Uw ambitie en strategie als uitgangspunt

Agro

Voorschot voor de uitkering van betalingsrechten 2022
voorschot betalingsrechten Vraagt u subsidies aan uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) in de Gecombineerde Opgave (GO)? Dan kunt u een voorschot aanvragen. Het gaat om 270 euro per hectare met een betalingsrecht.

Lees meer
Wijzigingen huurrecht in 2022
wijzigingen huurrecht 2022 Dit jaar vinden er verschillende wijzigingen in het huurrecht plaats. Huurt of verhuurt u een bedrijfspand of woning? Dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Ik vertel u graag meer over deze wijzigingen.

Lees meer
Geen werkvergunning nodig voor Oekraïense vluchtelingen
geen werkvergunning voor vluchtelingen Per 1 april 2022 is de Richtlijn tijdelijke bescherming Oekraïners in werking getreden. Neemt u een Oekraïense vluchteling in dienst? Dan hoeft u vanwege deze richtlijn voor hem of haar geen werkvergunning aan te vragen. Wel dient u deze personen aan te melden bij het UWV. In dit artikel leest u meer over de voorwaarden, de plichten en de overgangsperiode.

Lees meer
Premiedifferentiatie WW terug naar ‘normaal’ niveau
ww uitkering Voor het personeel dat u in dienst hebt, betaalt u WW-premie. Deze premies zijn verdeeld in een hoog en een laag tarief. In 2021 werden de situaties waarin het lage premietarief geldt tijdelijk verruimd, maar in 2022 is het grotendeels weer terug op het normale niveau. Ik vertel u graag meer over deze tarieven.

Lees meer
Ondernemen in de paardenhouderij: administratie en registratie
paardenhouderij boekhouding Waar de paardenhouderij voor velen begon als een hobby, groeit het vaak uit tot een steeds grotere, professionele business. Het houden en fokken van paarden wordt steeds bedrijfsmatiger. Ondernemers moeten aan meer en meer maatregelen voldoen. Rijke kopers uit het buitenland voeren de boventoon en internationale concoursen maken btw-kwesties alsmaar ingewikkelder.

Lees meer
Voorkom belastingrente: doe tijdig aangifte
Belastingrente De huidige bankrente is historisch laag. Negatief, zelfs. Daarentegen is de belastingrente vrij hoog. Het kan daardoor voordeliger zijn om een hoge voorlopige aanslag te betalen. Door uw belastingbetaling vroegtijdig te doen, voorkomt u dat u nu een negatieve bankrente én na de definitieve aanslag een hoge belastingrente betaalt.

Lees meer
Nieuw wetsvoorstel vraagt om transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden
transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden In Europa geldt een Richtlijn omtrent aanpassing van de arbeidsvoorwaarden. Ook in Nederland zal de wetgeving daarom moeten worden gewijzigd. Met ingang van 1 augustus 2022 zal om die reden de richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden worden ingevoerd. Hiermee krijgen werknemers meer rechten binnen hun arbeidsverband. Ik vertel u graag over de belangrijkste wijzigingen die deze wet met zich meebrengt. Let op: de details van de voorgestelde wijzigingen zijn nog onder voorbehoud.

Lees meer
4 alternatieven voor het (ver)kopen van fosfaatrechten
fosfaatrechten kopen verkopen De fosfaatprijs is al maanden stabiel rond de 150 euro per kg. Hebt u fosfaatrechten over en wilt u die verkopen? Dan kan dit een gunstig moment zijn. Hebt u juist extra fosfaatrechten nodig? Dan kan het momenteel lastig zijn om die te financieren. Zowel voor kopers als verkopers is dit dus een tijd waarin het interessant is om naar alternatieven te kijken.

Lees meer
“Juist nú staan we naast de ondernemer”
Er is nogal wat aan de hand in de wereld. In hoeverre beïnvloeden deze ontwikkelingen bedrijven in de agrarische sector? En welke specifieke thema’s spelen er op dit moment in de agrosector? Bij acconavm zijn de collega’s goed op de hoogte van de ontwikkelingen, in deze blog geef ik u graag een overzicht van zaken die ook op úw bedrijfsvoering van toepassing kunnen zijn.

Lees meer
Per 2023 ‘vestigingssteun’ voorwaarde voor steun jonge landbouwers
vestigingssteun jonge landbouwers Net als in eerdere jaren kunnen jonge landbouwers ook dit jaar in aanmerking komen voor een extra toeslag op de betalingsrechten. Maar met het nieuwe Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) vanaf 2023 verandert volgend jaar deze steun aan jonge landbouwers. Hoe dit er exact uit gaat zien en de voorwaarden hiervoor zijn nog niet bekend. Wat al wél bekend is, vertel ik u in deze blog.

Lees meer