Peter van As (Manager Belastingadvies - Team Internationaal)

Peter van As brexit

Peter van As adviseert internationale klanten bij vraagstukken op het gebied van onder andere btw, loonbelasting, autobelasting en de 30%-regeling. Ook de brexit met alle consequenties is één van de onderwerpen die hem intrigeert. Met zijn jarenlange kennis en ervaring op internationaal gebied is hij verbonden aan het internationale team van acconavm, waarbij hij zich focust op de brexit. Heeft u een vraag voor Peter? Dan kunt u contact met hem opnemen.

Brexit en btw: aandachtspunten bij de btw-aangifte
brexit Doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk (VK), dan kan de btw-aangifte sinds de brexit best ingewikkeld zijn. Nu voor veel ondernemers de btw-aangifte voor het eerste kwartaal aan de orde is, breng ik dit onderwerp graag onder de aandacht. Lees waarop u kunt letten, voor een zorgvuldige aangifte.

Lees meer
Brexit done, a big deal? Hoofdlijnen voor ondernemers
brexit een feit - to do's Als een cadeautje met Kerst 2020, daar was de brexitdeal alsnog. Op het allerlaatste moment, anders was het een no-dealbrexit geworden. Maar wat betekent deze deal voor ondernemers? In 2000 pagina’s is de deal omschreven. In die zin een big deal, maar kunt u als ondernemer nu echt opgelucht ademhalen? In deze blog geef ik u de hoofdlijnen. Bij specifieke vragen kunt u contact opnemen met ons brexitteam.

Lees meer
Deal of no-deal: het wordt hoe dan ook een harde brexit
harde brexit Formeel had de Britse overheid tot 30 juni 2020 de tijd om uitstel aan te vragen voor de brexit. Dat hebben ze niet gedaan. Dat betekent dat we eind dit jaar in ieder geval een brexit krijgen. Maar, komt er nu wel of geen deal? Ik geef u graag een update, mét enkele tips voor uw onderneming.

Lees meer
Brexit: stand van zaken en belangrijke to do’s
brexit een feit - to do's Vrijdag 31 januari 2020 is de brexit een feit. Er is zelfs een speciale Brexit-munt geslagen om dit historische feit te vieren. Wilt u weten of u er echt helemaal klaar voor bent? En vraagt u zich nog steeds af: is er nog kans op een no-deal brexit? Ik geef u graag een update, zodat u weet waar u aan toe bent.

Lees meer
Onderbelichte brexit-kwesties mét tips voor uw bedrijf
Visual Brexit Update 4 november 2019 ‘Ondernemers, bereid u nu voor op een harde brexit’, leest u overal. Weet u niet waar te beginnen, vanwege de aanhoudende brexit-onzekerheid? Ik wijs u graag op een aantal onderbelichte kwesties, zodat u voor 31 januari 2020 uw zaken op orde hebt. 

Lees meer
Neemt u goederen af uit het VK? Vraag een vergunning artikel 23 aan
Visual Brexit Ondernemers die regelmatig invoeren uit het Verenigd Koninkrijk hebben een brief van de Belastingdienst ontvangen. Hierin staat dat u wellicht in aanmerking komt voor de vergunning artikel 23. Deze vergunning maakt de invoer van goederen vanuit het VK makkelijker. Ik adviseer u: vraag deze vergunning zo snel mogelijk aan.

Lees meer
Gericht maatregelen treffen met behulp van de Brexit Impact Scan
Visual Brexit website De kans op een no-deal-brexit wordt steeds groter. 29 maart 2019 komt dichterbij. Voor ondernemers die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk is nog veel onduidelijk. Met de Brexit Impact Scan krijgt u meer inzicht in de gevolgen van de brexit voor uw onderneming.

Lees meer