Alexander van Kleij (Directeur Werkgeversservice)

Alexander van Kleij, Directeur Werkgeversservice, adviseert met deskundigheid en enthousiasme ondernemers in hun werkgeversrol. De vraagstukken hierin zijn divers: van loonkostensubsidies, een functiehuis, workshops functioneren en beoordelen, vragen rondom loonaangiften en werkkostenregeling, het begeleiden van internationale werkgevers in Nederland, en het toepassen van de ketenregeling. U kunt met iedere werkgeversvraag bij hem terecht. Alexander heeft jarenlang ervaring en beleeft veel plezier aan het vooruit helpen van ondernemers op werkgeversgebied. Heeft u een vraag voor Alexander? Dan kunt u contact met hem opnemen.

Prinsjesdag 2021: wat brengt het de werkgever?
vooruitblik werkgevers prinsjesdag 2021 Er speelt veel bij werkgevers. Gaat Prinsjesdag 2021 hen antwoorden geven? De zorgen om gekwalificeerd personeel vragen creatieve oplossingen. Onzekerheid over een nieuw kabinet én het verdere verloop van de coronacrisis maken het dit jaar niet eenvoudiger vooruit te kijken. Toch vertel ik u graag vanuit mijn visie waar u rekening mee kunt houden.

Lees meer
NOW 6: wat zijn de voorwaarden?
NOW 6 Hebt u te maken met omzetverlies als gevolg van de coronacrisis? Van maandag 26 juli tot en met 30 september is het NOW-aanvraagloket voor het zesde tijdvak open. Ontdek of u in aanmerking komt voor deze tegemoetkoming in de loonkosten én wat de voorwaarden zijn.

Lees meer
Mooi nieuws: verruiming werkkostenregeling (WKR)
Een nieuwe maatregel van het kabinet: een verruiming van de werkkostenregeling (WKR). Dit betekent dat u als werkgever meer onbelaste vergoedingen mag verstrekken aan uw werknemers. Een fijn steuntje in de rug in deze bijzondere tijd.

Lees meer
Wet Arbeidsmarkt in Balans: pas alle loonstroken aan
De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is veelomvattend. Eén onderdeel ervan is het aanpassen van de loonstroken van uw medewerker. Deze aanpassing is klein, maar verhoogt wel de lastendruk voor u als werkgever. Met onze tips kunt u ook dit onderdeel van de WAB op tijd op orde hebben. Doe er uw voordeel mee.

Lees meer
Payrolldienstverlening wordt bekroond met NIRPA-certificering
acconavm sluit zich aan bij het NIRPA: het Nederlands Instituut Register Payroll Accounting. Dit betekent dat alle salarisadministrateurs van acconavm binnenkort een officiële certificering hebben. Als directeur van de acconavm werkgeversservice vertel ik u er graag meer over.

Lees meer
Wijziging WW-premie: zo komt u in aanmerking voor het lage tarief
Vanaf 1 januari 2020 wijzigt de wachtgeldpremie (WW). Vanaf dan betaalt u als werkgever een hoge WW-premie bij een tijdelijk dienstverband en een lage premie bij een vast dienstverband. Het verschil tussen het hoge en lage tarief zal 5% zijn. Ontdek hoe u in aanmerking kunt komen voor het lage tarief.

Lees meer
Voorkom ongevallen en uitval op de werkvloer met een RI&E
RI&E risico-inventarisatie en evaluatie Elke werkgever met personeel is verplicht om een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) op te stellen. Ook als uw medewerkers niet met machines of gevaarlijke stoffen werken. Heeft u nog geen RI&E of is deze niet meer up-to-date? Maak dit dan snel in orde. Ik leg u graag uit waarom.

Lees meer
Goed nieuws: vanaf 2020 meer ruimte in werkkostenregeling
Vanaf 2020 kunt u tot 2000 euro meer onbelaste vergoedingen verstrekken aan uw personeel. De werkkostenregeling wordt verruimd. Lees wat dit voor u betekent én hoe u optimaal van de regeling profiteert. De huidige regeling Via de werkkostenregeling (WKR) kunt u als werkgever onbelaste vergoedingen aan uw werknemers geven. Denk aan een kerstpakket, bedrijfsuitje, gereedschap of sportabonnementen. Op dit moment mag u tot 1,2 procent van het totale fiscale loon onbelast vergoeden. Bijvoorbeeld: bij een loonsom van 400.000 euro kunt

Lees meer