Gerrit-Jan van Meeteren (Senior Juridisch Adviseur)

Gerrit-Jan van Meeteren, Senior Juridisch Adviseur Accon avm

Gerrit-Jan van Meeteren is Senior Juridisch Adviseur in Veldhoven. Hij is specialist op het gebied van het ondernemingsrecht, bank- en zekerhedenrecht en insolventie. En heeft ondernemers bijgestaan in allerlei sectoren, van energiewezen tot retail. Zijn jarenlange ervaring als advocaat, faillissementsspecialist én ondernemer maakt hem een bevlogen sparringpartner voor ondernemers.

 

Bekijk de zaken ook eens vanaf de juridische kant
Als ondernemer hebt u te maken met veel verschillende wetten en regels. Of u nu franchisenemer of ondernemer bent. In dienstverlening, maakindustrie of agrarische sector, of privé en zakelijk goed op elkaar wilt afstemmen. Aan ieder aspect van ondernemen zit wel een juridische component. Hebt u wel eens nagedacht wat er gebeurt als uw bedrijf in zwaar weer raakt? Of over uw nalatenschap of bedrijfsopvolging?  Laat u daarom ook juridisch goed adviseren. Gerrit-Jan van Meeteren, Directeur Juridisch Advies in gesprek

Lees meer
Een turboliquidatie terugdraaien? Jazeker!
turboliquidatie terugdraaien Wie een beetje kennis heeft van het vennootschapsrecht weet dat het ongedaan maken van een ontbinding nagenoeg niet mogelijk is. Zeker niet wanneer sprake is van een zogenaamde turboliquidatie. Toch hebben mijn collega’s en ik hierover jurisprudentie gecreëerd. Met andere woorden: het is ons gelukt om de rechter het terugdraaien van een turboliquidatie goed te laten keuren. Hoe? Dat vertel ik u graag.

Lees meer
Aan- en verkopen van uw onderneming: het belang van een due diligence
due diligence bij corporate finance accon avm Het boekenonderzoek of due diligence is een van de vaste onderdelen als u uw bedrijf gaat verkopen. Of juist een (ander) bedrijf wil aankopen. In het overnameproces zijn er veel zaken waar u op moet letten, die u vast moet leggen en onderzoeken. Zo voorkomt u dat u een kat in de zak koopt.

Lees meer
Nieuwe wet (WHOA) redt ondernemers in zwaar weer
Nieuwe wet (WHOA) redt ondernemers in zwaar weer Hebt u financiële zorgen door de coronacrisis? Dan is dit ongetwijfeld een spannende tijd voor u. Wellicht vraagt u zich af wat er gebeurt als de steun door de overheid op een moment wegvalt. Ik wijs u graag op de mogelijkheden. Zoals een recente wetswijziging in de Faillissementswet, waarmee u een faillissement mogelijk voorkomt.

Lees meer
Financiële problemen? Ontdek welke mogelijkheden u hebt
financiele zorgen Krijgt u als ondernemer te maken met financiële problemen door de coronacrisis? Dan kunt u aanspraak maken op de verschillende regelingen van de overheid. Ook creëert de overheid mogelijkheden om een faillissement te voorkomen, zoals de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA).

Lees meer
Financiële zorgen door de coronacrisis: dit zijn de mogelijkheden
financiële zorgen - toekomstperspectief Krijgt u als ondernemer te maken met financiële problemen door de coronacrisis? Naast de regelingen van de overheid en banken zijn er meer mogelijkheden dan u wellicht denkt. Als Juridisch Adviseur en specialist in ondernemingsrecht en insolventierecht leg ik uit waar u zoal aan kunt denken.  

Lees meer