Onze kennis en passie

MKB

Werknemer ontslaan wegens disfunctioneren? Dit zijn de regels
Disfunctioneren Stel: u bent werkgever en hebt een werknemer in dienst die niet goed functioneert. Kunt u de werknemer zomaar ontslaan? Het antwoord is ‘nee’. Wij ontvangen regelmatig vragen om advies van werkgevers over dit onderwerp. In deze blog vertellen wij u meer over de wettelijke regels waaraan u moet voldoen als u een werknemer wilt ontslaan wegens disfunctioneren.

Lees meer
Verlengde en verruimde coronasteun tot en met maart 2022 – een overzicht
coronasteun Tot in ieder geval 14 januari hebben we te maken met aangescherpte coronamatregelen. Omdat dit u kan belemmeren in ondernemen, zijn de steunpakketten verlengd tot en met maart 2022. En vanwege de plotselinge harde lockdown in december is het pakket voor het laatste kwartaal van 2021 recent ook verruimd. Ik vertel u graag om welke steunmaatregelen het gaat en wat deze voor u betekenen. 

Lees meer
Ook in 2022 door met NOW: aanvraagperiode 8
NOW 8 Tijdens de coronapersconferentie van 14 december werd aangekondigd dat er een achtste aanvraagperiode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW 8) gaat openen. Ook voor het eerste kwartaal van 2022 kunt u dus een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen. Het steunpakket wordt uitgebreid vanwege de harde lockdown. In dit artikel leest u meer over de voorwaarden én tips voor het aanvragen van NOW 8. 

Lees meer
Ook in 2022 TVL: Q1 opent waarschijnlijk in februari
TVL Q1-2022 Nu de coronamaatregelen aanhouden en we zelfs in een harde lockdown zitten, wordt de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) ook in 2022 voortgezet. Dat kan u als ondernemer verder vooruit helpen. In dit artikel leest u meer over de voorwaarden. 

Lees meer
Dit moet u weten over de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q4 2021
TVL Q4 2021 De laatste persconferentie viel velen rauw op het dak. We dachten met z’n allen de teugels te kunnen laten vieren. Dat we na al die maanden eindelijk weer volop konden gaan ondernemen, de opgedane schade inhalen. De nieuwe maatregelen zijn daarom extra zuur. Gelukkig komt de overheid wel weer met ruime steunpakketten. In deze blog vertel ik u meer over de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor de laatste periode van 2021. 

Lees meer
Tóch NOW 7: dit zijn de voorwaarden
NOW 7 aanvragen Met de zesde aanvraagperiode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) leek de tegemoetkoming in de loonkosten ten einde. Maar nu de coronamaatregelen worden verlengd, wordt er tóch nog een extra aanvraagperiode geopend. NOW 7 gaat over de maanden november en december 2021. In dit artikel leest u de belangrijkste punten én tips voor het aanvragen ervan. Ook voor het eerste kwartaal in 2022 is NOW-steun aangekondigd. 

Lees meer
Let op: dien op tijd uw vaststelling van TVL Q2 2021 in
TVL Q2 2021 Hebt u TVL Q2 2021 aangevraagd? Dan dient u nu uw werkelijke omzet door te geven aan de RVO. Doe dit uiterlijk 8 maart 2022. Daarna is dit niet meer mogelijk. Deze vaststelling is nodig om uw definitieve subsidie te bepalen. In deze blog vertel ik wat u kunt verwachten en waar u op kunt rekenen.

Lees meer
Overlijden en het familiebedrijf
Overlijden familiebedrijf Als ondernemer hebt u hart voor uw bedrijf. U wilt de continuïteit waarborgen, óók als u onverhoopt komt te overlijden. Ontdek een aantal zaken die u kunt regelen om het goed achter te laten voor uw beoogde opvolger. In deze blog geef ik u een aantal tips waar u op kunt letten.

Lees meer
Internationale detacheringen, denk aan de meldplicht
meldplicht internationale detachering Werken uw medewerkers in het buitenland? Of maakt u in Nederland gebruik van medewerkers uit het buitenland? Denk dan aan de meldplicht internationale detacheringen. Deze meldplicht geldt voor zowel buitenlandse als Nederlandse ondernemingen en maakt het voor de overheid eenvoudiger om te controleren of u de regels omtrent het inhuren van internationale arbeid goed toepast.

Lees meer
Coronasteunpakketten opnieuw uitgebreid in Q4 2021
coronasteunpakketten Ervaart u als ondernemer (opnieuw) financiële gevolgen van de coronamaatregelen? Wellicht komt u in aanmerking voor extra steun of uitstel van belastingbetaling. De steunpakketten zijn namelijk weer uitgebreid. Overleg met uw acconavm adviseur welke regelingen het best bij u passen.

Lees meer