http://Paardenhouderij%20Agro%20Accon%20avm
Onze kennis van en passie voor paardenhouderij

Paardenhouderij

Welke vakantiekrachten zet u in deze zomer?
Iedere zomer is het weer een uitdaging: vakantiekrachten inzetten. Voor sommige bedrijven is het de drukste periode van het jaar. Bij het aanstellen van vakantiekrachten is het van belang om goed op de hoogte te zijn van de mogelijkheden met bijbehorende regels en aandachtspunten.

Lees meer
4 tips bij het financieren van een nieuw paardenbedrijf
financiering paardenbedrijf Wilt u een nieuw paardenbedrijf starten? Dan kan het moeilijk zijn om daarvoor financiering te krijgen. U moet bij de bank kunnen aantonen dat u het geleende bedrag én de rente kan terugbetalen. Maar hoe doet u dat als u nog geen jaarstukken uit het verleden hebt die dit aantonen? Ik geef u graag vier tips.

Lees meer
Ondernemen in de paardenhouderij: administratie en registratie
paardenhouderij boekhouding Waar de paardenhouderij voor velen begon als een hobby, groeit het vaak uit tot een steeds grotere, professionele business. Het houden en fokken van paarden wordt steeds bedrijfsmatiger. Ondernemers moeten aan meer en meer maatregelen voldoen. Rijke kopers uit het buitenland voeren de boventoon en internationale concoursen maken btw-kwesties alsmaar ingewikkelder.

Lees meer
“Juist nú staan we naast de ondernemer”
Er is nogal wat aan de hand in de wereld. In hoeverre beïnvloeden deze ontwikkelingen bedrijven in de agrarische sector? En welke specifieke thema’s spelen er op dit moment in de agrosector? Bij acconavm zijn de collega’s goed op de hoogte van de ontwikkelingen, in deze blog geef ik u graag een overzicht van zaken die ook op úw bedrijfsvoering van toepassing kunnen zijn.

Lees meer
De financiering van een nieuw paardenbedrijf
Hippisch College financiering acconavm is als partner betrokken bij het Hippisch College Limburg. Bij acconavm willen we wat toevoegen aan de sector door mensen ervaring mee te geven en studenten voor te bereiden op het toekomstige werkveld. Dat betekent dat we naast paardenkennis ook bredere kennis uit de sector mee willen geven.

Lees meer
Paardenhouderij is samen ondernemen
Maatlat duurzame paardenstallen Als ondernemer in de paardenhouderij hebt u te maken met regelgeving voor zowel het mkb als de landbouwsector. Dat levert soms complexe vraagstukken op. De specialisten van acconavm zijn thuis in uw vak, op professioneel niveau én vanuit persoonlijk hart voor de paardenwereld. Met heldere analyses, deskundige adviezen en een luisterend oor helpen ze u en uw onderneming graag verder. Waar staat u nu en waar wilt u naartoe? Wellicht wilt u ontdekken hoe u een lagere kostprijs kunt hanteren,

Lees meer
Voor ondernemers in de paardenhouderij
cultuurgrondvrijstelling Sommige takken van sport vragen om een specialistische aanpak. Dat geldt zéker voor ondernemers in de paardenwereld. De specialisten van acconavm zijn thuis in uw vak, op professioneel niveau én vanuit persoonlijk hart voor de paardenwereld.

Lees meer
Ontdek belangrijke thema’s uit het MDV-certificatieschema Paardenstallen
Wilt u uw paardenstal verduurzamen door middel van een verbouwing of nieuwbouw? Dan krijgt u te maken met de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV). Door middel van een MDV-certificaat kunt u in aanmerking komen voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). In dit artikel en whitepaper ontdekt u de belangrijkste thema’s rondom de MDV en waar u rekening mee kunt houden.

Lees meer
Wanneer is herwaarderen van landbouwgrond interessant?
Herwaarderen landbouwgrond Herwaarderen van landbouwgrond is mogelijk als zich een bijzondere omstandigheid voordoet. Vaak speelt het aangaan van een samenwerkingsverband of het wijzigen van de voorwaarden van een reeds bestaand samenwerkingsverband hierbij een rol, zoals blijkt uit de casus van vader Bas en zoon Freek.

Lees meer
Btw-tarieven: nog steeds hét issue in de paardenhouderij
btw-tarieven paardenhouderij Als paardenhouder biedt u ongetwijfeld diverse diensten aan. Hiervoor gelden verschillende btw-tarieven. Soms is het onduidelijk welke btw-tarieven voor u van toepassing zijn. Ziet u door de bomen het bos even niet meer? Dan maken wij u graag wegwijs.

Lees meer