http://coronadossier

Ondernemen in de tuinbouw: keuzes maken en kansen pakken

Ondernemen in de tuinbouw

In de dagelijkse praktijk spreek ik veel tuinbouwondernemers. De branche bevindt zich in een stroomversnelling. Ondernemen in de tuinbouw is kansen zien en keuzes maken. Ik neem u graag mee in de kansen die ik zie.

De kansen van de coronacrisis

Het coronavirus houdt het Nederlandse bedrijfsleven in haar greep. Veel ondernemers hebben een zware tijd. Ondernemen in coronatijd vraagt creativiteit. Er is veel aandacht voor gezonde voeding, waardoor het versschap nu nog beter gevonden wordt door de consument. Gezonde voeding draagt bij aan een gezonde levensstijl.
Veel ondernemers benutten deze kansen. In het afzetkanaal is naast flexibiliteit ook leverbetrouwbaarheid essentieel. Dit lijkt steeds meer gewaardeerd te worden, zeker in combinatie met bepaalde keurmerken. Het biologische segment groeit de laatste jaren stevig. Op dit gebied zie ik verschillende kansen. Maar let op, ook de ‘concurrentie ‘ staat niet stil. Het is een kwestie van scherpe keuzes maken en daarvoor gaan. Ik denk graag met u mee.

Verkoop aan particulieren

Het afgelopen seizoen is gebleken dat veel consumenten graag direct bij de kweker kopen. Dit zie ik terug in de verkoopcijfers; een enorme toename van deze omzet. Dat betekent niet altijd dat hier ook extra rendement gemaakt wordt. Het is belangrijk is om te weten waarom de consument direct bij de kweker komt.

Maakt de consument deze keuze alleen gebaseerd op de prijs, dan zult u hier ook op moeten insteken bij uw prijsstelling.

Ik ben er echter van overtuigd dat het om meer gaat:

  • beleving
  • kwaliteit en versheid
  • lokaal

Dan is prijs ineens niet zo’n belangrijk verkoopargument meer, vraag een eerlijke prijs.

Kiest u voor thuisverkoop? Pak dit dan professioneel aan. Zorg voor een nette en verzorgde uitstraling. U kunt kiezen voor een automaat, zeker in coronatijd zeer passend, maar het is ook mogelijk om een winkel in uw schuur in te richten. Iedere keuze gaat gepaard met een ander investeringsbedrag, vraagt een tijdsinvestering en bijkomende personeelskosten.

Steeds minder consumenten hebben contant geld op zak, dus een mogelijkheid om te pinnen is essentieel. Zorg voor een goed kassasysteem.

Veel keuzes, maar u staat er niet alleen voor!

Overweegt u veranderingen aan te brengen in uw afzetstrategie? Denkt u na over de verkoop aan particulieren? Of wilt u gewoon eens sparren over uw keuzes en kansen? Ik denk graag met u mee. Neem contact met mij op via onderstaand contactformulier of met mijn collega’s op een kantoor bij u in de buurt.

Rick Dijkshoorn
Rick Dijkshoorn (Bedrijfsadviseur)
Rick Dijkshoorn werkt als bedrijfsadviseur in de regio Noord-Limburg. In de regio bedient hij veel klanten in de glastuinbouw, boomteelt en fruitteelt. Ondernemers waarderen Rick om zijn ijzersterke combinatie van specifieke sectorkennis, een bancaire achtergrond en zijn analytische blik. Een gewilde sparringpartner voor tuinbouwondernemers. Zijn visie? ‘Scherpe keuzes maken helpt in het behalen van je doelen.’
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
<< terug naar overzicht