http://Zorg%20en%20Medisch%20Accon%20avm

De toekomst van uw huisartsenpraktijk: mijn ideeën

De toekomst van uw huisartsenpraktijk: mijn ideeën
huisarts De huisartsenzorg is aan grote verandering onderhevig. Steeds minder huisartsen starten hun eigen onderneming, hoe komt dat? Daarnaast neemt de druk op de zorg toe. Ook is de invloed van digitalisering en vergrijzing groot. Kortom: genoeg ontwikkelingen waar ik u graag over bijpraat. Ook geef ik u tips over hoe u als ondernemer hierop kunt inspelen.

Lees meer
De zorg toekomstbestendig: tips voor zorgondernemers
jeugdzorg De zorg staat onder druk, dat is geen nieuws meer. Door de coronacrisis is het kabinet flink wakker geschud: er moet iets veranderen om de zorg toegankelijk, up-to-date en werkbaar te houden. Met Prinsjesdag achter de rug, neem ik u graag mee in de nieuwste ontwikkelingen en plannen. En wat u dit najaar als zorgondernemer kunt doen om goed voorbereid te zijn op 2022.

Lees meer
Tegemoetkoming NOW 1.0 aangevraagd? Denkt u aan de eindafrekening
Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid NOW Hebt u als werkgever in de periode april tot en met 5 juni 2020 een aanvraag ingediend voor het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW-regeling)? Dan vragen wij uw aandacht voor de eindafrekening en de verantwoording die hierbij wordt gevraagd. Het loket hiervoor sluit op 31 oktober 2021. Voorkom terugbetaling door op tijd uw aanvraag tot vaststelling te doen.

Lees meer
UBO-registratie: hoe zat het ook alweer?
UBO Bent u aandeelhouder van een Nederlandse vennootschap? Of bent u degene die feitelijke zeggenschap uitoefent binnen een Nederlandse organisatie? Dan bent u waarschijnlijk verplicht om u in te schrijven in het UBO-register. Wat betekent dat voor u? We vertellen u er graag meer over.

Lees meer
Wat als… bestuursopvolging en levenstestament
bestuursopvolging en levenstestament U denkt er liever niet over na, maar wat als… u ziek wordt waardoor u niet meer in staat bent om beslissingen te nemen? Of overlijdt? Het geeft rust voor u en uw naasten als u afspraken maakt over (bestuurs)opvolging en (levens)testamenten. Lees er meer over en ontdek waarbij acconavm u kan ondersteunen.

Lees meer
Btw-tarieven: nog steeds hét issue in de paardenhouderij
btw-tarieven paardenhouderij Als paardenhouder biedt u ongetwijfeld diverse diensten aan. Hiervoor gelden verschillende btw-tarieven. Soms is het onduidelijk welke btw-tarieven voor u van toepassing zijn. Ziet u door de bomen het bos even niet meer? Dan maken wij u graag wegwijs.

Lees meer
Ketenvorming in de zorg, wat is de toekomst van uw zorgpraktijk?
ketenzorg - overname praktijk Hoe ziet u de toekomst van uw zorgpraktijk? In de zorg en medische sector komt ketenvorming steeds vaker voor. Kleinere praktijken worden overgenomen door grotere ketens om de continuïteit in de zorg te waarborgen. In deze blog vertel ik u meer over ketenvorming en waar u rekening mee kunt houden als ondernemer in de zorg.

Lees meer
Huwelijkse voorwaarden en contracten in een familiebedrijf
Huwelijkse voorwaarden Onderneemt u in een familiebedrijf en gaat u trouwen? Of bent u al getrouwd en wilt u ontdekken of de contracten nog passend zijn? Lees waar u rekening mee kunt houden en wat de gevolgen zijn bij veranderende omstandigheden.

Lees meer
Zo zit het: oudedagsvoorziening bij overlijden van dga
oudedagsvoorziening Als dga wilt u uw zaken goed regelen. Ook als het gaat om uw nalatenschap. Weet u wat er met uw oudedagsvoorziening (ODV) gebeurt als u als directeur-grootaandeelhouder (dga) overlijdt? Ik merk dat hierover nog veel onduidelijk is. In deze blog vertel ik u wat de invloed kan zijn op de omvang van partnervrijstelling, het saldo van de nalatenschap of waarde van de overbedelingsschulden.

Lees meer
Groeien, beleggen of slim inspelen op de markt? Koop een bedrijf
aankoop bedrijf Er zijn tal van redenen om een bedrijf aan te kopen. Wellicht wilt u groeien, inspringen op een veranderende markt of geld beleggen. Lees in welke situaties aankoop een goed idee kan zijn en hoe ik ondernemers daarin begeleid.

Lees meer