http://accountant

Collectief pensioen

Als werkgever voelt u zich verantwoordelijk voor een goed pensioen voor uw medewerkers. We praten dan over Collectief pensioen.

Een eigen collectief pensioen

85% van de werknemers is verplicht aangesloten bij een pensioenfonds. Er verandert veel in de pensioenwereld. Bent u niet gebonden aan een pensioenregeling, dan mag u zelf een keuze maken om te komen tot een collectief pensioen voor uw onderneming. De gecertificeerde pensioenadviseurs van acconavm adviseren u hierbij.

  • Advisering rond de te kiezen constructie. Wat voor pensioenregeling past bij uw onderneming in uw bedrijfstak? Wanneer loopt uw huidige pensioenovereenkomst af? En wat zijn daarna de mogelijkheden voor een goed collectief pensioen?
  • Advies rond de ‘aanschaf’ van een pensioenverzekeringsproduct. Welke verzekeraar heeft de beste offerte voor u? Wat zijn de voor- en nadelen?
  • Administratie en controle van het tot stand gekomen contract. Het pensioencontract moet administratief ingericht worden en onderhouden, zodat de opbouw van het collectief pensioen daadwerkelijk conform afspraken plaatsvindt. Dat stelt u in staat bij wijzigingen pro-actief te reageren.

Informeren medewerkers over pensioen

Uw medewerkers hebben behoefte aan informatie en zij kunnen bij u vaak niet terecht met vragen aangaande hun pensioenregeling. Dat is logisch, aangezien een pensioenregeling gewoonweg ingewikkelde materie is! Wij van acconavm pensioenadvies kunnen de pensioenontwikkelingen voor u verhelderen, u op weg helpen en u adviseren in de te nemen stappen.

Wij zijn gecertificeerde pensioenadviseurs die u graag van A tot Z adviseren en begeleiden bij uw pensioen. Vanzelfsprekend geven wij ook uitleg geven aan uw personeel in begrijpelijke taal.

Veelgestelde vragen over collectief pensioen

Al uw pensioenvragen zijn welkom bij acconavm. Om u een concreet idee te geven wat er allemaal kan spelen, een klein overzicht.

  • U wilt graag weten of uw pensioenregeling de juiste is voor uw situatie.
  • Waarmee moet u rekening houden bij fusie en/of overdracht?
  • Bij welke bedrijfstak horen uw hoofdactiviteiten? Zit u bij het juiste pensioenfonds?
  • U wenst advies over de pensioenconstructie, de keuze in aanschaf, de administratie en de controle van uw pensioenregeling.

Meer informatie en contact

In het dienstverleningsdocument pensioenvraag werkgever, staat helder en duidelijk omschreven wat u van onze dienstverlening mag verwachten. Dit document maakt het vergelijken van onze dienstverlening met het aanbod van andere pensioenadviseurs eenvoudig. U vraagt het aan bij pensioenadvies@acconavm.nl

Wat andere ondernemers ons vragen over pensioen