http://100%20jaar%20Accon%20avm

Interview twee medewerkers lang en kort in dienst

accon avm 100 jaar

In dit interview komen twee medewerkers van Accon avm aan het woord. Aricia Paimin is junior assistent controlepraktijk in Goes. Zij is ruim een jaar werkzaam bij Accon avm. Siette de Wit is aspirant accountmanager in Drachten. Hij is meer dan 40 jaar in dienst.

Hoe ben je bij Accon avm terechtgekomen?

Siette: Ik ben in 1976 middels de directeur van de Middelbare Landbouw School te Drachten bij de toenmalige CCLB (voorloper AVM) terechtgekomen. Hij had namelijk heel goede connecties met de heer Lukkes, de adjunct directeur.

Aricia: Ik ben bij accon avm controlepraktijk B.V. terechtgekomen via de bedrijvenmarkt tijdens de open dag van de Nyenrode Business Universiteit. Dit was tevens mijn eerste kennismaking met mijn huidige school Nyenrode Business Universiteit. Naar aanleiding van fijne gesprekken met de een recruiter ben ik bij de controlepraktijk ingestroomd na afronding van het gymnasium.

Kun je in het kort je functie omschrijven?

Siette: ik ben agrarisch adviseur. Dat houdt in dat ik bezig ben met alle facetten die op een melkveehouderij spelen. Denk daarbij aan overdrachten, testamenten, bedrijfsopvolging, bedrijfsplannen enz.

Aricia: Ik ben huidig Junior Assistent. Dit wil zeggen dat ik de controles uitvoer die horen bij het controleren van de jaarrekening en deze documenteer in het controledossier. Wekelijks gaan we naar klanten toe om hier de diverse werkzaamheden uit te voeren die horen bij de jaarrekeningcontrole. Ik vind het erg interessant, doordat de bedrijven erg divers zijn binnen het MKB en je meerdere personen in een bedrijf spreekt over de bedrijfsprocessen.

Wat vind je het leukst in je werk?

Siette: Dat is het contact met klanten en vooral het bezig zijn met hun bedrijfsvoering. Waarom doen ze het zo als ze het doen?

Aricia: Het leukste in mijn werk vind ik de dynamiek die dit beroep vertoont. Wisselende teams bij verschillende klanten en zo ook verscheidene werkzaamheden die volbracht moeten worden.

Wat vind je van het 100-jarig jubileum van Accon avm?

Siette: Ik vind de wensenactie een uitstekend initiatief. Goed dat er aan de medemens wordt gedacht.

Aricia: Ik vind het goed dat er door de wensenactie mensen worden geholpen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ook leuk dat er op de dag van de eerste wensenuitreiking aan medewerkers is gedacht door tompoezen uit te delen.
<< terug naar overzicht