Agro

Uw ambitie en strategie als uitgangspunt

Agro

UBO-registratie: hoe zat het ook alweer?
UBO Bent u aandeelhouder van een Nederlandse vennootschap? Of bent u degene die feitelijke zeggenschap uitoefent binnen een Nederlandse organisatie? Dan bent u waarschijnlijk verplicht om u in te schrijven in het UBO-register. Wat betekent dat voor u? We vertellen u er graag meer over.

Lees meer
Wat als… bestuursopvolging en levenstestament
bestuursopvolging en levenstestament U denkt er liever niet over na, maar wat als… u ziek wordt waardoor u niet meer in staat bent om beslissingen te nemen? Of overlijdt? Het geeft rust voor u en uw naasten als u afspraken maakt over (bestuurs)opvolging en (levens)testamenten. Lees er meer over en ontdek waarbij acconavm u kan ondersteunen.

Lees meer
Btw-tarieven: nog steeds hét issue in de paardenhouderij
btw-tarieven paardenhouderij Als paardenhouder biedt u ongetwijfeld diverse diensten aan. Hiervoor gelden verschillende btw-tarieven. Soms is het onduidelijk welke btw-tarieven voor u van toepassing zijn. Ziet u door de bomen het bos even niet meer? Dan maken wij u graag wegwijs.

Lees meer
Huwelijkse voorwaarden en contracten in een familiebedrijf
Huwelijkse voorwaarden Onderneemt u in een familiebedrijf en gaat u trouwen? Of bent u al getrouwd en wilt u ontdekken of de contracten nog passend zijn? Lees waar u rekening mee kunt houden en wat de gevolgen zijn bij veranderende omstandigheden.

Lees meer
Let op: u hebt nog tot 12 november voor de vaststelling van TVL Q1 2021
TVL vaststelling Update 21 september 2021 Hebt u TVL Q1 2021 aangevraagd? Dan hebt u nog tot 12 november oktober om uw werkelijke omzet door te geven. Dit is nodig voor de vaststelling van uw definitieve subsidie. Daarna is het niet meer mogelijk om dit door te geven. In deze blog vertel ik wat u kunt verwachten en waar u op kunt rekenen.

Lees meer
Agro vooruitblik Prinsjesdag én daarna: landbouwvrijstelling en BOR
Taxplanning Wat kunt u als agro-ondernemer verwachten van de nieuwe belastingplannen? In deze blog blik ik graag met u vooruit op Prinsjesdag én vooral daarna. Ontdek welke fiscale thema’s voor u relevant zijn en hoe u hierop kunt voorsorteren.

Lees meer
Alle ingrediënten voor een juridisch correcte contractovername
contractovername Wordt uw onderneming omgezet in een andere rechtsvorm? Of is een contract niet meer van waarde voor uw onderneming, maar wel voor een andere onderneming? Dan is een contractovername gewenst. In deze blog heb ik voor u in kaart gebracht welke juridische vereisten noodzakelijk zijn bij een contractovername.

Lees meer
Voorbereiden op inspectie SZW: onze adviezen
Inspectie SZW De Inspectie SZW controleert of u zich als werkgever houdt aan de wet- en regelgeving rondom arbeid. Van de RI&E tot coronamaatregelen en vergunningen van buitenlands personeel. Wat houdt deze inspectie precies in én hoe bereidt u zich voor? Lees onze tips.

Lees meer
Van Veldhoven Fruit gaat jaarlijks met vertrouwen het plukseizoen in
Van Veldhoven Fruit 572-300 Bij Van Veldhoven Fruit maken ze ieder jaar gebruik van seizoenskrachten. Het regelen van alle benodigde contracten en formaliteiten is ieder jaar een flinke klus. Hoe bereidt het bedrijf zich voor op een bezoek van de arbeidsinspectie? Ondernemer Guido van Veldhoven geeft een kijkje achter de schermen.

Lees meer
Aanvraag TVL Q3, hoe zit het ook alweer?
TVL Q3-2021 Hebt u als ondernemer te maken met omzetverlies vanwege de coronatijd? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Het kabinet heeft besloten de aanvraag voor TVL ook in het derde kwartaal van 2021 open te stellen. Ik vertel u graag over de voorwaarden en aandachtspunten.

Lees meer