http://accountant

Pensioenadvies DGA

Pensioen in eigen beheer was tot voor kort de voornaamste vorm van pensioenopbouw voor de directeur grootaandeelhouder (DGA). Het reserveren van kapitaal voor uw oude dag, terwijl u tegelijkertijd dit geld als (investerings)kapitaal beschikbaar houdt in de onderneming, de kern van pensioen in eigen beheer, staat onder druk. Was pensioen vroeger vooral een aftrekpost, nu kan het gezien worden als een serieuze oudedagsvoorziening. Door wijzigingen op fiscaal gebied is het pensioen in eigen beheer een discussiepunt geworden. Gelukkig zijn onze specialisten pensioenadvies DGA hierin volledig op de hoogte.

Pensioenadvies DGA is inzetbaar voor

  • Pensioenberekeningen, hoeveel moet/kunt u reserveren voor uw oude dag?
  • Overleg met de Belastingdienst bij pensioenreparatie.
  • Uitgebreid pensioenadvies en verzekeringen.

U bouwt een pensioenbedrag op, maar

  • Kunt u dat ‘potje’ eerder laten ingaan?
  • Wat gebeurt er met uw nabestaanden als u komt te overlijden?
  • Kunt u het pensioenbedrag flexibel benutten?
  • Is partnerpensioen mogelijk?

Andere vormen van oudedagsvoorzieningen

Andere vormen dan pensioen in eigen beheer komen steeds meer op. We zien dat banksparen een modern alternatief is. Banksparen is een lijfrente en bij een lijfrente hoort een verzekering. Wij geven u graag pensioenadvies DGA over wat u met de polis kunt en hoe lang de polis loopt. De voor- en tegens van beide producten zet de specialist pensioenadvies DGA voor u op een rij.
Er komt een tijd dat ook u wilt gaan genieten van uw oude dag. Als ondernemer DGA zijn er mogelijkheden genoeg. Maak eens een afspraak met een van onze specialisten pensioenadvies.

Wij zijn gecertificeerde pensioenadviseurs en helpen u graag verder met uw pensioen voor de DGA als ook voor het collectief pensioen voor uw medewerkers.