Agro

Uw ambitie en strategie als uitgangspunt

Agro

Alles wat u moet weten over de NOW
wat u moet weten over NOW Als ondernemer kunt u omzetverlies deels compenseren met de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). Inschrijven is mogelijk tot 31 mei 2020. Voordat u de aanvraag doet, vertel ik graag waarop u kunt letten.

Lees meer
Aardappeltelers opgelet: meld u aan voor een tegemoetkoming
tegemoetkoming aardappeltelers Bent u teler van fritesaardappelen? En kunt u vanwege de coronacrisis uw aardappelen niet verkopen? Dan kunt u eenmalig een tegemoetkoming krijgen via de Regeling tegemoetkoming land- en tuinbouwondernemers COVID-19. Hoewel de regeling nog niet definitief is goedgekeurd, kunt u al wel een aanvraag indienen bij de RVO.

Lees meer
Subsidieregeling stekkerauto’s
stekkerauto's De overheid maakt afscheid nemen van uw benzine- of dieselauto nog aantrekkelijker, door het verstrekken van een subsidie voor de aanschaf van een elektrische auto. Vanaf komende zomer kunnen automobilisten tot 4.000 euro subsidie krijgen voor een nieuwe stekkerauto; voor een tweedehands stekkerauto kan er 2.000 euro subsidie worden aangevraagd.

Lees meer
Noodpakket voor landbouw, tuinbouw en visserij
Noodpakket landbouw, tuinbouw en visserij Het kabinet heeft maatregelen genomen om ondernemers te ondersteunen bij coronaproblematiek. Het noodpakket bevat een aantal generieke regelingen voor liquiditeits- en loonkostensteun, waarvan ook de land- en tuinbouwsector en de visserijsector gebruik kunnen maken.

Lees meer
Coronareserve: verlaag voorlopige belastingaanslag
coronareserve Bent u ondernemer voor de vennootschapsbelasting? En verwacht u in 2020 verliezen vanwege de coronacrisis? Dankzij de coronareserve kunt u het verwachte verlies over 2020 nu al verrekenen met de winst over 2019. Lees hoe dit u een liquiditeitsvoordeel oplevert. 

Lees meer
Extra maatregelen tegen schade door het coronavirus
maatregelen schade coronavirus Goed nieuws voor zzp’ers, werkgevers en eigenaren met een bv. Het kabinet treft zes extra maatregelen om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Nog niet alle ins en outs van de regelingen zijn bekend. We delen de highlights graag met u.

Lees meer
Selectieve betalingen in tijden van de coronacrisis
selectieve betalingen Hoe betaalt u in deze corona crisistijd uw crediteuren? Kunt u daar selectief in zijn? In het kader van uw bestuursaansprakelijkheid heeft onze juridisch adviseur Tanja Bode een aantal tips voor u. Zij legt uit wat u kunt doen in deze bijzondere omstandigheden.

Lees meer