MKB

Onze kennis en passie

MKB

Tegemoetkoming NOW 1.0 aangevraagd? Denkt u aan de eindafrekening
Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid NOW Hebt u als werkgever in de periode april tot en met 5 juni 2020 een aanvraag ingediend voor het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW-regeling)? Dan vragen wij uw aandacht voor de eindafrekening en de verantwoording die hierbij wordt gevraagd. Het loket hiervoor sluit op 31 oktober 2021. Voorkom terugbetaling door op tijd uw aanvraag tot vaststelling te doen.

Lees meer
UBO-registratie: hoe zat het ook alweer?
UBO Bent u aandeelhouder van een Nederlandse vennootschap? Of bent u degene die feitelijke zeggenschap uitoefent binnen een Nederlandse organisatie? Dan bent u waarschijnlijk verplicht om u in te schrijven in het UBO-register. Wat betekent dat voor u? We vertellen u er graag meer over.

Lees meer
Wat als… bestuursopvolging en levenstestament
bestuursopvolging en levenstestament U denkt er liever niet over na, maar wat als… u ziek wordt waardoor u niet meer in staat bent om beslissingen te nemen? Of overlijdt? Het geeft rust voor u en uw naasten als u afspraken maakt over (bestuurs)opvolging en (levens)testamenten. Lees er meer over en ontdek waarbij acconavm u kan ondersteunen.

Lees meer
Huwelijkse voorwaarden en contracten in een familiebedrijf
Huwelijkse voorwaarden Onderneemt u in een familiebedrijf en gaat u trouwen? Of bent u al getrouwd en wilt u ontdekken of de contracten nog passend zijn? Lees waar u rekening mee kunt houden en wat de gevolgen zijn bij veranderende omstandigheden.

Lees meer
Zo zit het: oudedagsvoorziening bij overlijden van dga
oudedagsvoorziening Als dga wilt u uw zaken goed regelen. Ook als het gaat om uw nalatenschap. Weet u wat er met uw oudedagsvoorziening (ODV) gebeurt als u als directeur-grootaandeelhouder (dga) overlijdt? Ik merk dat hierover nog veel onduidelijk is. In deze blog vertel ik u wat de invloed kan zijn op de omvang van partnervrijstelling, het saldo van de nalatenschap of waarde van de overbedelingsschulden.

Lees meer
Groeien, beleggen of slim inspelen op de markt? Koop een bedrijf
aankoop bedrijf Er zijn tal van redenen om een bedrijf aan te kopen. Wellicht wilt u groeien, inspringen op een veranderende markt of geld beleggen. Lees in welke situaties aankoop een goed idee kan zijn en hoe ik ondernemers daarin begeleid.

Lees meer
Let op: u hebt nog tot 12 november voor de vaststelling van TVL Q1 2021
TVL vaststelling Update 21 september 2021 Hebt u TVL Q1 2021 aangevraagd? Dan hebt u nog tot 12 november oktober om uw werkelijke omzet door te geven. Dit is nodig voor de vaststelling van uw definitieve subsidie. Daarna is het niet meer mogelijk om dit door te geven. In deze blog vertel ik wat u kunt verwachten en waar u op kunt rekenen.

Lees meer
Alle ingrediënten voor een juridisch correcte contractovername
contractovername Wordt uw onderneming omgezet in een andere rechtsvorm? Of is een contract niet meer van waarde voor uw onderneming, maar wel voor een andere onderneming? Dan is een contractovername gewenst. In deze blog heb ik voor u in kaart gebracht welke juridische vereisten noodzakelijk zijn bij een contractovername.

Lees meer
Voorbereiden op inspectie SZW: onze adviezen
Inspectie SZW De Inspectie SZW controleert of u zich als werkgever houdt aan de wet- en regelgeving rondom arbeid. Van de RI&E tot coronamaatregelen en vergunningen van buitenlands personeel. Wat houdt deze inspectie precies in én hoe bereidt u zich voor? Lees onze tips.

Lees meer
Mkb vooruitblik Prinsjesdag: waarborg de continuïteit van uw bedrijf
prinsjesdag continuiteit Momenteel kunnen we vooral slechts gissen naar de exacte uitkomsten van Prinsjesdag 2021 en het Belastingplan 2022. In deze uitdagende tijd staat een ding wat mij betreft bovenaan: de continuïteit waarborgen van uw onderneming. Hoe u dit doet? In mijn blog blik ik met u vooruit op mogelijke uitdagingen en kansen.

Lees meer