Iris Philipsen (Bedrijfskundig Adviseur)

Iris Philipsen

Mestboekhoudingen, begrotingen, Gecombineerde Opgaven, subsidieaanvragen: dat kunt u met een gerust hart overlaten aan Iris Philipsen. Vanuit haar standplaats in Venlo ondersteunt ze voornamelijk ondernemers in de intensieve veehouderij. Haar focus? Klanten verder helpen, zodat zij nieuwe perspectieven ontdekken voor de toekomst.

Luchtwassers in Maatlat Duurzame Veehouderij verleden tijd?
Luchtwassers Maatlat Duurzame Veehouderij Om het aantal stalbranden en dodelijke dierlijke slachtoffers per sector in 2026 te halveren, heeft het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een onderzoek uitgevoerd. Op basis van dit onderzoek heeft minister Schouten een pakket aan maatregelen voorgesteld. In deze blog vertel ik u over deze voorgestelde maatregelen en wat deze wellicht voor u betekenen.

Lees meer
Zo zorgt u voor voldoende liquiditeitsruimte in uw varkenshouderij
liquiditeitsruimte varkenshouderij De varkensmarkt staat zwaar onder druk. Mede door de uitbraak van de Afrikaanse varkenspest in Duitsland en de coronapandemie verloopt de afzet van varkensvlees moeilijk. Volle vrieshuizen drukken op de markt. Er is een overvloed aan vlees. De varkensprijzen zijn flink gekelderd, maar de hoge voerkosten blijven. Dit alles zal ongetwijfeld voelbaar zijn in uw bedrijf. Hoe zorgt u onder deze omstandigheden toch voor voldoende liquiditeitsruimte? Ik leg het u graag uit.

Lees meer
Milieu- en Energielijst 2021: tips voor intensieve veehouders
Zekerheidsrechten Wilt u als ondernemer met een intensieve veehouderij investeren in milieuvriendelijke middelen? Ontdek of u fiscaal voordeel kunt behalen via de Milieu-investeringsaftrek (MIA), de Willekeurige afschrijvingen milieu-investeringen (Vamil) of de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Lees meer
Veranderingen MDV 2021 voor intensieve veehouderij
MDV14 De nieuwe Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV 14) is gepubliceerd. De MDV 14 geldt voor zowel 2021 als 2022. Er zijn enkele wijzigingen ten opzichte van de vorige maatlat. We zetten de belangrijkste zaken voor u als varkenshouder of pluimveehouder op een rij.

Lees meer
Intensieve veehouders, maak nú de balans op met een winstprognose
Rekentool Voerwinst De Afrikaanse varkenspest en het coronavirus raakten veel ondernemers in de intensieve veehouderij. Wellicht heeft dit bij u ook gezorgd voor wisselende resultaten door het jaar heen. Tijd om nu de balans op te maken: hoe gaat 2020 de boeken in? Creëer overzicht met een winstprognose én ontdek hoe u optimaal fiscaal voordeel kunt behalen, tijdens een eindejaarsgesprek.

Lees meer