Uitgelichte wens Veendam: de schooltuin

In het kader van ons 100-jarig jubileum organiseerden wij samen met Een wens voor je medemens een wensenactie. Wij vervulden in ons jubileumjaar 100 wensen. Gedurende dat jaar hebben wij enkele wensen uitgelicht.

De familie Glazenburg heeft een wens ingediend voor de schooltuin in Vriescheloo. Dit is een project van de dorpsraad en de basisschool “de Driesprong”. Samen hebben ze een tuin in het dorp. Ouderen brengen kennis over aan de kinderen. Ze vertellen over hoe je een tuin moet onderhouden, geven informatie over allerlei planten etc. Zowel de kinderen als de ouderen zijn erg blij met het project.

Ze krijgen een bon van €400,- overhandigd voor aanschaf van zaai- en pootgoed, werkmateriaal en/of een kas. Voor elk seizoen wordt er € 100,- beschikbaar gesteld. Ook krijgen ze voor elk seizoen spullen overhandigd, zoals een elektrische houtkachel, een rotan zithoek, klompen, laarsjes, dekens en een opblaasbare sneeuwpop en pinguïn. Daarnaast krijgen ze in het kader van het zomerse aspect zwemkaartjes. De kinderen laten luidkeels horen hoe blij ze zijn met al deze cadeaus. Tot slot wordt iedereen uitgenodigd om een keer een bezoekje te brengen aan de schooltuin.
<< terug naar overzicht