Eva Smidts (Senior Juridisch Adviseur)

Eva Smidts is binnen acconavm als Senior Juridisch Adviseur vanuit kantoor Groningen werkzaam voor klanten door het hele land. Eva is inmiddels al ruim 10 jaar werkzaam bij acconavm en heeft zich gespecialiseerd in ondernemingsrecht. Naast juridische begeleiding van onder andere samenwerkingsverbanden, aan- en verkoop van ondernemingen en beoordeling van allerlei contracten, houdt Eva zich op dit moment bezig met zonneparken. Een interessant onderwerp, zeker in de tijd van verdere verduurzaming van de maatschappij. Eva houdt er van om zaken helder en praktisch neer te zetten en is niet bang om de discussie aan te gaan.

Alle ingrediënten voor een juridisch correcte contractovername
contractovername Wordt uw onderneming omgezet in een andere rechtsvorm? Of is een contract niet meer van waarde voor uw onderneming, maar wel voor een andere onderneming? Dan is een contractovername gewenst. In deze blog heb ik voor u in kaart gebracht welke juridische vereisten noodzakelijk zijn bij een contractovername.

Lees meer
Uw familiebedrijf: leg afspraken goed vast, voor méér ruimte voor ondernemen
Familiebedrijf - leg afspraken goed vast Hebt u een familiebedrijf? Dan spelen er belangen van de onderneming én van de familie. Hierbij wilt u vanzelfsprekend in goede harmonie afspraken maken. Formeel regelen is dan essentieel. Waar kunt u op letten? De bedrijfskundig en juridisch adviseurs van acconavm delen de komende tijd waardevolle inzichten met u.

Lees meer
Het zonnepark komt er echt. Wat kunt u verwachten?
bezwaren tegen zonnepark De kans is groot dat u als agrarisch ondernemer of grondeigenaar de afgelopen vijf jaar bent benaderd om uw grond ter beschikking te stellen voor een zonnepark. De volgende stap is dan meestal een optieovereenkomst tussen u en de projectontwikkelaar. Wat kunt u daar allemaal van verwachten? Wij praten u bij over het vervolgproces.

Lees meer
Achter de schermen bij Juridisch Adviseur Eva Smidts
In deze leuke vlog krijgt u een kijkje achter de schermen van het thuiskantoor van onze Juridisch Adviseur Eva Smidts! Hoe voorziet zij ondernemers van advies bij coronaproblematiek? En hoe werkt ze in deze tijd efficiënt samen met collega’s?   Bent u zelf ondernemer en wilt u ook advies bij coronavraagstukken? Bekijk ons online dossier ‘Ondernemen in coronatijd’ voor het laatste nieuws en adviezen.

Lees meer
Als u door het coronavirus uw contract niet kunt nakomen
Leveringscontracten met uw leveranciers, afspraken om werk op te leveren: het coronavirus kan zo maar roet in het eten gooien. Er ontstaat schade die uw afnemers mogelijk op u proberen te verhalen. Wat zijn de regels? Is er dan sprake van overmacht? Wat gebeurt er als u door het coronavirus uw contract niet kunt nakomen? Onze juridisch adviseur Eva Smidts legt het uit. Schade en schuld Als er sprake is van ontstane schade, dan is in Nederland de hoofdregel dat

Lees meer
De juridische kant van het due diligence onderzoek
due diligence In het proces van bedrijfsoverdracht krijgt u als ondernemer vrijwel altijd met een due diligence onderzoek te maken. Due diligence betekent letterlijk vertaald uit het Engels: gepaste zorgvuldigheid. Ook de term ‘boekenonderzoek’ wordt gebruikt. Dit is een door de verkoper of koper van het bedrijf zorgvuldig uit te voeren onderzoek naar het bedrijf dat verkocht wordt. U wilt immers weten wat u koopt!

Lees meer
Digitale handtekening, is uw krabbel rechtsgeldig?
digitale handtekening Tegenwoordig gaat steeds meer digitaal en online. Zo ook de totstandkoming en ondertekening van overeenkomsten, brieven, facturen en andere documenten. Wanneer heeft een digitale handtekening dan voldoende bewijskracht en is hij juridisch rechtsgeldig?

Lees meer
Mkb, zet privacy hoog op de agenda in 2019
privacy hoog op de agenda In 2018 was de nieuwe privacywet (AVG) een hot item. Ondernemers werden overspoeld met adviezen, artikelen en waarschuwingen voor sancties. Nu maak ik graag de balans op. Opvallend: de AVG is inmiddels weggezakt op de prioriteitenlijst. Terwijl het juist zaak is om nú in actie te komen. Graag leg ik u uit waarom.

Lees meer