Honderd jaar, honderd wensen – Een Wens voor Je Medemens

Jacobine Krijkamp - Een Wens voor je Medemens

Manisch positief wordt ze genoemd. Jacobine Krijkamp is initiatiefneemster en ambassadeur van Een Wens voor je Medemens. Haar sympathieke non-profitorganisatie is gespecialiseerd in het vervullen van bijzondere wensen. Van klein tot groot. Ook de wensenactie van acconavm is toevertrouwd aan de vakkundige handen van Jacobine en haar team.

Problemen met haar gezondheid dwongen Jacobine tot het opgeven van haar eigen bedrijven in sport en horeca. Niet om het rustiger aan te doen trouwens: werkweken van 60 uur vormen geen uitzondering voor Jacobine, die een reguliere baan combineert met haar werkzaamheden voor Een Wens voor je Medemens. “En het wordt steeds drukker,” vertelt de Nijkerkse. “Dat is een goed teken natuurlijk, want het komt doordat steeds meer bedrijven zich aansluiten. Ze doen wat voor een ander en krijgen daar positieve reclame voor terug. Oké, misschien zou ik het zelf wat rustiger aan moeten doen. Ambassadeur ben je letterlijk dag en nacht. Toch heb ik het er met plezier voor over.”

Alles wat je wenst

Als ondernemer kreeg Jacobine regelmatig verzoeken voor het sponsoren van goede doelen. Dat bracht haar op het spoor van een eigen wensenorganisatie. Jacobine: “Ik kreeg te maken met het verdriet van mensen en wilde dat positief ombuigen. Door oprechte betrokkenheid vorm te geven met behulp van wensen. Wensen die heus niet altijd emotioneel zwaar beladen hoeven te zijn. We hanteren geen toelatingseisen. Elke wens voor een medemens is welkom, met uitzondering van de wens om geld te geven. Iedereen die een wens heeft voor een ander, kan deze plaatsen op onze website. Anderen kunnen vervolgens hun stem uitbrengen op deze wensen. Natuurlijk moeten de wensen wel passen binnen het budget, dat door ondernemers beschikbaar is gesteld. Giften komen overigens niet alleen in de vorm van geld, we krijgen ook gratis diensten en producten aangeboden.”

Geven en geven

Voor de wensenactie van acconavm kwamen maar liefst 700 wensen binnen. Jacobien glundert: “Dat is toch geweldig? Dankzij één organisatie kunnen we dit jaar 100 wensen in vervulling laten gaan. Een groot deel daarvan is ook al gerealiseerd. Er hebben bij acconavm meerdere wensenuitreikingen verspreid over het land plaatsgevonden. Dat zijn onvergetelijke momenten voor iedereen die erbij is. Vaak emotioneel, want mensen maken een hoop mee, zoals ziekte en overlijden. Je kunt het leed in zulke situaties onmogelijk verzachten, maar je kunt er wel voor zorgen dat mensen zich gesteund voelen. Minder verdrietige wensen komen ook uit, zoals een gezellige muziekmiddag voor ouderen. De reacties zijn altijd prachtig: mensen vinden het overweldigend. Het maakt een hoop positiviteit los: gewoon het feit dat mensen elkaar iets bijzonders gunnen. Dat is waar we het allemaal voor doen!”

Willem Romme, acconavm Regiodirecteur- met hoofd en hart en handen

“Ik had de eer om de wensenuitreiking in regio Midden te mogen openen,” vertelt Willem. “Vanuit de kernwaarden van onze organisatie ‘dichtbij, betrokken en ondernemend’, was het niet moeilijk om de verbinding te leggen naar de aanwezigen. Van een wensvervulling gaat altijd een positieve boost uit. Ik heb gemerkt hoeveel impact relatief kleine gebaren kunnen hebben. Gewoon het simpele feit dat een ander je iets gunt, komt binnen in het hart van mensen. Liefde kun je niet kopen, wel geven en delen. De wensenactie is daar een prachtig voorbeeld van. Bij acconavm zetten we ons dagelijks in voor onze klanten, die het hoogste verwachten en het beste verdienen. Waar we iets extra’s kunnen toevoegen – in woord en daad – laten we dat niet na. Ik heb er een rijk gevoel aan overgehouden. Ik ben bijzonder dankbaar dat we dit in samenspel met al die wensenindieners hebben kunnen beleven.”

Meer informatie

Alles over de wensenactie van acconavm leest u op onze 100-jaar pagina.

www.eenwensvoorjemedemens.nl
<< terug naar overzicht