Wilma Frankema (Senior Juridisch Adviseur)

Wilma Frankema is binnen acconavm als Senior Juridisch Adviseur, vanuit kantoor Leeuwarden, werkzaam voor ondernemers door het hele land. Naast haar werkzaamheden op het terrein van het ondernemingsrecht is Wilma gespecialiseerd in het arbeidsrecht en werkt zij vanuit die hoedanigheid nauw samen met onder andere de collega’s van werkgeversservice, die de loonadministraties van onze relaties verzorgen. Dankzij haar uitgebreide kennis wordt zij ingezet bij juridische vraagstukken met betrekking tot personeel, uitzendkrachten/payrollers, zzp’ers en dga’s. Kenmerkend zijn haar analytisch vermogen, haar praktische benadering, heldere communicatie en het snel en oplossingsgericht handelen.

Premiedifferentiatie WW terug naar ‘normaal’ niveau
ww uitkering Voor het personeel dat u in dienst hebt, betaalt u WW-premie. Deze premies zijn verdeeld in een hoog en een laag tarief. In 2021 werden de situaties waarin het lage premietarief geldt tijdelijk verruimd, maar in 2022 is het grotendeels weer terug op het normale niveau. Ik vertel u graag meer over deze tarieven.

Lees meer
Voorbereiden op inspectie SZW: onze adviezen
Inspectie SZW De Inspectie SZW controleert of u zich als werkgever houdt aan de wet- en regelgeving rondom arbeid. Van de RI&E tot coronamaatregelen en vergunningen van buitenlands personeel. Wat houdt deze inspectie precies in én hoe bereidt u zich voor? Lees onze tips.

Lees meer
Succesvolle ondersteuning bij compensatieregeling transitievergoedingen
compensatie transitievergoeding Samen met mijn collega’s zet ik mij als Juridisch Adviseur dagelijks in om voor ondernemers de personeelszaken goed te regelen. Zo hebben we bijvoorbeeld tal van ondernemers geholpen met de compensatieregeling voor transitievergoedingen. Benieuwd hoe ik ú daarbij kan helpen? Ontdek het in deze blog.

Lees meer
Oproepkrachten in dienst? Let op: wetswijziging per 1 juli
wetswijziging oproepkrachten Sinds de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in 2020 is er onduidelijkheid over de ‘spelregels’ voor oproepkrachten. Want wanneer moet een contract met vaste urenomvang precies ingaan? Per 1 juli aanstaande wordt dit duidelijker. Ik leg het u uit.

Lees meer
Zzp’ers in 2021: wat gaat er (mogelijk) veranderen?
zzp'ers in 2021 De overheid ‘sleutelt’ al jarenlang aan passende wetgeving voor zzp’ers. Deze hervorming is voortdurend nodig, omdat vaak blijkt dat zzp’ers eigenlijk schijnzelfstandigen zijn. En daarom eigenlijk te beschouwen zijn als werknemers in dienstbetrekking. Dit, terwijl zij in de positie van zzp’er minder bescherming genieten dan een werknemer. Deze problematiek speelt met name aan de onderkant van de arbeidsmarkt, bij zzp’ers met relatief lage tarieven.

Lees meer
Medewerkers ontslaan in coronatijd: de belangrijkste informatie
medewerkers ontslaan in coronatijd Hebt u als ondernemer te maken met omzetverlies en onvoldoende werkgelegenheid? Bereid u dan ook voor op eventuele noodgedwongen ontslagen. Als Juridisch Adviseur wijs ik u graag op 5 belangrijke punten uit het ontslagrecht, in begrijpelijke taal.  

Lees meer
Geld besparen met de WW-premie in de praktijk
WAB update lage WW-premie Zoals bekend is de WAB (Wet arbeidsmarkt in balans) per 1 januari 2020 een feit! De wet heeft valkuilen maar biedt ook kansen. Eén van de wijzigingen ziet op de WW-premie. Inmiddels heeft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) vlak voor de jaarwisseling nog een paar versoepelingen aangereikt. Wilt u in 2020 de lage WW-premie van 2,94% betalen en niet de hoge WW-premie van 7,94%? Dan moet u een aantal zaken regelen, ik geef u graag antwoord op

Lees meer
Werkgevers let op: de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is in aantocht
WAB De Wet Arbeidsmarkt in Balans, de WAB, is in aantocht. Aangezien de wet in januari 2020 ingaat, kan dat dit jaar al gevolgen voor uw onderneming hebben. Er komen diverse veranderingen aan, onder andere in de ketenregeling, de transitievergoeding en de werkwijze met oproepkrachten. Belangrijk om nu al rekening mee te houden.

Lees meer