragen? Lees waar u op kun letten. Zodat u tijdig en zorgvuldig uw aanvraag voor NOW4 kunt doen, zonder verrassingen achteraf.

Lees meer
Onjuiste WOZ-aanslag? Laat bezwaar indienen
nieuwe WOZ-waarde Als eigenaar of gebruiker van een woning of bedrijfsgebouw ontvangt u binnenkort weer een aanslag Onroerende Zaakbelasting (OZB). Hierop vindt u ook de nieuwe WOZ-waarde. Ik raad u aan om deze kritisch onder de loep te nemen en bij onjuistheden een bezwaar in te dienen. Mogelijk gaat u dan minder gemeentelijke heffingen en belastingen betalen.

Lees meer
Alles wat u moet weten over de NOW3 in 2021
NOW4 - vierde aanvraagperiode De verlenging van de coronamaatregelen zorgen voor nog meer onzekerheid voor ondernemers. Overweegt u in 2021 (weer) gebruik te maken van het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)? Lees waar u op kun letten. Zodat u tijdig en zorgvuldig uw aanvraag voor NOW3 kunt doen, zonder verrassingen achteraf.

Lees meer
Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) verhoogd én extra opslag voor agrosector
TVL voor agrarisch ondernemers Hebt u als ondernemer meer dan 30 procent omzetverlies in het eerste kwartaal van 2021? Dan kunt u via de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) subsidie aanvragen. De subsidie is verruimd, en voor agrarisch ondernemers komt er een extra opslag bovenop. Het aanvraagloket voor dit kwartaal kan elk moment opengaan.

Lees meer