Sanne Mulder (Senior Juridisch Adviseur)

Sanne Mulder Senior Juridisch Adviseur Accon avm

Als specialist arbeidsrecht heeft Sanne Mulder afgelopen jaren veel ondernemers bijgestaan en geadviseerd in ontslagzaken, bij arbeidsvoorwaarden, concurrentiebeding etc. Als advocaat trad zij namens hen op in procedures en onderhandelingen. Wat zij belangrijk vindt: eraan bijdragen dat je als werkgever niet voor onaangename verrassingen komt te staan. En mocht dat toch zo zijn, ook dan zal zij ondernemers op professionele wijze met gedegen juridisch advies terzijde staan. Hebt u een vraag voor Sanne? Neem contact met haar op.

Nieuw wetsvoorstel vraagt om transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden
transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden In Europa geldt een Richtlijn omtrent aanpassing van de arbeidsvoorwaarden. Ook in Nederland zal de wetgeving daarom moeten worden gewijzigd. Met ingang van 1 augustus 2022 zal om die reden de richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden worden ingevoerd. Hiermee krijgen werknemers meer rechten binnen hun arbeidsverband. Ik vertel u graag over de belangrijkste wijzigingen die deze wet met zich meebrengt. Let op: de details van de voorgestelde wijzigingen zijn nog onder voorbehoud.

Lees meer
Werknemer ontslaan wegens disfunctioneren? Dit zijn de regels
Disfunctioneren Stel: u bent werkgever en hebt een werknemer in dienst die niet goed functioneert. Kunt u de werknemer zomaar ontslaan? Het antwoord is ‘nee’. Wij ontvangen regelmatig vragen om advies van werkgevers over dit onderwerp. In deze blog vertellen wij u meer over de wettelijke regels waaraan u moet voldoen als u een werknemer wilt ontslaan wegens disfunctioneren.

Lees meer
Het belang van een goed omschreven concurrentiebeding
concurrentiebeding Het concurrentiebeding; in tijden van krapte op de arbeidsmarkt onmisbaar. Maar tegelijk ook een beding waar veel over wordt geprocedeerd. Als jurist krijg ik vaak te horen: “In de praktijk wordt het concurrentiebeding toch vaak van tafel geveegd?” In mijn ogen is dit een veelvoorkomend misverstand. In deze blog geef ik graag mijn visie over dit onderwerp. Daarbij zal ik afsluiten met een recente uitspraak. Uit deze uitspraak blijkt maar weer eens hoe waardevol het kan zijn voor een werkgever

Lees meer