Roland van den Bogaard (Accountmanager Belastingadvies)

Roland van den Boogaard

Roland van den Bogaard is werkzaam als accountmanager in de regio Noord-Limburg, met een klantenpakket in de plantaardige sectoren (glastuinbouw, vollegrondsgroenteteelt, boomteelt en fruitteelt). De combinatie van sectorkennis, analyserend vermogen en kennis van fiscaliteiten maakt Roland een gewaardeerde sparringpartner voor ondernemers in de tuinbouw. “Simpele maar essentiële vragen hierbij zijn: waar sta je als ondernemer, waar wil je naartoe met je bedrijf en hoe ga je dat doen?”.

Nieuwe coronaregeling voor de sierteeltsector en voedingstuinbouw
sierteelt omzetregeling [Update 15 juni 2020: de aanvraagperiode voor deze regeling is verlengd. U kunt de regeling aanvragen tot en met 18 juni, voor 17.00 uur. Tevens zijn er enkele veranderingen in de regeling doorgevoerd. Bedrijven die na 12 maart 2017 hun teeltoppervlakte met meer dan 10 procent hebben uitgebreid, kunnen bij de referentieomzet 2017-2019 uitgaan van de gemiddelde omzet per m2 in plaats van de totale bedrijfsomzet. Voor de voedingstuinbouw is de eis van minstens 75 procent levering aan horeca gehandhaafd,

Lees meer
Glastuinbouwers opgelet: financiële mogelijkheden van de aankomende zuiveringsplicht
Per 1 januari 2018 geldt er een individuele zuiveringsplicht van restwater voor glastuinbouwers, waarbij 95% van de gewasbeschermingsmiddelen uit het water verwijderd dient te worden. Om hieraan te voldoen is de juiste reinigingsapparatuur van belang. De aanschaf hiervan brengt hoge kosten met zich mee, die niet iedere ondernemer zo kan ophoesten. Door slimme keuzes te maken en aan de juiste voorwaarden te voldoen, kunnen ondernemers tot duizenden euro’s besparen.

Lees meer