Let op: u hebt nog tot 12 november voor de vaststelling van TVL Q1 2021

TVL vaststelling

Update 21 september 2021

Hebt u TVL Q1 2021 aangevraagd? Dan hebt u nog tot 12 november om uw werkelijke omzet door te geven. Dit is nodig voor de vaststelling van uw definitieve subsidie. Daarna is het niet meer mogelijk om dit door te geven. In deze blog vertel ik wat u kunt verwachten en waar u op kunt rekenen.

Hoe zat het ook alweer?

Nadat u TVL Q1 2021 aanvroeg, hoorde u binnen acht weken of uw aanvraag was goedgekeurd. Vervolgens ging de subsidieperiode van start. Na afloop van deze subsidieperiode ontving u een mail van de RVO waarin zij vragen naar uw werkelijke omzet. Dit is nodig voor de vaststelling van het subsidiebedrag.

U hebt nog tot 12 november om uw werkelijke omzet voor de periode van 1 januari tot en met 31 maart 2021 door te geven aan de RVO. Zo voorkomt u dat u de ontvangen subsidie moet terugbetalen. Hebt u de mail van de RVO zo snel niet bij de hand? Ga dan naar mijn.rvo.nl/tvl, log in met uw gegevens en ga vervolgens naar ‘Aanvraag Beheren’.

Ook uw acconavm adviseur kan u van dienst zijn bij de aanvraag tot vaststelling van de subsidie TVL. Door gegevens met u door te nemen, een samenstellingsverklaring op te stellen of u te adviseren. Wacht dan niet te lang, het is immers zo 12 november.

Lever omzetgegevens juist en volledig aan

In de meeste gevallen is het formulier al voor een groot deel ingevuld aan de hand van gegevens van de Belastingdienst. Moet u zelf gegevens invullen of wilt u iets wijzigen? Let er dan op dat u uw omzet exclusief btw opgeeft. Check of het bedrag klopt van de eventuele opslag op basis van uw SBI-code. Zo is er voor bepaalde retailers, de evenementenbranche en sommige agro-ondernemingen een extra aanvulling mogelijk.

TVL voor agrarisch ondernemersTVL voor mkb Q1-2021

Voeg daarnaast bijlagen toe als bewijsvoering. Op het moment dat uw aanvraag compleet is, verloopt het proces snel. De RVO ziet het liefst btw-aangifte(n) van het eerste kwartaal van 2021.

Ontbreekt er bewijs? Dan treedt er vertraging op. Zorg er dus voor dat uw aanvraag juist en volledig is, zodat u binnen maximaal zestien weken weet wat uw definitieve subsidiebedrag is.

U kunt de volgende stukken opvoeren als bewijs van uw werkelijke omzet:

  1. btw-aangiften van de subsidieperiode (en als de werkelijk omzet verschilt van de aanvraag: de omzet van de referentieperiode);
  2. een duidelijke uitdraai uit het boekhoudprogramma van de omzet. Zorg er hierbij voor dat bedrijfsnaam, het bedrag van de omzet en de periodes goed zichtbaar zijn;
  3. een goedgekeurde en gedeponeerde jaarrekening.

Vaststellen met eHerkenning of ketenmachtiging

Voor de vaststelling van TVL Q1 2021 geldt hetzelfde als voor de aanvraag. Hierbij hebt u ook eHerkenning niveau 3 of DigiD nodig, afhankelijk van uw bedrijfsvorm. Hebt u hulp nodig bij het doorgeven van uw werkelijke omzet? Regel dan tijdig de ketenmachtiging voor eHerkenning. De adviseurs van acconavm helpen u hier graag bij!

Terugbetalen

Is uw omzetverlies gelijk aan uw schatting, dan ontvangt u de laatste 20 procent van de subsidie. Is uw omzetverlies lager, dan ontvangt u minder dan 20 procent of moet u mogelijk subsidie terugbetalen.

Ik kan me voorstellen dat u in deze onzekere tijd niet altijd de mogelijkheden hebt om dit bedrag in een keer te betalen. Daarom kunt u een ruime betalingsregeling afspreken met de RVO. Zo betaalt u in zes of twaalf maandelijkse termijnen, of vraagt u een persoonlijke betalingsregeling aan. Uw acconavm adviseur kijkt graag met u naar de mogelijkheden.

Accountantsverklaring

Let op: bij aanvragen van 125.000 euro of meer hebt u samenstellingsverklaring van uw accountant nodig. Bent u controleplichtig voor de jaarrekening? Dan is een rapport van Feitelijke Bevindingen noodzakelijk. Maakt uw onderneming deel uit van een groep, dan zijn daar aanvullende regels voor.

Samen uw veerkracht versterken

Het zijn onzekere tijden. Het is daarom extra belangrijk om uw administratie op orde te hebben. Zo zorgt u ervoor dat uw aanvraag juist én volledig is. De specialisten van acconavm ondersteunen u graag bij uw aanvraag en kijken naar wat het beste is voor u en uw organisatie. Neem hiervoor contact op met uw acconavm adviseur of een kantoor bij u in de buurt.

Er is een speciaal team samengesteld dat coronagerelateerde vraagstukken aanpakt. In ons online dossier ‘Ondernemen in coronatijd’ delen zij tips en adviezen om uw veerkracht te versterken.

Lourens Minnema
Lourens Minnema (Bedrijfskundig Adviseur)
Opgegroeid op een melkveebedrijf, een studieachtergrond in dier- en veehouderij én ambitie om veel te leren. Dat is Lourens Minnema, Bedrijfskundig Adviseur op het kantoor in Dokkum. Enthousiast gaat hij aan de slag met prognoses, begrotingen, de Gecombineerde Opgave en vraagstukken over subsidies, mest en mineralen. Met volop betrokkenheid helpt hij melkveehouders en akkerbouwers in de regio graag verder.Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
<< terug naar overzicht