Onze kennis en passie

MKB

Welke vakantiekrachten zet u in deze zomer?
vakantiekrachten Iedere zomer is het weer een uitdaging: vakantiekrachten inzetten. Voor sommige bedrijven is het de drukste periode van het jaar. Bij het aanstellen van vakantiekrachten is het van belang om goed op de hoogte te zijn van de mogelijkheden met bijbehorende regels en aandachtspunten.

Lees meer
Van banner tot etui: Atelier Meer recyclet op een sociale manier
Atelier Meer Oud materiaal een tweede leven geven. Voor veel mensen een ideaalbeeld. Voor de medewerkers van Atelier Meer2 een dagelijkse realiteit. In deze sociale onderneming krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de ruimte om zich op een prettige werkplek te ontwikkelen en werkervaring op te doen. Bedrijven uit het hele land brengen hier hun oude banners, vlaggen en andere materialen. Zo ook acconavm. Wij mochten langskomen om te zien welke nieuwe producten ze maken van onze oude merkmaterialen.

Lees meer
Meer grip op uw onderneming met data-analyse en cybersecurity
cyber security We kunnen ons geen wereld zonder IT meer voorstellen. Ook in uw onderneming is IT waarschijnlijk de ‘backbone’ van de organisatie. Met data-analyse krijgt u heel eenvoudig inzicht in relevante managementinformatie. Toch heeft de IT ook een keerzijde door toenemende cybercriminaliteit. We spreken met Jesse van der Hoff (IT-auditor) en Rogier Seelie (Regiodirecteur) van acconavm over deze twee kanten van de medaille.

Lees meer
Tijd en evenwicht: de sleutels voor een goede bedrijfsoverdracht
Hoogendoorn Bent u van plan om uw bedrijf over te dragen aan uw kind(eren)? Dan staan u belangrijke beslissingen te wachten die u niet overhaast wil nemen. Marco Tromp (Senior Specialist Belastingadvies) en Henk Heij (Directeur Advies en Senior Adviseur Corporate Finance) zijn beiden ervaren procesbegeleiders van bedrijfsopvolgingen in familiebedrijven.

Lees meer
Dit zijn de 5 belangrijkste wijzigingen uit de Voorjaarsnota
voorjaarsnota 2022 De regering heeft de afgelopen jaren veel geld uitgegeven aan de coronaregelingen. En ook de compensatie voor spaarders vanwege box 3 is een flinke uitgave voor de schatkist. De tekorten die daardoor zijn ontstaan moeten nu worden aangevuld. Helaas zal u als ondernemer daaraan gaan bijdragen, zo staat er in de Voorjaarsnota 2022. Ik begrijp dat u hier niet blij mee zult zijn. U moet meer belasting betalen, wat ten koste gaat van uw liquiditeitspositie.

Lees meer
Geen werkvergunning nodig voor Oekraïense vluchtelingen
geen werkvergunning voor vluchtelingen Update 2 juni 2022 Per 1 april 2022 is de Richtlijn tijdelijke bescherming Oekraïners in werking getreden. Neemt u een Oekraïense vluchteling in dienst? Dan hoeft u vanwege deze richtlijn voor hem of haar geen werkvergunning aan te vragen. Wel dient u deze personen aan te melden bij het UWV. Deze maatregel is verlengd tot en met 31 augustus 2022.  In dit artikel leest u meer over de voorwaarden, de plichten en de overgangsperiode.

Lees meer
Van klompenmakerij tot unieke belevenis
Schturups Exloo Vanuit het hele land komen klanten naar Schutrups in het Drentse Exloo voor de unieke winkelbeleving, gespecialiseerde voetzorg en uitstekende service. Ondanks de coronacrisis heeft eigenaar Jan Schutrups zich er goed doorheen geslagen. “Ik kijk vol trots en vertrouwen naar 2023. Dan bestaat ons familiebedrijf 100 jaar! Samen met adviseur Stephan Hulst zorgen we ervoor dat Schutrups klaar is voor de toekomst.”

Lees meer
Wijzigingen huurrecht in 2022
wijzigingen huurrecht 2022 Dit jaar vinden er verschillende wijzigingen in het huurrecht plaats. Huurt of verhuurt u een bedrijfspand of woning? Dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Ik vertel u graag meer over deze wijzigingen.

Lees meer
Premiedifferentiatie WW terug naar ‘normaal’ niveau
ww uitkering Voor het personeel dat u in dienst hebt, betaalt u WW-premie. Deze premies zijn verdeeld in een hoog en een laag tarief. In 2021 werden de situaties waarin het lage premietarief geldt tijdelijk verruimd, maar in 2022 is het grotendeels weer terug op het normale niveau. Ik vertel u graag meer over deze tarieven.

Lees meer
Voorkom belastingrente: doe tijdig aangifte
Belastingrente De huidige bankrente is historisch laag. Negatief, zelfs. Daarentegen is de belastingrente vrij hoog. Het kan daardoor voordeliger zijn om een hoge voorlopige aanslag te betalen. Door uw belastingbetaling vroegtijdig te doen, voorkomt u dat u nu een negatieve bankrente én na de definitieve aanslag een hoge belastingrente betaalt.

Lees meer