Alexander van Kleij (Directeur Werkgeversservice)

Alexander van Kleij, Directeur Werkgeversservice, adviseert met deskundigheid en enthousiasme ondernemers in hun werkgeversrol. De vraagstukken hierin zijn divers: van loonkostensubsidies, een functiehuis, workshops functioneren en beoordelen, vragen rondom loonaangiften en werkkostenregeling, het begeleiden van internationale werkgevers in Nederland, en het toepassen van de ketenregeling. U kunt met iedere werkgeversvraag bij hem terecht. Alexander heeft jarenlang ervaring en beleeft veel plezier aan het vooruit helpen van ondernemers op werkgeversgebied. Heeft u een vraag voor Alexander? Dan kunt u contact met hem opnemen.

Salary split bij werken in Nederland én in het buitenland
salary split Bent u een directeur groot aandeelhouder (DGA) of werknemer en werkt u regelmatig in een ander land dan Nederland? Of hebt u werknemers in dienst die regelmatig in het buitenland werkzaam zijn? Dan is het heel goed mogelijk dat u of uw werknemer ook in het buitenland belasting dient te betalen over een gedeelte van het ontvangen loon. Dit noemen we een salary split. We vertellen u hoe het werkt.

Lees meer
Prinsjesdag 2021: wat brengt het de werkgever?
vooruitblik werkgevers prinsjesdag 2021 Er speelt veel bij werkgevers. Gaat Prinsjesdag 2021 hen antwoorden geven? De zorgen om gekwalificeerd personeel vragen creatieve oplossingen. Onzekerheid over een nieuw kabinet én het verdere verloop van de coronacrisis maken het dit jaar niet eenvoudiger vooruit te kijken. Toch vertel ik u graag vanuit mijn visie waar u rekening mee kunt houden.

Lees meer
NOW 6: wat zijn de voorwaarden?
NOW 6 Hebt u te maken met omzetverlies als gevolg van de coronacrisis? Van maandag 26 juli tot en met 30 september is het NOW-aanvraagloket voor het zesde tijdvak open. Ontdek of u in aanmerking komt voor deze tegemoetkoming in de loonkosten én wat de voorwaarden zijn.

Lees meer
Waarom het juist nu slim is om te profiteren van de werkkostenregeling (WKR)
werkkostenregeling 2021 Via de werkkostenregeling (WKR) kunt u als werkgever onbelast vergoedingen verstrekken aan uw medewerkers. Vanwege de coronacrisis is de vrije ruimte wederom verhoogd voor 2021. Ontdek hoe u de vrije ruimte optimaal benut, zodat u en uw personeel daar de vruchten van plukken.

Lees meer
Mooi nieuws: verruiming werkkostenregeling (WKR)
Een nieuwe maatregel van het kabinet: een verruiming van de werkkostenregeling (WKR). Dit betekent dat u als werkgever meer onbelaste vergoedingen mag verstrekken aan uw werknemers. Een fijn steuntje in de rug in deze bijzondere tijd.

Lees meer
Compensatie bij ontslagvergoeding slapende dienstverbanden
compensatie ontslagvergoeding Vanaf 1 april 2020 kunnen werkgevers compensatie bij het UWV aanvragen voor de ontslagvergoeding van langdurig zieken. Slapende dienstverbanden zijn niet meer toegestaan. Wat zijn de voorwaarden voor de compensatieregeling en komt u hiervoor in aanmerking?

Lees meer
Wet Arbeidsmarkt in Balans: pas alle loonstroken aan
De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is veelomvattend. Eén onderdeel ervan is het aanpassen van de loonstroken van uw medewerker. Deze aanpassing is klein, maar verhoogt wel de lastendruk voor u als werkgever. Met onze tips kunt u ook dit onderdeel van de WAB op tijd op orde hebben. Doe er uw voordeel mee.

Lees meer
Payrolldienstverlening wordt bekroond met NIRPA-certificering
acconavm sluit zich aan bij het NIRPA: het Nederlands Instituut Register Payroll Accounting. Dit betekent dat alle salarisadministrateurs van acconavm binnenkort een officiële certificering hebben. Als directeur van de acconavm werkgeversservice vertel ik u er graag meer over.

Lees meer