Edwin Ufkes (Directeur Belastingadvies, Adviseur Corporate Finance (Regio Groningen / Drenthe))

Edwin Ufkes is als directeur Belastingadvies met name werkzaam in Groningen en Drenthe.  Met passie adviseert hij vooral mkb-ondernemers over zaken als bedrijfsopvolging, de aan- en verkoop van ondernemingen, bedrijfsstructuren en de Innovatiebox. Ook helpt hij dga’s graag met het opstellen van een goede financiële planning. Hij is creatief, praktisch en oplossingsgericht en gaat uitdagingen graag aan! Daarnaast is hij werkzaam als onderdeel van het team Corporate Finance, die aan- en verkoop van bedrijven begeleidt.

Dit zijn de 5 belangrijkste wijzigingen uit de Voorjaarsnota
voorjaarsnota 2022 De regering heeft de afgelopen jaren veel geld uitgegeven aan de coronaregelingen. En ook de compensatie voor spaarders vanwege box 3 is een flinke uitgave voor de schatkist. De tekorten die daardoor zijn ontstaan moeten nu worden aangevuld. Helaas zal u als ondernemer daaraan gaan bijdragen, zo staat er in de Voorjaarsnota 2022. Ik begrijp dat u hier niet blij mee zult zijn. U moet meer belasting betalen, wat ten koste gaat van uw liquiditeitspositie.

Lees meer
Uw bedrijf overdragen: blijf financieel gezond met een financiële planning
Financiële planning Uw bedrijf verkopen of overdragen doet u vaak maar één keer in uw leven. Een belangrijk moment dus, want er verandert veel. Denkt u erover om over enkele jaren te stoppen? Hoe ziet uw leven er dan uit? Na de verkoop of bedrijfsoverdracht? En wat blijft er in financieel opzicht te besteden? Een goed moment om eens naar uw financiële planning te kijken.

Lees meer
Prinsjesdag 2021: wat staat u komend (na)jaar te wachten?
vooruitblik prinsjesdag Wat staat u als ondernemer dit najaar en volgend jaar te wachten? Het coronavirus en het ontbreken van een nieuw kabinet zorgen voor uitdagende en onzekere tijden. Daarom kijk ik graag alvast met u naar wat we eventueel kunnen verwachten. Zo bied ik u nieuwe perspectieven in een uitdagende tijd.

Lees meer
Tip: Betaal minder belasting over uw vermogen
Tip: Betaal minder belasting over uw vermogen Beschikt u over een ruim privévermogen? Dan krijgt u ook komend jaar te maken met een behoorlijke vermogensrendementsheffing in box 3. Alhoewel het vrijgestelde bedrag in 2021 stijgt naar 50.000 euro per persoon in box 3, zijn er voor mensen met een ruim privévermogen extra mogelijkheden om belasting te besparen. U kunt hiervoor een spaargeld-bv overwegen of een agiostorting doen in een bestaande bv. Doe dit ruim voor 1 januari 2021, want dat is de peildatum voor vermogensrendementsheffing.

Lees meer
Prinsjesdag in coronatijd: dit kunt u verwachten
prinsjesdag Prinsjesdag in uitdagende tijden: binnenkort is het zover. Wat er op 15 september voor u als ondernemer gepresenteerd gaat worden? Ik kijk graag samen met u vooruit.

Lees meer
Uitstel van belastingbetaling aanvragen? Zo doet u dat
uitstel belasting betalen Het kabinet versoepelt de aanvraag van uitstel van belastingbetaling vanwege het coronavirus. Dit betekent onder andere dat u geen verklaring meer hoeft mee te sturen. Wat hebt u wel nodig voor zo’n aanvraag? Ik leg het u graag uit.

Lees meer
Coronavirus: beperk de schade met deze 5 tips
ondernemen in coronatijd Het coronavirus heeft nu al grote impact op het bedrijfsleven. Wat kunt u doen? Als adviseur raad ik u aan om nú in actie te komen, om eventuele schade zoveel mogelijk te beperken. Vijf mogelijkheden op een rij.

Lees meer
Dga, herzie uw salaris en uw dividenduitkering
Edwin Ufkes - eindejaarstips Welk deel van uw bv-opbrengsten keert u uit als dividend, en wat als salaris? Het is belangrijk om dit elk jaar te herzien, omdat jaarlijks de regels en tarieven veranderen. Als belastingadviseur bij acconavm geef ik u enkele tips.

Lees meer
Krijg meer grip op uw pensioen met deze tips
Edwin Ufkes - eindejaarstips Koopt u uw pensioen af of zet u het om in een oudedagsvoorziening? Ik help u graag een keuze te maken vóór 31 december. En ik inspireer u graag met een goed voornemen voor 2020: krijg meer grip op uw pensioen met een plan.

Lees meer
Waarom zakelijke giften aantrekkelijker kunnen zijn
zakelijke giften Als ondernemer bent u maatschappelijk betrokken en wilt u een gift doen. Dan staat u soms voor de keuze: doe ik een gift vanuit de bv of privé? In sommige gevallen zijn zakelijke giften interessanter. Ik leg u graag uit waarom.

Lees meer