Eugène Gulikers (HR Adviseur Werkgeversservice)

Eugène Gulikers, werkgeversservice, staat met hart en ziel klaar voor zijn klanten. In heldere nuchtere taal, en met de nodige humor begeleidt hij werkgevers graag bij implementatie van nieuwe wetgeving. Hij is hiervan dan ook uitstekend op de hoogte: Werkkostenregeling, Participatiewet, Wet Werk en Zekerheid, Lage Inkomensvoordeel.  Aan de andere kant gaat hij ook graag de diepte in. Hij werkt graag met de Persoonlijke Profiel Analyse, een instrument om duidelijk te krijgen of ambitie en vaardigheden matchen.

Werkgevers opgelet: belangrijke wijzigingen in personeelszaken
personeelszaken Wat is er veranderd én gaat er veranderen in de reiskosten, bijtellingen, de werkkostenregeling en scholingskosten voor uw medewerkers? Vanuit de acconavm werkgeversservice praat ik u bij over de belangrijkste wijzigingen in personeelszaken.

Lees meer
Waarom het juist nu slim is om te profiteren van de werkkostenregeling (WKR)
werkkostenregeling 2021 Via de werkkostenregeling (WKR) kunt u als werkgever onbelast vergoedingen verstrekken aan uw medewerkers. Vanwege de coronacrisis is de vrije ruimte wederom verhoogd voor 2021. Ontdek hoe u de vrije ruimte optimaal benut, zodat u en uw personeel daar de vruchten van plukken.

Lees meer
Let op: de versoepeling voor reiskostenvergoeding vervalt!
versoepeling reiskostenvergoeding Het blijven onzekere tijden. De coronamaatregelen houden aan en beïnvloeden het ondernemingsklimaat. Op het gebied van verloning verandert er, zoals ieder jaar, een aantal zaken. Ik licht er graag alvast één item uit voor u: de reiskostenvergoeding.

Lees meer
Compensatie bij ontslagvergoeding slapende dienstverbanden
compensatie ontslagvergoeding Vanaf 1 april 2020 kunnen werkgevers compensatie bij het UWV aanvragen voor de ontslagvergoeding van langdurig zieken. Slapende dienstverbanden zijn niet meer toegestaan. Wat zijn de voorwaarden voor de compensatieregeling en komt u hiervoor in aanmerking?

Lees meer
Aanvragen werktijdverkorting in verband met coronavirus
Op 17 maart 2020 heeft het kabinet aanvullende maatregelen aangekondigd. De onderstaande regeling aanvragen werktijdverkorting is per direct stopgezet en wordt opgevolgd door het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid. Momenteel staan de media bol van informatie over het coronavirus ofwel COVID-19. Het kan zijn dat u als werkgever hierdoor voor bepaalde werknemers minder werk hebt. Dan hoort het aanvragen van werktijdverkorting wellicht tot de mogelijkheden. Hoe werkt dat?

Lees meer
Verzuimmanagement: wij regelen uw UWV-werkgeverszaken met eHerkenning
In uw organisatie zijn ongetwijfeld regelmatig veranderingen op het gebied van personeel. Ook de wet- en regelgeving wijzigt vaak. Kost het u veel tijd en moeite om bij te blijven? De acconavm werkgeversservice ondersteunt u, onder meer met verzuimmanagement. Zo kunnen wij zaken voor u afhandelen via bijvoorbeeld het UWV-werkgeversportaal. Hiervoor is eHerkenning nodig. Graag vertellen we u meer.

Lees meer
Het functieprofiel en de cao
functieprofiel Laat ik u meenemen in de wondere wereld van het samenspel tussen wel of geen cao, functieprofielen, functionerings- en beoordelingsgesprekken. En nee, dit keer geen whitepaper maar een stuk tekst dat u in één adem gaat uitlezen.

Lees meer
Werkgevers moeten flink hun best doen voor het lage inkomensvoordeel (LIV)
Vanaf 1 januari 2017 kunnen werkgevers in aanmerking komen voor het lage inkomensvoordeel. Een subsidie voor werkgevers die mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt meer baankansen moet geven. Ondanks dat de overheid communiceert dat het hier zal gaan om een volledig geautomatiseerd systeem, is het nog niet zo eenvoudig om de subsidie daadwerkelijk te gaan ontvangen. Er wordt hier namelijk gerekend met een ander loon dan u wellicht gewend bent.

Lees meer
De werkkostenregeling is:
net als het weer in Nederland: het kan alle kanten op. Ook de verkeerde kant… Het is zondagmiddag als ik deze blog schrijf. Bewolkt, afgewisseld met een klein buitje en tussendoor wat zon. En zo is het ook met de werkkostenregeling (WKR): wisselvallig. Heb ik grip op mijn kosten (zon)? Of weet ik nu al dat ik over het bekende plafond van 80% heen ga (bewolkt met een buitje)?

Lees meer