Edwin Ufkes (Directeur Belastingadvies, Adviseur Corporate Finance (Regio Groningen / Drenthe))

Edwin Ufkes is als directeur Belastingadvies met name werkzaam in Groningen en Drenthe.  Met passie adviseert hij vooral mkb-ondernemers over zaken als bedrijfsopvolging, de aan- en verkoop van ondernemingen, bedrijfsstructuren en de Innovatiebox. Ook helpt hij dga’s graag met het opstellen van een goede financiële planning. Hij is creatief, praktisch en oplossingsgericht en gaat uitdagingen graag aan! Daarnaast is hij werkzaam als onderdeel van het team Corporate Finance, die aan- en verkoop van bedrijven begeleidt.

Uitstel van belastingbetaling aanvragen? Zo doet u dat
Het kabinet versoepelt de aanvraag van uitstel van belastingbetaling vanwege het coronavirus. Dit betekent onder andere dat u geen verklaring meer hoeft mee te sturen. Wat hebt u wel nodig voor zo’n aanvraag? Ik leg het u graag uit.

Lees meer
Coronavirus: beperk de schade met deze 5 tips
Coronavirus Het coronavirus heeft nu al grote impact op het bedrijfsleven. Wat kunt u doen? Als adviseur raad ik u aan om nú in actie te komen, om eventuele schade zoveel mogelijk te beperken. Vijf mogelijkheden op een rij.

Lees meer
Dga, herzie uw salaris en uw dividenduitkering
Edwin Ufkes - eindejaarstips Welk deel van uw bv-opbrengsten keert u uit als dividend, en wat als salaris? Het is belangrijk om dit elk jaar te herzien, omdat jaarlijks de regels en tarieven veranderen. Als belastingadviseur bij acconavm geef ik u enkele tips.

Lees meer
Krijg meer grip op uw pensioen met deze tips
Edwin Ufkes - eindejaarstips Koopt u uw pensioen af of zet u het om in een oudedagsvoorziening? Ik help u graag een keuze te maken vóór 31 december. En ik inspireer u graag met een goed voornemen voor 2020: krijg meer grip op uw pensioen met een plan.

Lees meer
Waarom zakelijke giften aantrekkelijker kunnen zijn
zakelijke giften Als ondernemer bent u maatschappelijk betrokken en wilt u een gift doen. Dan staat u soms voor de keuze: doe ik een gift vanuit de bv of privé? In sommige gevallen zijn zakelijke giften interessanter. Ik leg u graag uit waarom.

Lees meer
Voorlopige aanslag binnen? Zorg voor een zoet begin van 2019
voorlopige aanslag Uw bv ontvangt binnenkort de voorlopige aanslag over 2019. Wat gaat u hiermee doen? Afwachten, vooruitbetalen of de aanslag verlagen? Voorkom zure verrassingen en maak een goede prognose voor dit jaar. Ik vertel u graag meer.

Lees meer
Bereid u voor op mindere economische tijden: maak nú gebruik van de florissante jaren
mindere economische tijden De Nederlandse economie viert hoogtijdagen. De beurskoersen blijven stijgen, er is veel geld beschikbaar in de markt en werkzoekenden komen gemakkelijk aan de bak. Toch zijn er signalen dat er binnen enkele jaren weer een crisis zal komen. Daarom adviseer ik u: maak gebruik van deze goede tijden om u nú al voor te bereiden op een eventuele mindere periode. 6 tips voor u.

Lees meer
“DGA-taks: rekenfout kabinet komt wéér voor rekening van ondernemers”
U heeft er ongetwijfeld al van gehoord: de DGA-taks. Een omstreden plan van het kabinet, dat diep weggemoffeld zat in de Miljoenennota. En dat terwijl deze zure taks duizenden directeur-grootaandeelhouders in Nederland vanaf 2022 hard treft.

Lees meer
“Die hoge belastingrente is gewoon diefstal”
Dinsdag 18 september is het Prinsjesdag. Wat gaat het koffertje van Wopke Hoekstra brengen? Krijgen ondernemers het zuur of het langverwachte zoet?

Lees meer