Succesvolle ondersteuning bij compensatieregeling transitievergoedingen

Succesvolle ondersteuning bij compensatieregeling transitievergoedingen

compensatie transitievergoeding

Samen met mijn collega’s zet ik mij als Juridisch Adviseur dagelijks in om voor ondernemers de personeelszaken goed te regelen. Zo hebben we bijvoorbeeld tal van ondernemers geholpen met de compensatieregeling voor transitievergoedingen. Benieuwd hoe ik ú daarbij kan helpen? Ontdek het in deze blog.

Compensatieregelingen transitievergoeding

Langdurige ziekte binnen het bedrijf en afscheid nemen van medewerkers is voor niemand leuk. Niet alleen voor de werknemers, maar ook voor ondernemers is er gelukkig financiële steun, via de Regeling compensatie transitievergoeding. Uit deze regeling wordt door het UVW compensatie betaald voor de ontslagvergoeding, die u als werkgever op uw beurt weer aan de zieke werknemer betaalt. Uiteraard mits aan alle voorwaarden wordt voldaan. Eén van deze voorwaarden is dat de werknemer minimaal twee jaar ziek is geweest en wegens deze ziekte uit dienst gaat. In een vorig artikel vertel ik u alles over de voorwaarden van de regeling.

Ik kan me goed voorstellen dat u in het ‘oerwoud’ aan regels af en toe het spoor bijster raakt. Als arbeidsjurist leid ik u, samen met mijn collega’s, erdoorheen. Zo regelen wij het ontslag en zorgen na de betaling van de ontslagvergoeding voor een vlotte indiening van de compensatieaanvraag. We ontzorgen u volledig en spotten kansen om kosten te besparen.

Zorgvuldig afscheid

Mijn ervaring hierbij is dat het UWV snel reageert na het indienen van de aanvraag en vlot de compensatie uitkeert. Vooral in coronatijd komt dat extra goed van pas. Op deze wijze kunt u op een zorgvuldige manier afscheid nemen en kunt u samen met de werknemer een langdurig ziekteproces netjes afsluiten.

Dienstverband na twee jaar ziekte

Tip: voorziet u dat een werknemer langer dan twee jaar ziek blijft, kom dan meteen in actie. Want als het dienstverband na twee jaar ziekte verder door blijft lopen, stopt uw loonbetalingsplicht. Maar het bedrag van de ontslagvergoeding die u moet betalen kan oplopen. Deze extra euro’s worden niet door het UWV gecompenseerd.

Er bestaat ook een UWV-compensatieregeling voor de volgende situaties:

  • U hebt een onderneming met minder dan 25 werknemers in dienst en wil stoppen met ondernemen om met pensioen te gaan.
  • U bent erfgenaam van een overleden ondernemer en de onderneming moet worden gestaakt.

Stel uw (juridische) vraag

Wilt u advies over de compensatieregeling? Of hebt u andere juridische vragen? Neem contact op met de juristen van acconavm via juristen@acconavm.nl of neem contact op met uw accountmanager.

Wilma Frankema (Senior Juridisch Adviseur)
Wilma Frankema is binnen accon■avm als Senior Juridisch Adviseur, vanuit kantoor Leeuwarden, werkzaam voor ondernemers door het hele land. Naast haar werkzaamheden op het terrein van het ondernemingsrecht is Wilma gespecialiseerd in het arbeidsrecht en werkt zij vanuit die hoedanigheid nauw samen met onder andere de collega’s van werkgeversservice, die de loonadministraties van onze relaties verzorgen. Dankzij haar uitgebreide kennis wordt zij ingezet bij juridische vraagstukken met betrekking tot personeel, uitzendkrachten/payrollers, zzp’ers en dga’s. Kenmerkend zijn haar analytisch vermogen, haar praktische benadering, heldere communicatie en het snel en oplossingsgericht handelen.<< terug naar overzicht