http://accountant

Boekenonderzoek

Als u een bedrijf overneemt wilt u weten dat de cijfers die u tijdens het overnameproces te zien krijgt kloppen. U wilt achteraf niet voor vervelende verassingen komen te staan. Daarom is het verstandig om tijdens een aankooptraject een boekenonderzoek (ook wel due dilligence onderzoek genoemd) te laten uitvoeren, om de financiële, fiscale en juridische risico’s goed in beeld te hebben. Wij voeren dit onderzoek graag voor u uit! Dit doen we praktisch, maar ook waardevol, door juist vooraf goed na te denken over de aanpak.

Praktisch en waardevol

Tijdens het overnametraject heeft u een grote hoeveelheid aan informatie gekregen van de verkoper. U heeft er behoefte aan om deze informatie te toetsen. Wij hebben de kennis en ervaring die hierbij nodig zijn in huis en helpen u graag!

Om een waardevol boekenonderzoek uit te voeren bespreken wij vooraf eerst met u welke onderdelen u in het onderzoek wilt betrekken. Bent u met name geïnteresseerd in het onderzoek van de financiële informatie die u heeft ontvangen? Of wenst u graag een breder onderzoek waarbij ook de fiscale, juridische en commerciële aspecten worden onderzocht?

Samen met u stellen wij op basis van u wensen een plan van aanpak op waarin alle relevante werkzaamheden worden opgenomen. Aan de hand hiervan vragen wij bij de verkoper alle relevante documentatie op. Dit resulteert in een vragenlijst afgestemd op uw situatie en wensen, in plaats van een lange vragenlijst die leidt tot irritatie bij u én de verkoper.

Onze praktisch ingestoken boekenonderzoeken leveren u meerdere voordelen op. Zo toetsen wij de ontvangen informatie, brengen wij risico’s in kaart, kan het leiden tot voor u voordelige aanpassing van de transactiestructuur of koopsom en voorkomt u vervelende verassingen.

Wij ontzorgen u en dragen graag bij aan een succesvolle afronding van het kooptraject. Neem gerust vrijblijvend contact met onze specialisten op voor een afspraak!