Agro

Uw ambitie en strategie als uitgangspunt

Agro

Voorschot voor de uitkering van betalingsrechten 2021
voorschot betalingsrechten Vraagt u subsidies aan uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) in de Gecombineerde Opgave (GO)? Dan kunt u tussen 8 en 30 juni een voorschot aanvragen. Het gaat om 300 euro per hectare met een betalingsrecht, dat u in juli ontvangt.

Lees meer
Hoe navigeert u in de storm? Ontdek perspectieven
Navigeren in de storm In deze turbulente tijd lijkt het stilte voor de storm. De afgelopen periode hebben steunmaatregelen veel ondernemers door een zware tijd geholpen. Echter komt er een moment dat de steun wegvalt en belasting en rente terugbetaald moeten worden.

Lees meer
Coronasteun verlengd: kijk vooruit en focus op uw toekomst
kijk vooruit Het kabinet maakte op 27 mei bekend dat de coronasteun opnieuw met drie maanden wordt verlengd. Wat betekent dit voor u als ondernemer? En hoe kunt u deze periode zo goed mogelijk benutten? Bekijk het overzicht van alle verlengde maatregelen en ontdek welke acties u kunt ondernemen.

Lees meer
TVL Q2 2021 biedt keuzemogelijkheid voor referentieperiode
TVL Q2 2021 In de tweede helft van juni opent het loket voor de aanvraag van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q2 2021. In tegenstelling tot andere TVL-aanvragen, kunt u als ondernemer in de agrosector en het mkb bij TVL Q2 2021 uw referentieperiode kiezen. Bedrijfskundig Adviseur Lourens Minnema praat u in deze blog volledig bij.

Lees meer
Uitstel belastingbetaling loopt af op 1 juli 2021: wat kunt u doen?
uitstel belasting betaling Ondernemers met betalingsproblemen als gevolg van de coronacrisis kunnen tot 1 juli 2021 uitstel van belastingbetaling aanvragen. Hebt u al uitstel? Dan is het belangrijk om u voor te bereiden op de afwikkeling en terugbetaling. Wilt u nu nog uitstel aanvragen, wacht dan niet te lang. In dit artikel leg ik uit waar u op kunt letten.

Lees meer
Omschakelen naar biologisch
omschakelen biologisch Het besluit om te gaan omschakelen naar biologisch neemt u niet van de ene op de andere dag. U maakt een zorgvuldige keuze na uitgebreid vooronderzoek, veel wikken en wegen en een goede planning.

Lees meer
Voorstel toekomstbestendige ledenfinanciering FrieslandCampina
FrieslandCampina leveringscertificaten FrieslandCampina presenteerde in april 2021 een nieuw voorstel voor een toekomstbestendige ledenfinanciering. FrieslandCampina staat voor drie belangrijke uitdagingen waaruit dit nieuwe voorstel voor de ledenfinanciering voortkomt. Ik vertel u graag wat dit voorstel inhoudt en wat dit voor u betekent.

Lees meer
Let op: de controles van de Inspectie SZW bij rund- en melkveebedrijven zijn gestart
Inspectie rund- en melkveebedrijven Afgelopen week kondigde de Inspectie SZW aan te starten met het controleren van bedrijven in de rund- en melkveesector. Het grote aantal arbeidsongevallen is de reden voor deze controles. Binnenkort kunt u dus mogelijk ook een controle op uw bedrijf verwachten. Daarom vertellen we u in deze blog graag waar u op moet letten.

Lees meer
Loket NOW5 is open: alles wat u moet weten
NOW5 De vijfde aanvraagperiode voor de NOW is misschien wel de spannendste uit de reeks. We zitten namelijk midden in een overgangsperiode. Waarbij de overheid versoepelingen doorvoert, die zeer waarschijnlijk invloed hebben op uw situatie. Wilt u in 2021 weer subsidie via de NOW aanvragen? Lees waar u op kunt letten en hoe u zich voorbereidt op uw aanvraag voor NOW5.

Lees meer
Agrariër, wij helpen u bij de BGT-check van uw percelen
BGT-check Als agrariër hebt u mogelijk al gehoord van de BGT-check. Afgelopen jaar ontvingen de meeste ondernemers van Noord- en een groot deel van Midden-Nederland een uitnodiging van de RVO om deze in te vullen. De rest van Nederland volgt dit jaar. Na ontvangst heeft u zes weken de tijd om te reageren. Om te voorkomen dat u grond verliest, is het raadzaam dit te doen. En wij helpen u daar graag bij.

Lees meer