Zo zit het: oudedagsvoorziening bij overlijden van dga

Zo zit het: oudedagsvoorziening bij overlijden van dga
oudedagsvoorziening Als dga wilt u uw zaken goed regelen. Ook als het gaat om uw nalatenschap. Weet u wat er met uw oudedagsvoorziening (ODV) gebeurt als u als directeur-grootaandeelhouder (dga) overlijdt? Ik merk dat hierover nog veel onduidelijk is. In deze blog vertel ik u wat de invloed kan zijn op de omvang van partnervrijstelling, het saldo van de nalatenschap of waarde van de overbedelingsschulden.

Lees meer
Groeien, beleggen of slim inspelen op de markt? Koop een bedrijf
aankoop bedrijf Er zijn tal van redenen om een bedrijf aan te kopen. Wellicht wilt u groeien, inspringen op een veranderende markt of geld beleggen. Lees in welke situaties aankoop een goed idee kan zijn en hoe ik ondernemers daarin begeleid.

Lees meer
Bereid u voor op de Wet toetreding zorgaanbieders
Wtza In 2022 gaat de omstreden Wet toetreding zorgaanbieders naar alle waarschijnlijkheid in. Hoewel nog niet alle ins en outs bekend zijn, heeft de wet gevolgen voor zowel startende als bestaande zorgaanbieders. Op sommige punten kunt u zich nu al voorbereiden.

Lees meer
Let op: u hebt nog tot 12 november voor de vaststelling van TVL Q1 2021
TVL vaststelling Update 21 september 2021 Hebt u TVL Q1 2021 aangevraagd? Dan hebt u nog tot 12 november oktober om uw werkelijke omzet door te geven. Dit is nodig voor de vaststelling van uw definitieve subsidie. Daarna is het niet meer mogelijk om dit door te geven. In deze blog vertel ik wat u kunt verwachten en waar u op kunt rekenen.

Lees meer
Goed nieuws: de BOR blijft!
BOR Denkt u aan stoppen en neemt uw kind in de toekomst uw bedrijf over? Dan kunt u mogelijk een beroep doen op de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR). Hiermee betaalt u minder of geen belasting bij de overdracht van uw onderneming.

Lees meer
Elektrische auto? Profiteer nu nog van lage bijtelling
kosten besparen zet uw auto van de zaak naar prive Kiest u dit jaar nog voor een elektrische auto? Dan kunt u over de eerste 40.000 euro van de cataloguswaarde nog profiteren van de lage bijtelling van 12 procent. Voor de rest van de waarde geldt 22 procent bijtelling.

Lees meer
Thuiswerkvergoeding per 2022 onbelast
productief thuiswerken Sinds de coronacrisis werken steeds meer mensen thuis. Dit brengt extra kosten met zich mee voor de werknemer. Denk aan het verbruik van elektriciteit en water, koffie, thee en toiletpapier. Als de werkgever vanaf 2022 een thuiswerkvergoeding geeft, dan is de onbelaste vergoeding maximaal 2 euro per dag.

Lees meer
Wel of geen verhoging vrije ruimte werkkostenregeling (WKR)
WKR tips De verruiming van de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) voor het jaar 2021 is in het Belastingplan 2022 definitief vastgesteld. De vrije ruimte steeg in 2020 en 2021 van 1,7 procent naar 3 procent over de eerste 400.000 euro. Voor het jaar 2022 geldt weer het tarief van 1,7 procent.

Lees meer