Marius Wijers (accon■avm Belastingadviseur)

Marius Wijers

Sinds 1987 is Marius werkzaam bij acconavm. Begonnen als Directeur Belastingadvies, vervolgens vanaf 2003 als Lid Raad van Bestuur. Vanaf 1 juli 2017 heeft Marius zich teruggetrokken als bestuurder om zich volledig te kunnen richten in de functie Directeur Belastingadvies op de Adviespraktijk met in het bijzonder de disciplines Belastingadvies en Juridisch Advies. Tevens houdt Marius zich bezig met de begeleiding van talentvolle leidinggevenden en adviseurs: “Na mijn bestuurdersfunctie wilde ik mij meer wil bezighouden met de inhoud, zeg maar met het vak, met het advies en met de klantkant van de organisatie. Als bestuurder ben je verantwoordelijk in de breedte. Voor alles. Ik wil voor mezelf meer focus aanbrengen op dingen waar mijn hart ligt en waarvan ik denk dat ze voor acconavm belangrijk zijn”.

 

 

Minder zelfstandigenaftrek is ijskoude douche voor tienduizenden ondernemers
Dinsdag 17 september is het Prinsjesdag. Wat kunnen ondernemers verwachten van het Belastingplan 2020? Wordt het een warm bad of een koude douche? Als belastingadviseur werp ik een kritische blik op een maatregel die nu al veel losmaakt: de versobering van de zelfstandigenaftrek.

Lees meer
Oproep: maak alsnog bezwaar tegen de box 3-belasting
Door de hoge box 3-belasting kan het zijn dat u méér belasting over uw spaargeld betaalt dan dat u aan rente ontvangt. Sinds 2016 lopen er massaal bezwaarprocedures tegen deze kwestie. Ook voor het belastingjaar 2018 kunt u bezwaar maken. Ik adviseer u: doe ook mee, want er is nog hoop. 

Lees meer
Als oud-ondernemer weer herintreden: de fiscale voordelen
Herintredende ondernemer Bent u oud-ondernemer en hebt u veel grond in uw bezit? Dan loont het om te kijken hoe u deze grond het beste fiscaal kunt behandelen. Als u het goed regelt, kan het u een groot voordeel opleveren in de inkomstenbelasting.

Lees meer
Afschaffing dividendbelasting: bedrijfsleven, reken u nog niet te rijk
afschaffing dividendbelasting Vorige week was daar dan eindelijk het verlossende woord: de dividendbelasting wordt toch niet afgeschaft. En volgens mij zijn we in Nederland nog nooit zó blij geweest met de instandhouding van een taks. Gaat het bedrijfsleven nu eindelijk profiteren? Volgens het kabinet wel, maar ik houd liever nog even een slag om de arm.

Lees meer
“De DGA-taks, tóch nog een konijn uit de hoge hoed”
Prinsjesdag 2018 verliep in eerste instantie nagenoeg als verwacht. Er wordt komend jaar consequent invulling gegeven aan de plannen uit het Regeerakkoord. Maar het kabinet toverde tóch nog een konijn uit de hoge hoed: de DGA-taks.

Lees meer
Miljoenennota 2019: lastenverlichting of lastenverschuiving?
Dinsdag 18 september presenteert Wopke Hoekstra de plannen voor 2019. Wat er dit jaar in het koffertje zit voor u als ondernemer? We hoopten natuurlijk allemaal op het langverwachte zoet. Toch wil ik u adviseren: reken u liever nog niet te rijk.

Lees meer
Een weloverwogen stap
Marius Wijers treedt per 1 juli aanstaande terug als lid van de RvB om zich volledig te kunnen richten op de doorontwikkeling van Het Nieuwe Adviseren (HNA). In het bijzonder voor de disciplines Belastingadvies en Juridisch Advies. Daarnaast gaat hij talentvolle adviseurs en aankomende leidinggevenden persoonlijk begeleiden.

Lees meer
Hoezo mogen accountants niet op de barricaden?
Zo voorzichtig als we moeten zijn bij het interpreteren van ondernemingscijfers, zo actief mogen we zijn als het gaat om het wijzen van de overheid op ‘fout’ fiscaal beleid. De stem van de accountant dient luider te klinken in het maatschappelijke debat.

Lees meer
De spagaat van de spaarzame burger
Burgers moeten zelfredzaam zijn en zich dus ook financieel kunnen bedruipen, vindt de overheid. Maar diezelfde overheid lijkt een stille draai te maken naar het belasten van het vermogen dat burgers nodig hebben om zelfredzaam te zijn.

Lees meer