Oproep: maak alsnog bezwaar tegen de box 3-belasting

Door de hoge box 3-belasting kan het zijn dat u méér belasting over uw spaargeld betaalt dan dat u aan rente ontvangt. Sinds 2016 lopen er massaal bezwaarprocedures tegen deze kwestie. Ook voor het belastingjaar 2018 kunt u bezwaar maken. Ik adviseer u: doe ook mee, want er is nog hoop. 

Waarom is er nog hoop?

Omdat de Hoge Raad nog geen uitspraak heeft gedaan over de lopende massaal bezwaarprocedures van 2016 en 2017. De staatssecretaris geeft daarom ook voor het belastingjaar 2018 een ‘aanwijzing massaal bezwaar’.

Als uiteindelijk blijkt dat de belasting in box 3 in strijd is met uw rechten, dan vervalt de verschuldigde heffing. Dit betekent dat u uw geld terugkrijgt, mits u tijdig een bezwaar heeft ingediend.

Laten we een bakkie doen

Wilt u deelnemen aan de massaal bezwaarprocedure 2018? Dien uw bezwaar in binnen 6 weken nadat u de definitieve aanslag inkomstenbelasting 2018 heeft ontvangen. Uw acconavm-adviseur helpt u graag met het opstellen van een bezwaarschrift.

Marius Wijers
Marius Wijers (accon■avm Belastingadviseur)
Sinds 1987 is Marius werkzaam bij accon■avm. Begonnen als Directeur Belastingadvies, vervolgens vanaf 2003 als Lid Raad van Bestuur. Vanaf 1 juli 2017 heeft Marius zich teruggetrokken als bestuurder om zich volledig te kunnen richten in de functie Directeur Belastingadvies op de Adviespraktijk met in het bijzonder de disciplines Belastingadvies en Juridisch Advies. Tevens houdt Marius zich bezig met de begeleiding van talentvolle leidinggevenden en adviseurs: “Na mijn bestuurdersfunctie wilde ik mij meer wil bezighouden met de inhoud, zeg maar met het vak, met het advies en met de klantkant van de organisatie. Als bestuurder ben je verantwoordelijk in de breedte. Voor alles. Ik wil voor mezelf meer focus aanbrengen op dingen waar mijn hart ligt en waarvan ik denk dat ze voor accon■avm belangrijk zijn”.    << terug naar overzicht