Wensenuitreiking Goes dinsdag 5 september 2017

Op dinsdag 5 september vond de wensenuitreiking plaats in de regio West, in Goes. De presentatie was in handen van Jacobine Krijkamp van ‘Een Wens Voor Je Medemens’. Het was weer een mooie avond met een lach en een traan! Bekijk ook het filmpje van de wensenuitreiking.

De 36-jarige Arnold is vader van 3 jonge kinderen. In maart 2016 is zijn vrouw plotseling overleden. Het gezin heeft het moeilijk en zwaar. Ze krijgen veel hulp van familie en vrienden. Er is veel narigheid en verdriet in het gezin geweest en daarom verdienen zij wel iets leuks. Arnold ontvangt een verrassingspakket en boodschappenbonnen. Van het geld wat hij hiermee bespaart kan hij een leuk uitje kiezen samen met zijn kinderen.

Wensenuitreiking

Charlotte leeft van een uitkering. Sparen zit er voorlopig voor haar niet in. Toch probeert zij andere mensen te helpen die ook krap bij kas zitten. Charlotte ontvangt als opsteker boodschappenbonnen.

Marijke heeft een wens ingediend voor haar buurvrouw Francisca. Francisca staat er alleen voor met 8 kinderen. Haar man heeft de ziekte van Pieck gehad en is enkele jaren geleden overleden. Ook voor de kinderen was dit een lastige periode. Zij kunnen daarom wel een positieve boost ontvangen! Francisca ontvangt fashioncheques en boodschappenbonnen.

Daniel heeft een wens ingediend voor zijn ouders. Zijn ouders zijn zelfstandig ondernemers en helpen Daniel nu ook om iets voor zichzelf op te zetten. Zijn ouders zouden, nu ze gestopt zijn met hun bedrijf, graag met z’n tweeën op reis gaan. Echter is dit door omstandigheden er nog niet van gekomen. Daniel wenst daarom dat zijn ouders een aantal dagen weg kunnen gaan. Ze worden verrast met een aantal dagen Valkenburg.

Mevrouw Hart (72) is al jaren vrijwilligster voor De Zonnebloem. Ze heeft als wens om met een groep van vier ouderen een leuk uitje te gaan doen. Ze heeft in het verleden zelf al eens zo’n uitje georganiseerd met een kleine groep mensen en dit werd zeer positief ontvangen. Mevrouw Hart en de vier ouderen krijgen een uitje naar de Keukenhof cadeau inclusief vervoer.

Joop en Diane runnen samen zorgboerderij Jodi Sintepier. Door hun jarenlange ervaring met meervoudig gehandicapte kinderen zijn ze erg professioneel en bieden zij verantwoorde zorg en begeleiding. Zij verdienen wel een steuntje in de rug. Cliënten en begeleiders ontvangen boodschappenbonnen.

Wensenuitreiking Goes

De bibliotheek in Huijbergen bestaat als enige in Nederland al meer dan 50 jaar en wordt geheel gedraaid door vrijwilligers. Zij ontvangen boekenbonnen waarmee zij boeken kunnen kopen in het dyslexie-vriendelijke lettertype voor de bibliotheek.

Meneer Sturm heeft een wens ingediend voor zijn nicht. Zij zit in de schuldsanering. De nicht en haar zoontje ontvangen boodschappenbonnen. Daarnaast wordt ook nog een benzinebon beloofd en een stop bij de McDonalds voor het zoontje.

Kees heeft een wens ingediend voor Aollegaertje, het dorpskrantje van Ouwerkerk. Het krantje wordt nog steeds met de hand geplakt en verspreid zonder subsidie met allemaal vrijwilligers. De mensen die het krantje maken mogen wel eens in het zonnetje gezet worden. Alle 22 vrijwilligers ontvangen taart en bloemen.

De 43-jarige Angela is opgegeven door een begeleidster van revalidatiecentrum Revant in Terneuzen en werd dinsdagavond in de schijnwerpers gezet. Naast de progressieve ziekte waardoor ze continu pijn ervaart en wordt beperkt in haar mobiliteit, moet ze rondkomen van een klein inkomen. Haar wens is om zelf weer op pad te kunnen. Accon avm heeft dit gerealiseerd: buiten stond haar een Mini Cooper te wachten, waar ze een maand lang onbezorgd gebruik van mag maken!

Mevrouw Den Boer heeft een wens ingediend voor een gezin. De moeder van het gezin is ernstig ziek en twee kinderen liggen in het ziekenhuis vanwege een niertransplantatie. Het gezin krijgt een verrassingsweekend aangeboden naar Valkenburg in kerstsfeer.

Het initiatief “‘s-Heer Hendrikskinderen gaat aan tafel” ontving een steuntje in de rug in de vorm van een luxe stoomoven. Dit project – onder leiding van een groep vrijwilligers – zet zich al ruim zes jaar in voor ouderen en alleenstaanden om te voorkomen dat zij in een sociaal isolement raken. Door in de winterperiode gezamenlijk aan tafel te schuiven, blijft het contact met andere dorpsbewoners warm. De keukencapaciteit wordt met gemiddeld 42 eters aardig op de proef gesteld, waardoor de nieuwe stoomoven als geroepen komt.

Wensenuitreiking Goes
<< terug naar overzicht