Jenny de Witte-Huisman (Juridisch Adviseur)

Sinds 2017 is Jenny de Witte-Huisman Juridisch Adviseur bij acconavm. Ze werkt vanuit kantoor Veenendaal. In haar dagelijkse praktijk houdt Jenny zich voornamelijk bezig met arbeidsrecht, ondernemingsrecht en algemeen verbintenissenrecht. Ze is graag van toegevoegde waarde bij het oplossen óf voorkomen van juridische problemen. Jenny is een betrokken en praktische juriste die een zaak graag tot op de bodem uitzoekt. Hierbij verliest ze de belangen van de ondernemer nooit uit het oog. Heeft u een vraag voor Jenny? Dan kunt u contact met haar opnemen via j.dewitte-huisman@acconavm.nl

Tien aandachtspunten bij het inlenen van (buitenlandse) arbeidskrachten
internationale arbeidskrachten In veel sectoren is er een groot tekort aan vakmensen. Ondernemingen kiezen er daarom vaak voor om buitenlandse arbeidskrachten in te lenen via een uitzendbureau. Het werken met buitenlands personeel is echter aan veel nationale en internationale wetten en regels gebonden. In deze blog zet ik tien aandachtspunten voor u op een rij.

Lees meer
Werkgevers: slapend dienstverband mag niet meer
Als werkgever mag u langdurig zieke werknemers niet in dienst houden om een transitievergoeding te voorkomen. De Hoge Raad besliste onlangs dat deze ‘slapende dienstverbanden’ niet meer zijn toegestaan. Ik leg u graag uit hoe het zit.

Lees meer
Disfunctionerende medewerker? Start een verbetertraject
disfunctionerende medewerker Als u afscheid wilt nemen van een medewerker die niet goed functioneert, dient er in ieder geval een verbetertraject te zijn doorlopen. Dat staat in de wet. Maar waar moet zo’n verbetertraject aan voldoen? De Hoge Raad heeft onlangs een arrest gewezen waarin de opzet en inhoud van het verbetertraject wordt verduidelijkt.

Lees meer
Het antwoord op vier vragen over ‘turboliquidatie’
Turboliquidatie Er zijn verschillende mogelijkheden om een vennootschap te beëindigen. Het is belangrijk om daar goed over na te denken, omdat er diverse aansprakelijkheden op de loer liggen. Een mogelijkheid is een zogenaamde turboliquidatie.

Lees meer