http://Paardenhouderij%20Agro%20Accon%20avm

Paardenhouderij

Onze kennis van en passie voor paardenhouderij

Paardenhouderij

Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV) paardenstallen
MDV verduurzamen paardenstal De contouren voor de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV) voor paardenstallen worden zichtbaar. Wilt u verduurzamen? Houd dan alvast rekening met de (concept)richtlijnen. In deze blog licht ik ze op hoofdlijnen toe. Voor meer informatie staan mijn collega’s en ik voor u klaar.

Lees meer
Welke vakantiekrachten zet u in deze zomer?
vakantiekrachten Iedere zomer is het weer een uitdaging: vakantiekrachten inzetten. Voor sommige bedrijven is het de drukste periode van het jaar. Bij het aanstellen van vakantiekrachten is het van belang om goed op de hoogte te zijn van de mogelijkheden met bijbehorende regels en aandachtspunten.

Lees meer
Btw-tarieven: nog steeds hét issue in de paardenhouderij
btw-tarieven paardenhouderij Als paardenhouder biedt u ongetwijfeld diverse diensten aan. Hiervoor gelden verschillende btw-tarieven. Soms is het onduidelijk welke btw-tarieven voor u van toepassing zijn. Ziet u door de bomen het bos ook even niet meer? Dan maken wij u graag wegwijs.

Lees meer
Paardenhouderij en de Meststoffenwet
Paardenhouderij Meststoffenwet Houdt u paarden? Dan krijgt u met allerlei regels te maken. Voor een bedrijf zijn die anders dan voor een particulier. En de grens daartussen is niet altijd even helder. Ontdek welke regels voor u van toepassing zijn en laat u adviseren.

Lees meer
Uw stal verduurzamen met de Maatlat voor paardenstallen?
Maatlat duurzame paardenstallen Stichting Milieukeur (SMK) werkt aan een Maatlat voor paardenstallen. Een Maatlat duurzame paardenstallen zal mogelijk, net als de Maatlaat Duurzame Veehouderij (MDV), maatregelen bevatten voor diergezondheid en dierenwelzijn en draagt daardoor bij aan verduurzaming van de paardenhouderij. Hebt u (ver)bouwplannen? Ik neem u graag mee in belangrijke zaken op het gebied van verduurzaming van de paardenhouderij én praat graag met u over wat dit voor u betekent.

Lees meer
Wat betekent de registratieplicht voor de paardenhouderij voor u?
registratieplicht paardenhouderij Het is u vast niet ontgaan dat per 21 april 2021 de registratieplicht (I&R) voor het houden van paardachtigen in Nederland van kracht wordt. Dit betekent dat u als paardenhouder moet registreren welke paarden op uw locatie staan. Hierdoor krijgen diverse overheidsinstanties meer inzicht op het aantal paarden per locatie. Wat betekent dit voor u?

Lees meer
Tijdige kentekenregistratie van uw landbouwvoertuig(en) bespaart geld
kentekenregistratie landbouwvoertuig Sinds 1 januari 2021 geldt voor bestaande en nieuwe landbouwvoertuigen die op de openbare weg rijden veelal een kentekenregistratie- en kentekenplicht. Door de registratie dit jaar te regelen via RDW bespaart u op de kosten. Hoe werkt het en wat betekent dit voor u?

Lees meer
SH Sporthorses transformeert in twee jaar tot internationale toplocatie
Klant accon avm SH SportsHorses Marriët en Herman Smit van SH Sporthorses trainen en verhandelen springpaarden. Met een groeiend aantal klanten in onder meer China, Brazilië en de Verenigde Staten. In 2018 willen de ondernemers een professionaliseringsslag slaan. acconavm adviseur Gerard Tooten hielp hen met de aankoop en uitbreiding van hun bedrijfslocatie.  

Lees meer
Wees op uw hoede voor de praktijken van ‘energiecowboys’
energiecowboys De Autoriteit Consument & Markt doet haar best om ze aan te pakken, maar toch zijn de gewiekste energiecowboys momenteel weer volop actief. Op manipulatieve wijze proberen ze vooral consumenten en kleine ondernemers een contract aan te smeren. Daarbij overschrijden ze regelmatig de grenzen van de wet. Kunt u nog van deze contracten afkomen?

Lees meer
Spookfacturen
Spookfacturen U vermoedt dat u een spookfactuur hebt ontvangen. Spookfacturen zijn valse facturen die vaak niet van echt te onderscheiden zijn, bijvoorbeeld door woorden of logo’s die u van andere facturen herkent. Waar moet u op letten? Ook ten tijde van de coronacrisis circuleren er dubieuze nota’s en spookfacturen. Wees hier alert op.

Lees meer