Wensenuitreiking Veendam dinsdag 28 november 2017

wensuitreiking veendam

Op dinsdag 28 november vond de wensenuitreiking van de regio Groningen plaats in Veendam. De presentatie was in handen van Jacobine Krijkamp van ‘Een Wens Voor Je Medemens’. Het was wederom een geslaagde avond! Bekijk ook het filmpje van de wensenuitreiking. Hieronder vind je een kort verslag van de avond.

  • Mevrouw Lanting heeft een wens ingediend. In Ter Apel zet een groep vrijwilligers zich wekelijks in voor “Het Eetcafé”. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen elke woensdag eten in het Theehuis van NOVO in Ter Apel. Een groep vrijwilligers kookt hier, haalt, indien gewenst, de eters op van huis en brengt ze weer thuis. Als blijk van waardering wordt een bbq-bon voor bewoners en vrijwilligers overhandigd. Ook krijgen ze een 5-gangendiner aangeboden.
    wensuitreiking veendam
  • De familie Siebring heeft flinke tegenslagen gehad. Zo is bijvoorbeeld hun kleindochter plotseling overleden. Ook hebben ze 3x brand gehad in hun woonboerderij en is hun schoonzoon erg ziek geweest. Gelukkig gaat het met hem weer beter. Ze willen graag een aandenken aan Kim hun kleindochter. Ze krijgen daarom een bloemstuk waarin 71 (leeftijd opa) en 17 (leeftijd kleindochter) verwerkt zijn. Daarnaast krijgen ze ook een midweek aangeboden op een bungalowpark aangeboden voor 23 personen. Hier is de familie erg blij mee.
  • De familie Glazenburg heeft een wens ingediend voor de schooltuin in Vriescheloo. Dit is een project van de dorpsraad en de basisschool “de Driesprong”. Ouderen brengen kennis over aan de kinderen. Samen hebben ze een tuin in het dorp. Ze krijgen een bon van €400,- overhandigd voor aanschaf van zaai- en pootgoed, werkmateriaal en/of een kas. Daarnaast krijgen ze zwemkaartjes, een elektrische houtkachel, een rotan zithoek, klompen, laarsjes, dekens en een opblaasbare sneeuwpop en pinguïn. Dit wordt erg gewaardeerd.
  • Mevrouw Nienhuis heeft veel narigheid gehad. Haar man is overleden, waardoor ze zelf hun bedrijf moest runnen. Daarom heeft Janniek een wens ingediend voor haar. Deze wens is achter de schermen ingevuld. Wegens omstandigheden waren ze niet bij de wensuitreiking aanwezig. Mevrouw Nienhuis heeft een bloemstuk en diverse cadeaubonnen gekregen.

Ook staat op onze website een interview met Guus Delger, lid Raad van Bestuur. In dit interview vertelt hij onder andere hoe hij terugkijkt op het 100-jarig jubileum.
<< terug naar overzicht