Agro

Uw ambitie en strategie als uitgangspunt

Agro

Uitstel van belastingbetaling verlengd tot 1 januari 2021
uitstel belasting betalen Hebt u nog geen uitstel van belastingbetaling aangevraagd, maar wilt u dit wel gaan doen? Dan is er goed nieuws: de regeling is met drie maanden verlengd, waardoor u nog tot 1 januari 2021 uitstel kunt aanvragen. Lees wat dit betekent én hoe u uitstel aanvraagt.

Lees meer
Tip: Voorkom erfbelasting door nu al te schenken
Tip: Voorkom erfbelasting door nu al te schenken Ieder kalenderjaar kunt u uw kinderen belastingvrij een bedrag schenken. Door dit bij leven te doen, scheelt dit later in het betalen van erfbelasting zo’n tien tot twintig procent. Zo kunt u nog dit jaar voor 31 december een bedrag schenken en op 1 januari 2021 direct weer.

Lees meer
Goede (fiscale) redenen om nú een winstprognose te maken
winstprognose melkvee Kunt u als agro-ondernemer fiscaal gezien bepaalde investeringen nú nog doen, of beter uitstellen tot volgend jaar? Met een winstprognose krijgt u uw cijfers over 2020 inzichtelijk. Zodat u dit jaar nog slimme (fiscale) keuzes kunt maken. Ik vertel u graag meer over de toegevoegde waarde van een winstprognose, en welke stappen u hiervoor dit jaar nog kunt zetten.

Lees meer
Check uw KVK-inschrijving en voorkom teleurstellingen
check kvk-inschrijving In het Handelsregister van de KVK staat uw bedrijf ingeschreven onder een of meerdere SBI-codes. Met die codes geeft u aan wat de hoofd- en eventuele nevenactiviteiten zijn van uw bedrijf. En op basis van dié codes worden ook subsidies en regelingen toegekend. Het is dus verstandig om deze regelmatig te checken.

Lees meer
De invloed van extreem weer op de liquiditeit van aardappeltelers
Dossier Klimaat-klaar Aardappeltelers hebben de laatste jaren te maken gekregen met zowel extreme droogte als enorme regenval. Dit jaar werd het bij de start van het seizoen al extreem droog. Aan de andere kant is er op sommige plaatsen erg veel regen gevallen, té veel. En dit zal zich steeds vaker voordoen. Wat betekent dit voor de liquiditeit van de onderneming?

Lees meer
Samenwerken in de akkerbouw: waarom (niet)?
samenwerken akkerbouw In de akkerbouwsector wordt steeds meer samengewerkt tussen bedrijven. Het doel is dan voornamelijk het behalen van economisch voordeel. En dat is op zich een goede gedachte. Maar wat maakt samenwerking in de akkerbouwsector nu zo bijzonder? Ik neem je graag mee in mijn dagelijkse werk, waar ik ondernemers met elkaar in contact breng voor een eventuele samenwerking.

Lees meer
Hoe ziet het nieuwe mestbeleid er straks uit?
nieuwe mestbeleid - drie sporen Op 8 september 2020 stuurde minister Carola Schouten een brief naar de Tweede Kamer met daarin de contouren van het toekomstige mestbeleid. Wat kunnen we op basis hiervan verwachten voor de toekomst? En hoe kunt u daar nú al op inspelen? Ik deel de highlights uit de brief met u.

Lees meer
Ondernemen in moeilijke tijden: breng uw toekomstperspectief in kaart
ondernemen in zwaar weer Hoe benut u als ondernemer alle kansen die er zijn, nu veel bedrijven om u heen in zwaar weer zitten? Hoe anticipeert u op leveranciers of afnemers in moeilijkheden en hoe kunt u tijdig bijsturen als u zelf in zwaar weer verkeert? Ontdek hoe u in deze turbulente tijd uw koers bepaalt, met hulp van uw accountant, fiscalist, jurist en bedrijfsadviseur die samen een betrokken adviesteam vormen. En schrijf u in voor het webinar over deze thema’s.

Lees meer
POP3-subsidie Jonge landbouwers: gaat u investeren?
subsidie jonge landbouwer Bent u landbouwer en jonger dan 41 jaar? En wilt u duurzame investeringen doen, zoals zonnepanelen, emissiearme vloeren of energiebesparende maatregelen in uw stallen? Vanaf 7 december 2020 kunt u hiervoor de POP3-subsidie aanvragen. Ontdek hoeveel subsidie u kunt ontvangen voor uw investeringsplannen.

Lees meer