Verzuimmanagement: wij regelen uw UWV-werkgeverszaken met eHerkenning

In uw organisatie zijn ongetwijfeld regelmatig veranderingen op het gebied van personeel. Ook de wet- en regelgeving wijzigt vaak. Kost het u veel tijd en moeite om bij te blijven? De acconavm werkgeversservice ondersteunt u, onder meer met verzuimmanagement. Zo kunnen wij zaken voor u afhandelen via bijvoorbeeld het UWV-werkgeversportaal. Hiervoor is eHerkenning nodig. Graag vertellen we u meer.

Met de acconavm werkgeversservice nemen wij u het geregel rondom personeelszaken uit handen, denk aan salaris- en personeelsadministratie, HR, werving en selectie en beloningen. Zodat u zich kunt focussen op dat wat er echt toe doet: uw onderneming verder brengen, samen met uw medewerkers.

Verzuimmanagement voor u

Een belangrijk onderdeel is ook: verzuimmanagement. Als werkgever is het belangrijk dat het verzuimproces goed geregeld is. Er komt veel bij kijken, denk aan de Wet verbetering poortwachter, contact met de arbodienst, re-integratietrajecten en begeleiding bij exit-trajecten. En: via het UWV-werkgeversportaal ziekte-, herstel- en zwangerschapsverlofmeldingen bijhouden. acconavm kan u hierbij helpen.

UWV-diensten: eHerkenning en ketenmachtiging

Wilt u dat wij uw UWV-diensten voor u uit handen nemen? Om in te loggen op het UWV-werkgeversportaal hebben wij vanaf 1 november 2019 eHerkenning (niveau 3) nodig. Hiervoor is ketenmachtiging noodzakelijk. Dit betekent dat u ons toestemming geeft om namens u in te loggen. Als u kiest voor onze UWV-dienstverlening, vertellen we u graag meer over deze ketenmachtiging.

Wat is eHerkenning precies?

Vanaf dit jaar wordt eHerkenning verplicht voor veel overheidsinstanties, zo ook het UWV. eHerkenning is vergelijkbaar met DigiD, speciaal voor bedrijven. U kunt hiermee als ondernemer veilig, betrouwbaar en eenvoudig inloggen op online overheidsdiensten. U heeft hiervoor maar één wachtwoord nodig.

eHerkenning niveau 3 verplicht

eHerkenning heeft 5 betrouwbaarheidsniveaus. Niet alleen bij het UWV, maar ook bij vele andere organisaties is betrouwbaarheidsniveau 3 noodzakelijk. Dit betekent dat u digitaal zaken afhandelt met een gebruikersnaam en wachtwoord, plus een sms-code of pincode.

Belastingdienst en eHerkenning

In 2020 zal de Belastingdienst ook overgaan op eHerkenning (niveau 3). Wilt u dat wij ook voor u zakendoen met de Belastingdienst? Dan hoeft u niet nogmaals ketenmachtiging af te geven. De machtiging geldt namelijk voor het UWV én de Belastingdienst.

Zie ook welke organisaties nog meer zijn aangesloten op eHerkenning.

Ondersteuning en meer informatie
Hebt u vragen over eHerkenning, ketenmachtiging of onze werkgeversdiensten? De werkgeversservice van acconavm ondersteunt u graag. Neem contact op met eherkenning@acconavm.nl.

Eugène Gulikers (HR Adviseur Werkgeversservice)
Eugène Gulikers, werkgeversservice, staat met hart en ziel klaar voor zijn klanten. In heldere nuchtere taal, en met de nodige humor begeleidt hij werkgevers graag bij implementatie van nieuwe wetgeving. Hij is hiervan dan ook uitstekend op de hoogte: Werkkostenregeling, Participatiewet, Wet Werk en Zekerheid, Lage Inkomensvoordeel.  Aan de andere kant gaat hij ook graag de diepte in. Hij werkt graag met de Persoonlijke Profiel Analyse, een instrument om duidelijk te krijgen of ambitie en vaardigheden matchen.<< terug naar overzicht