http://accountant

eHerkenning

eHerkenning is dé manier voor ondernemers om in te loggen bij overheidsinstellingen.  Zo kunnen ondernemers veilig gebruik maken van de diensten die de overheid biedt, zoals het aanvragen van een vergunning of subsidie.

Daarmee is eHerkenning de opvolger van de ‘DigiD voor bedrijven’ en hebben ondernemers één veilige login voor meer dan 400 aangesloten overheidsorganisaties.

Vanwege privacy (AVG) bieden steeds meer overheidsorganisaties hun diensten aan achter eHerkenning 3. Op deze manier is de betrouwbaarheid substantieel. De gebruiker logt in met een gebruikersnaam en wachtwoord, aangevuld met een smscode, een pincode of een QR-code.

UWV

Onder andere het UWV maak gebruikt van eHerkenning om hun online diensten aan te bieden.

Vanaf 1 november 2019 kunnen werkgevers alleen nog via eHerkenning toegang krijgen tot het UWV werkgeversportaal. Werkgevers die de verzuimmeldingen voor UWV aan acconavm hebben uitbesteed, dienen een ketenmachtiging aan te vragen zodat wij hen als dienstverlener kunnen blijven ondersteunen.

PMT en PME

De nieuwe wet die eHerkenning verplicht voor publieke dienstverleners geldt ook voor pensioenfondsen. Zo stappen het Pensioenfonds voor Metaal & Techniek en het Pensioenfonds van de Metalektro in januari 2020 over op eHerkenning. Werkgevers die de aan- en afmeldingen van medewerkers en andere mutaties hebben uitbesteed, kunnen d.m.v. een ketenmachtiging ontzorgd blijven worden.

Unifiedpost Group

acconavm werkt voor de continuïteit van deze dienstverlening samen met Unifiedpost Group.

Unifiedpost Group is leverancier van Trusted Services op het gebied van: Identity-, Document-, Signing-, Payment- en Community Services.

Werkgevers kunnen via Z login een ketenmachtiging aan acconavm werkgeversservice verlenen, zodat onze werkgeversservice zijn diensten ook na de overstap op eHerkenning kunnen blijven aanbieden.

Bent u nu al klant bij acconavm werkgeversservice en verzorgen wij verzuimmeldingen of de administratie van uw pensioenzaken? Dan krijgt u vanzelf bericht hierover.

Wilt u meer informatie over eHerkenning of kennismaken met een van onze adviseurs om te bespreken wat acconavm voor uw organisatie kan betekenen? Bel met uw WGS-vestiging of stuur een bericht naar eherkenning@acconavm.nl.

Ook kunt u eens kijken op de website van onze partner: https://www.zlogin.nl/ketenmachtigingen/.

Ruim 400 organisaties uit de publieke sector zijn aangesloten bij eHerkenning. Denk hierbij aan Rijksoverheidsinstellingen, gemeenten, Provincies en Waterschappen. Ook een aantal private organisaties maakt gebruik van deze veilige inlogmethode. In 2020 zal de Belastingdienst ook overgaan op eHerkenning. Naar verwachting zal het aantal de komende jaren verder groeien!

Ook zelf inloggen?

Wilt u ook zelf kunnen inloggen? Dan heeft u naast een ketenmachtiging ook een eHerkenningsmiddel nodig. U vindt hier een overzicht van leveranciers.