Wensenuitreiking Drachten dinsdag 31 oktober 2017

Wensuitreiking Drachten

Op dinsdag 31 oktober vond de wensenuitreiking van de regio’s Friesland Noord en Friesland-Zuid plaats in Drachten. De presentatie was in handen van Jacobine Krijkamp van ‘Een Wens Voor Je Medemens’. Het was wederom een geslaagde avond! Bekijk ook het filmpje van de wensenuitreiking. Hieronder vind je een kort verslag van de avond.

 • Het gezin van melkveehouder met zorgboerderij Eelco en Marlou uit Grou hebben 2 zoontjes (4 en 1 jaar) met een zeldzame ziekte waardoor ze van het ene ziekenhuis naar het andere ziekenhuis reizen. Mevrouw Veenstra wilde dit gezin daarom graag verrassen. Ze hebben een leuk uitje naar eigen keuze gekregen en 4 kaarten voor een bezoek op het landgoed van Sinterklaas.
 • Harmien is 9 jaar geleden getroffen door een herseninfarct en is daardoor blijvend gehandicapt geraakt. Haar gezondheid gaat steeds achteruit, maar ze geniet nog samen met haar man Leo van haar kinderen en kleinkinderen. Haar kinderen hebben gevraagd om een fotoshoot voor het hele gezin, als blijvende herinnering.
 • Alle spelers van het G-korfbalteams van de Flamingo’s in Buitenpost mochten met de hoogwerker van de brandweer naar boven. Ze vonden het geweldig! Deze spelers zijn gehandicapt en werden ook nog op een andere manier in het zonnetje gezet. Ze kregen sporttassen met inhoud en waren apetrots.
 • Abel en Sieneke zijn beiden chronisch ziek. Ondanks alle beperkingen zijn ze erg gelukkig samen. Sieneke heeft darmproblemen en is daardoor veel afgevallen. Door een medische ingreep voelt ze zich wat beter. Sieneke krijgt een make-over aangeboden. Deze wordt uitgevoerd door Akke Marije, bekend van tv. Abel kreeg een kopie schilderij van Wiebe van der Zee.
 • De heer Wijnalda moet vanwege slechte bloedvaten beide benen missen. Hij verblijft in een revalidatiecentrum en moet daar nog geruime tijd blijven. Ondanks alle pijn en ongemak blijft hij zeer positief. De familie Van Til komt met mevrouw Wijnalda een oorkonde, bloemen en een fruitmand voor hem ophalen. Ook is er nog een optreden van een doedelzak muzikant.
  Wensuitreiking Drachten
 • Voor het dovendagcentrum Palet in Leeuwarden, en in het bijzonder voor een mevrouw die zowel blind als doof is, werden er als verrassing een belevingsboek Rare Snuiters en meerdere belevingskussens in de vorm van een schaap gegeven.
 • De zus van Trea heeft een gehandicapte zoon. Hij gaat daarom naar een medisch dagverblijf en is gek op muziek. Er komt daarom livemuziek in het medisch kinderdagverblijf Het Boemeltje in Meppel voor alle zwaar gehandicapte kinderen.
 • Annie had een wens ingediend voor haar broer Berend die in verpleegtehuis Talma Hus in Feanwalden verbleef. Ze vroeg om live-muziek in het verpleegtehuis. Berend is vrij plotseling overleden, maar ze wil toch graag dat de wens alsnog in vervulling gaat voor de andere bewoners.
 • Sjoukje staat altijd voor iedereen klaar met een boeket of bloemstuk in december. Afgelopen jaar heeft ze haar man verloren en is er bij haar borstkanker geconstateerd. Ze krijgt een mooi bloemstuk. Tevens ontvangt ze voor 4 personen Lichtjesavond entree met diner en een jaarabonnement voor de Orchidee hoeve.
 • Willem heeft autisme en heeft een lastige tijd gehad. Het gaat nu goed met hem op zijn nieuwe school. Zijn ouders zijn erg trots. Hij en zijn vriendje Edze mochten een ritje maken in een Brandweerauto. Daarbij gingen de zwaailichten en sirene aan. Het was een heel spektakel, erg mooi om te zien! Ook kregen ze nog cadeautjes.
 • Lia had een wens ingediend voor haar man die al jaren in een verzorgingshuis woonde i.v.m. dementie. Helaas is hij inmiddels overleden. Haar wens, een fotoshoot, gaat op haar verzoek door met de overgebleven gezinsleden.
 • Een andere uitgekomen wens is die van Bertine uit Wjelsryp. In 2013 heeft zij een zwaar ongeluk gehad, waar ze blijvend letsel aan overhield. acconavm laat haar grootste wens – een luchtballonvaart – uitkomen. Daarbij mag ze met drie anderen genieten van een diner op grote hoogte in de Euromast, gevolgd door het concert Nacht van Holland in Zwolle.
 • Er is extra bezuinigd op de woongroep in St. Nicolaasga waar de zoon van de heer en mevrouw Gietema woont. De heer en mevrouw Gietema denken cadeautjes te krijgen voor de woongroep. Tot hun grote verrassing komt de hele woongroep met begeleiders, in een Hummer die als ‘taxi’ voor hen is geregeld, om zelf de cadeautjes in ontvangst te nemen! Meneer Gietema had bij de verhuizing van zijn moeder een oud ib-rapportje uit 1950 gevonden. Peter Feijtel kreeg deze overhandigd!
 • Heerald is meervoudig gehandicapt en woont in een woonzorgcentrum. Zijn zus Jantine heeft gevraagd om een leuk uitje voor de hele woonroep. Heerald en zijn begeleidster Janke zijn bij de uitreiking aanwezig.
 • Een heel andere wens is ingediend voor melkveehouders Johanna en Mein. Momenteel gaat het financieel wat minder, waardoor er van een dagje uit weinig terecht komt. Er stond een grote plastic koe achter in de zaal. Aart Maat, adviseur particulieren bij acconavm, heeft deze koe gemolken als teken dat hij best een keer wil helpen, zodat zij tijd hebben voor een dagje uit. Het stel werd verrast met een rondvaart in de Biesbosch & Friese meren inclusief €100,- zakgeld, een gourmetstel en een boodschappenbon.

Ook staat er op onze webpagina 100 jaar een interview met Siette de Wit en Aricia Paimin. Siette is meer dan 40 jaar in dienst en Aricia een Paimin ruim een jaar bij acconavm. In het interview geven ze onder andere aan hoe zij tegen het 100-jarig jubileum aankijken.
<< terug naar overzicht