Peter Klompe (Agrarisch Adviseur)

Peter_Klompe

Peter is een betrokken agrarisch adviseur met zijn roots in de akkerbouwsector. Tevens heeft hij door ruime ervaring en opleiding veel fiscale kennis. Deze combinatie, samen met de nodige creativiteit, maakt dat hij een sparringpartner is voor zowel bedrijfseconomische als fiscale vraagstukken op menig akkerbouw- en melkveebedrijf. Peter levert maatwerk door samen met u na te gaan wat voor u en uw onderneming de best passende oplossing is.

  • p.klompe@acconavm.nl
  • Manager Accountancy
  • +31884468941
Overweeg een brede weersverzekering
brede weersverzekering In het najaar van 2020 hadden we te maken met zware regen. Extreme weersomstandigheden die het oogsten van aardappelen, uien en bieten lastig maken. Daarom raad ik u aan om een brede weersverzekering te overwegen, om de grootste schade op te vangen. Lees waarop u kunt letten.

Lees meer
Akkerbouwer: Houd overzicht met een gedegen liquiditeitsprognose
akkerbouwer liquiditeitsprognose Door de uitbraak van het coronavirus staat de aardappelprijs behoorlijk onder druk. Ook voor akkerbouwers brengt de coronacrisis uitdagingen met zich mee. Reden te meer om dit jaar een liquiditeitsprognose te maken. Zo houdt u de regie en komt u komend jaar niet voor verrassingen te staan.

Lees meer
Check uw KVK-inschrijving en voorkom teleurstellingen
check kvk-inschrijving In het Handelsregister van de KVK staat uw bedrijf ingeschreven onder een of meerdere SBI-codes. Met die codes geeft u aan wat de hoofd- en eventuele nevenactiviteiten zijn van uw bedrijf. En op basis van dié codes worden ook subsidies en regelingen toegekend. Het is dus verstandig om deze regelmatig te checken.

Lees meer
Samenwerken in de akkerbouw: waarom (niet)?
samenwerken akkerbouw In de akkerbouwsector wordt steeds meer samengewerkt tussen bedrijven. Het doel is dan voornamelijk het behalen van economisch voordeel. En dat is op zich een goede gedachte. Maar wat maakt samenwerking in de akkerbouwsector nu zo bijzonder? Ik neem je graag mee in mijn dagelijkse werk, waar ik ondernemers met elkaar in contact breng voor een eventuele samenwerking.

Lees meer
Op de automatische piloot 1 op 4?
aardappelen 1 op 4 Vanaf 2010 kan, wat betreft het prijsniveau in de afzet, vastgesteld worden dat er jaarlijks gemiddeld een redelijk tot goed rendement werd behaald. De aardappelteelt was (en is) de kurk waarop de akkerbouwsector in de breedte dreef. Ook in het teeltseizoen 2019 verliep de afzet en prijsvorming voorspoedig. Totdat afgelopen maart de vraag ineens totaal wegviel.

Lees meer
Goed voornemen: overweeg een brede weersverzekering
Peter Klompe weersverzekering Vanaf 2020 is een brede weersverzekering een stuk voordeliger. De assurantiebelasting vervalt en de schadedrempel gaat omlaag. Daarom raad ik u aan: overweeg volgend jaar om tóch een verzekering af te sluiten. Een goed voornemen!

Lees meer
Redenen om wél na te denken over een brede weersverzekering in 2020
brede weersverzekering Zijn de oogstwerkzaamheden voor uw onderneming ook nog in volle gang? Dan bent u wellicht nog niet bezig met volgend jaar. Toch raad ik u aan om met één aandachtspunt aan de slag te gaan: de brede weersverzekering. Als agrariër krijgt u namelijk vaker te maken met extreem weer. Vanaf 2020 wordt het voordeliger om u hiertegen te verzekeren. U hoeft dan geen assurantiebelasting meer te betalen. Ontdek wat dit voor u betekent. Geen assurantiebelasting meer Op Prinsjesdag is bekendgemaakt

Lees meer
Risicomanagement op uw akkerbouwbedrijf: wat doet u eraan?
Risicomanagement Risicomanagement: vermoedelijk geen onderwerp dat op uw dagelijkse agenda staat. Maar wel heel belangrijk! Allerlei risico’s, waaronder de weersomstandigheden, verdienen uw aandacht. Het weer verandert, extreem weer komt vaker voor: zowel droogte als (hoos)buien.

Lees meer