Rick Dijkshoorn (Bedrijfsadviseur)

Rick Dijkshoorn

Rick Dijkshoorn werkt als bedrijfsadviseur in de regio Noord-Limburg. In de regio bedient hij veel klanten in de glastuinbouw, boomteelt en fruitteelt. Ondernemers waarderen Rick om zijn ijzersterke combinatie van specifieke sectorkennis, een bancaire achtergrond en zijn analytische blik. Een gewilde sparringpartner voor tuinbouwondernemers. Zijn visie? ‘Scherpe keuzes maken helpt in het behalen van je doelen.’

Internationale seizoenskrachten? Regel het goed in coronatijd
seizoenskrachten coronatijd Werkt u met seizoenskrachten, die vanuit andere landen voor u in Nederland aan de slag gaan? Hier komt veel wet- en regelgeving bij kijken. Dat was altijd al zo, maar nu in coronatijd zijn er nog meer zaken om op te letten. Lees meer over de aandachtspunten.

Lees meer
Seizoensarbeid: hoe regelt u het goed?
sierteelt omzetregeling Binnenkort start het oogstseizoen. Zet u daarbij seizoensarbeiders in? Dan krijgt u te maken met specifieke wet- en regelgeving. Ontdek of u aan alle regels voldoet én van welke regelingen u gebruik kunt maken. Bekijk het webinar op 25 maart voor meer informatie.

Lees meer
Tips voor een productief gesprek met de bank
productief gesprek bank Regelmatig voer ik gesprekken met de bank en (tuinbouw)ondernemers. Vaak heeft zo’n gesprek niet de uitkomst waarop de ondernemer hoopt. In deze blog geef ik tips voor een productief gesprek met de bank.

Lees meer
Inspiratie voor tuinbouwers: voorspellen of doelen stellen?
voorspellen of doelen stellen Of u nu groeit, aan het afbouwen bent of juist op deze voet verder wil gaan. Doelen stellen doet elke tuinbouwondernemer. Maar hoe pakt u dat aan, zodat u dátgene realiseert dat écht belangrijk is voor u en uw bedrijf? Met deze blog wil ik u inspireren om hier op een verfrissende manier naar te kijken.

Lees meer
Onjuiste WOZ-aanslag? Laat bezwaar indienen
nieuwe WOZ-waarde Als eigenaar of gebruiker van een woning of bedrijfsgebouw ontvangt u binnenkort weer een aanslag Onroerende Zaakbelasting (OZB). Hierop vindt u ook de nieuwe WOZ-waarde. Ik raad u aan om deze kritisch onder de loep te nemen en bij onjuistheden een bezwaar in te dienen. Mogelijk gaat u dan minder gemeentelijke heffingen en belastingen betalen.

Lees meer
Vlog: Ondernemer, durf te kiezen
Steeds vaker spreekt bedrijfsadviseur Rick Dijkshoorn ondernemers die hun bedrijf zijn gestart, succesvol werden en dan ineens worden overvallen door keuzes die ze dan moeten maken om hun bedrijf nog verder te laten groeien. Hij vertelt erover in zijn vlog.

Lees meer
Ondernemen in de tuinbouw: keuzes maken en kansen pakken
Ondernemen in de tuinbouw In de dagelijkse praktijk spreek ik veel tuinbouwondernemers. De branche bevindt zich in een stroomversnelling. Ondernemen in de tuinbouw is kansen zien en keuzes maken. Ik neem u graag mee in de kansen die ik zie.

Lees meer