Uw ambitie en strategie als uitgangspunt

Agro

4 tips bij het financieren van een nieuw paardenbedrijf
financiering paardenbedrijf Wilt u een nieuw paardenbedrijf starten? Dan kan het moeilijk zijn om daarvoor financiering te krijgen. U moet bij de bank kunnen aantonen dat u het geleende bedrag én de rente kan terugbetalen. Maar hoe doet u dat als u nog geen jaarstukken uit het verleden hebt die dit aantonen? Ik geef u graag vier tips.

Lees meer
Zo kunt u besparen met de SDE++ subsidie
SDE++-subsidie Gaat u investeren in zonnepanelen of andere CO₂-besparende technieken? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). U hebt van 28 juni t/m 6 oktober de kans om deze aan te vragen. Ik vertel u alles over de voordelen, voorwaarden en aandachtspunten van de SDE++.

Lees meer
Dit is wat we voorlopig weten over de stikstofaanpak
Stikstofplannen Op 10 juni 2022 stuurde de minister voor Natuur en Stikstof een brief aan de Tweede Kamer. Hierin schrijft minister Van der Wal over de maatregelen die zij nodig acht voor de natuur, water en klimaatdoelen. Daarnaast presenteerde Landbouwminister Staghouwer een plan dat agrarisch ondernemers perspectief moet bieden. In dit artikel nemen we u mee in wat er tot nu toe bekend is over deze aanpak.

Lees meer
Update fosfaatrechten: afromingspercentage verlaagd én afromingsvrij leasen
Positief nieuws voor agrarisch ondernemers die te maken hebben met fosfaatrechten. Op 26 en 29 april jl. is namelijk de wet- en regelgeving hierover gewijzigd. Het afromingspercentage is nu 10 procent en u kunt afromingsvrij leasen. Ook kunt u de heen- en teruglease van fosfaatrechten in één keer melden. Ik leg u graag meer uit over deze wijzigingen.

Lees meer
Geen werkvergunning nodig voor Oekraïense vluchtelingen
geen werkvergunning voor vluchtelingen Update 2 juni 2022 Per 1 april 2022 is de Richtlijn tijdelijke bescherming Oekraïners in werking getreden. Neemt u een Oekraïense vluchteling in dienst? Dan hoeft u vanwege deze richtlijn voor hem of haar geen werkvergunning aan te vragen. Wel dient u deze personen aan te melden bij het UWV. Deze maatregel is verlengd tot en met 31 augustus 2022.  In dit artikel leest u meer over de voorwaarden, de plichten en de overgangsperiode.

Lees meer
Voorschot voor de uitkering van betalingsrechten 2022
voorschot betalingsrechten Vraagt u subsidies aan uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) in de Gecombineerde Opgave (GO)? Dan kunt u een voorschot aanvragen. Het gaat om 270 euro per hectare met een betalingsrecht.

Lees meer
Wijzigingen huurrecht in 2022
wijzigingen huurrecht 2022 Dit jaar vinden er verschillende wijzigingen in het huurrecht plaats. Huurt of verhuurt u een bedrijfspand of woning? Dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Ik vertel u graag meer over deze wijzigingen.

Lees meer
Premiedifferentiatie WW terug naar ‘normaal’ niveau
ww uitkering Voor het personeel dat u in dienst hebt, betaalt u WW-premie. Deze premies zijn verdeeld in een hoog en een laag tarief. In 2021 werden de situaties waarin het lage premietarief geldt tijdelijk verruimd, maar in 2022 is het grotendeels weer terug op het normale niveau. Ik vertel u graag meer over deze tarieven.

Lees meer
Ondernemen in de paardenhouderij: administratie en registratie
paardenhouderij boekhouding Waar de paardenhouderij voor velen begon als een hobby, groeit het vaak uit tot een steeds grotere, professionele business. Het houden en fokken van paarden wordt steeds bedrijfsmatiger. Ondernemers moeten aan meer en meer maatregelen voldoen. Rijke kopers uit het buitenland voeren de boventoon en internationale concoursen maken btw-kwesties alsmaar ingewikkelder.

Lees meer
Voorkom belastingrente: doe tijdig aangifte
Belastingrente De huidige bankrente is historisch laag. Negatief, zelfs. Daarentegen is de belastingrente vrij hoog. Het kan daardoor voordeliger zijn om een hoge voorlopige aanslag te betalen. Door uw belastingbetaling vroegtijdig te doen, voorkomt u dat u nu een negatieve bankrente én na de definitieve aanslag een hoge belastingrente betaalt.

Lees meer