Welke vakantiekrachten zet u in deze zomer?
vakantiekrachten Iedere zomer is het weer een uitdaging: vakantiekrachten inzetten. Voor sommige bedrijven is het de drukste periode van het jaar. Bij het aanstellen van vakantiekrachten is het van belang om goed op de hoogte te zijn van de mogelijkheden met bijbehorende regels en aandachtspunten.

Lees meer
4 tips bij het financieren van een nieuw paardenbedrijf
financiering paardenbedrijf Wilt u een nieuw paardenbedrijf starten? Dan kan het moeilijk zijn om daarvoor financiering te krijgen. U moet bij de bank kunnen aantonen dat u het geleende bedrag én de rente kan terugbetalen. Maar hoe doet u dat als u nog geen jaarstukken uit het verleden hebt die dit aantonen? Ik geef u graag vier tips.

Lees meer
Zo kunt u besparen met de SDE++ subsidie
SDE++-subsidie Gaat u investeren in zonnepanelen of andere CO₂-besparende technieken? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). U hebt van 28 juni t/m 6 oktober de kans om deze aan te vragen. Ik vertel u alles over de voordelen, voorwaarden en aandachtspunten van de SDE++.

Lees meer
Dit is wat we voorlopig weten over de stikstofaanpak
Stikstofplannen Op 10 juni 2022 stuurde de minister voor Natuur en Stikstof een brief aan de Tweede Kamer. Hierin schrijft minister Van der Wal over de maatregelen die zij nodig acht voor de natuur, water en klimaatdoelen. Daarnaast presenteerde Landbouwminister Staghouwer een plan dat agrarisch ondernemers perspectief moet bieden. In dit artikel nemen we u mee in wat er tot nu toe bekend is over deze aanpak.

Lees meer
Nu beschikbaar: subsidie voor behoud van zorgmedewerkers met langdurige klachten na corona
subsidie zorg Staat u als werkgever in de sector Zorg & Welzijn op het punt om medewerkers te moeten laten gaan? Omdat u al twee jaar hun loon doorbetaalt terwijl ze arbeidsongeschikt zijn? Dan kunt u nu een subsidie aanvragen. U krijgt dan een tegemoetkoming in de loonkosten om deze werknemers nog zes tot twaalf maanden langer loon door te betalen. Dit geldt voor medewerkers die tijdens de coronapandemie uitgevallen zijn en nog steeds klachten hebben.

Lees meer
Van banner tot etui: Atelier Meer recyclet op een sociale manier
Atelier Meer Oud materiaal een tweede leven geven. Voor veel mensen een ideaalbeeld. Voor de medewerkers van Atelier Meer2 een dagelijkse realiteit. In deze sociale onderneming krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de ruimte om zich op een prettige werkplek te ontwikkelen en werkervaring op te doen. Bedrijven uit het hele land brengen hier hun oude banners, vlaggen en andere materialen. Zo ook acconavm. Wij mochten langskomen om te zien welke nieuwe producten ze maken van onze oude merkmaterialen.

Lees meer
Meer grip op uw onderneming met data-analyse en cybersecurity
cyber security We kunnen ons geen wereld zonder IT meer voorstellen. Ook in uw onderneming is IT waarschijnlijk de ‘backbone’ van de organisatie. Met data-analyse krijgt u heel eenvoudig inzicht in relevante managementinformatie. Toch heeft de IT ook een keerzijde door toenemende cybercriminaliteit. We spreken met Jesse van der Hoff (IT-auditor) en Rogier Seelie (Regiodirecteur) van acconavm over deze twee kanten van de medaille.

Lees meer
Tijd en evenwicht: de sleutels voor een goede bedrijfsoverdracht
Hoogendoorn Bent u van plan om uw bedrijf over te dragen aan uw kind(eren)? Dan staan u belangrijke beslissingen te wachten die u niet overhaast wil nemen. Marco Tromp (Senior Specialist Belastingadvies) en Henk Heij (Directeur Advies en Senior Adviseur Corporate Finance) zijn beiden ervaren procesbegeleiders van bedrijfsopvolgingen in familiebedrijven.

Lees meer
Dit zijn de 5 belangrijkste wijzigingen uit de Voorjaarsnota
voorjaarsnota 2022 De regering heeft de afgelopen jaren veel geld uitgegeven aan de coronaregelingen. En ook de compensatie voor spaarders vanwege box 3 is een flinke uitgave voor de schatkist. De tekorten die daardoor zijn ontstaan moeten nu worden aangevuld. Helaas zal u als ondernemer daaraan gaan bijdragen, zo staat er in de Voorjaarsnota 2022. Ik begrijp dat u hier niet blij mee zult zijn. U moet meer belasting betalen, wat ten koste gaat van uw liquiditeitspositie.

Lees meer
Update fosfaatrechten: afromingspercentage verlaagd én afromingsvrij leasen
Positief nieuws voor agrarisch ondernemers die te maken hebben met fosfaatrechten. Op 26 en 29 april jl. is namelijk de wet- en regelgeving hierover gewijzigd. Het afromingspercentage is nu 10 procent en u kunt afromingsvrij leasen. Ook kunt u de heen- en teruglease van fosfaatrechten in één keer melden. Ik leg u graag meer uit over deze wijzigingen.

Lees meer