http://accountant

Belastingaangifte: horizontaal toezicht

Afstemming vooraf, geen verrassingen achteraf

Belastingaangifte: horizontaal toezicht

Bent of wordt u klant bij acconavm? Dat kunt u bij de belastingcontrole kiezen voor ‘horizontaal toezicht’. Normaal gesproken krijgt u de controle van uw aangifte achteraf. Bij horizontaal toezicht verschuift het toezicht van controle achteraf naar afstemming vooraf. Dat betekent: altijd weten waar u aan toe bent.

Horizontaal toezicht: wat is het en hoe werkt het?

acconavm heeft met de Belastingdienst een convenant horizontaal toezicht (HT) afgesloten. Openheid, transparantie en wederzijds vertrouwen staan hierbij centraal. Het draait om samenwerking.

Concreet betekent dit: acconavm heeft een vast contactpersoon bij de Belastingdienst om uw belastingvraagstukken te bespreken. Zijn er bijvoorbeeld knelpunten of fiscale standpunten die tot een verschil van inzicht kunnen leiden? Dan stemt acconavm deze samen af met de Belastingdienst, vóórdat de aangifte wordt ingediend (vooroverleg). Alle afspraken en besluiten worden vastgelegd. Dit vooroverleg is eigenlijk alleen mogelijk bij horizontaal toezicht.

Meer zekerheid, geen verrassingen

Door deze manier van werken heeft de Belastingdienst meer zekerheid dat er een juiste aangifte wordt ingediend. Achteraf is er minder controle nodig: de Belastingdienst zal de aangifte sneller accepteren.
Ook kunt u rekenen op lagere kosten. De kans op boetes of proceskosten wordt veel kleiner, doordat er vooraf al is overlegd. Dus: voor u geen verrassingen achteraf.

Uw voordelen

U kunt als klant bij acconavm zelf besluiten of u kiest voor horizontaal toezicht. Wat het u oplevert:

  • vooraf zekerheid dat u de belastingzaken goed heeft geregeld
  • snelle toegang tot efficiënt (voor)overleg met de Belastingdienst
  • de hoogte van uw definitieve aanslag is sneller bepaald
  • veel minder kans op naheffingen, boetes en langdurige boekenonderzoeken
  • kwaliteitsborging van uw eigen organisatie
  • op de langere termijn: een besparing in tijd en geld

Ondersteuning bij eventuele bezwaarprocedure

Verschillen u en de Belastingdienst van mening over uw aangifte? Dan wordt de aangifte naar uw inzicht ingediend. Vervolgens kunnen wij u desgewenst begeleiden in de bezwaarprocedure.

Video: horizontaal toezicht in de praktijk

Waarom heeft acconavm gekozen voor horizontaal toezicht? En hoe ervaart Bram Dieteren van Welling Autobedrijven deze vorm van toezicht én manier van samenwerken? Bekijk de video.

Kiest u voor horizontaal toezicht?

Wilt u deelnemen aan horizontaal toezicht of wilt u meer informatie? Wij nodigen u graag uit om een ‘bakkie’ te doen met uw adviseur. Of neem contact op met één van onze vestigingen.<< terug naar Ruimte voor ondernemen