http://Zorg%20en%20Medisch%20Accon%20avm

Met hart voor de zorg: alles over onze expertise in de jeugdzorg

jeugdzorg en accon avm

Onderneemt u in de zorg, dan weet u als geen ander hoe complex dat kan zijn. Wet- en regelgeving, vrijstellingen, verzekeringen en de juiste bedrijfsvorm. En wat als u gaat uitbreiden, bijvoorbeeld met nevenactiviteiten? Financiële en fiscale zorgvraagstukken kunt u toevertrouwen aan mijn team, dat thuis is in deze wereld. 

Mijn hart voor de zorg

Al sinds de jaren 90 werk ik in de accountancy. Door de jaren heen ben ik me o.a. gaan specialiseren in vraagstukken in de zorg, en dan met name de jeugdzorg. Het is mooi om ondernemers te ondersteunen die zich met hart en ziel inzetten voor de zorg aan een ander.

Tegelijk zie ik hen worstelen. De administratieve druk is groot, mede door een veelheid aan wetten en regels. En veel ondernemers zijn nog niet bekend met alle juridische, fiscale en financiële aspecten. Want welke ondernemersvorm is geschikt? Komt u uit met de kosten per cliënt? Van welke vrijstellingen en/of fiscale mogelijkheden kunt u gebruikmaken?

Zeer specifieke vraagstukken die vragen om expertise. Bij acconavm hebben we een team opgeleid dat hier helemaal in thuis is. Samen bedienen we tientallen jeugdzorgondernemers in heel Nederland.

Startende ondernemer in de jeugdzorg

Gaat u een jeugdzorgorganisatie starten, dan is de eerste vraag of uw ondernemingsplan financieel haalbaar is. Wij verzorgen de financiële haalbaarheidsanalyse en ondersteunen bij de aankoop van bijvoorbeeld een pand. Daarnaast is het belangrijk om stil te staan bij onder andere:

  • Hebt u de vrijstelling voor de omzetbelasting geregeld?
  • Welke ondernemingsvorm is fiscaal en juridisch gezien het meest gunstig voor u?
  • Welke kosten kunt u het beste als privé aanmerken en welke zakelijk?
  • Welke verzekeringen zijn het meest geschikt?
  • Hebt u nagedacht over uw eigen pensioenvoorziening?

Mijn collega’s en ik vormen één team om u hierin te ontzorgen. Ook kunnen we namens u afspraken maken met de Belastingdienst.

Bespaar tijd met financiële administratie

Ondernemen in de zorg betekent ook: een flinke papierwinkel onderhouden. Daarom bevelen we zorgondernemers aan om gebruik te maken van Accompas. Met dit online administratieconcept digitaliseert u de financiële administratie én ziet u in één oogopslag hoe de zaken ervoor staan. De ervaringen van klanten zijn erg positief. Het levert een flinke tijdsbesparing en meer rust op.

Gaat u uitbreiden? Let dan hierop

Ook ondernemers die al langer in de (jeugd)zorg ondernemen, komen bij ons terecht voor vragen. Zeker als zij plannen hebben voor de toekomst, zoals het starten van nevenactiviteiten met of zonder extra huisvesting. Vaak zijn het plannen die ruimte en financiering nodig hebben.

Wij fungeren hierin als uw sparringpartner, accountant en adviseur ineen. Samen met ons netwerk kijken we of uw plan haalbaar is. En wat ervoor nodig is om het succesvol uit te voeren. Zodat u verstandig kunt groeien, met focus op continuïteit.

Bv als ondernemingsvorm

Voor groeiende ondernemers kan het interessant zijn om te veranderen van ondernemingsvorm. Bijvoorbeeld van eenmanszaak naar een bv. Daar komt wel wat bij kijken. Mijn collega Spencer Buitink schreef hier een interessante blog over, met waardevolle tips om uw organisatie hierop in te richten.

Wet toetreding zorgaanbieders

Samen met mijn collega’s volgen we de ontwikkelingen in de zorgsector op de voet. Een ontwikkeling die veel losmaakt in ‘zorgland’, is de Wet toetreding zorgaanbieders. Deze wet gaat in 2022 in en heeft grote gevolgen voor zowel startende als bestaande zorgaanbieders. Mijn collega Hein-Jan Broens vertelt u hierover meer in deze blog.

Benaderbare sparringpartner

Als ondernemer in de jeugdzorg wilt u snel antwoord op uw vragen. Over de financiële administratie, vrijstellingen en fiscale mogelijkheden. Een acconavm adviseur is benaderbaar, staat direct voor u klaar. En komt proactief met ideeën voor verbetering. Wilt u ontdekken waarin we u kunnen ondersteunen? Neem contact op met een kantoor bij u in de buurt voor een vrijblijvend gesprek.

Arno Groen Directeur Accountancy
Arno Groen (Directeur Accountancy)
Al sinds 1990 is Arno Groen actief in het accountancyvak. Als Directeur Accountancy stuurt hij een team van juristen, fiscalisten en accountants aan. Eén van zijn specialismen: ondernemers in de jeugdzorg helpen succesvol te ondernemen. Met hart voor de zorg en ruime ervaring is hij een waardevolle sparringpartner voor talrijke ondernemers. Vanuit de regio Apeldoorn – Barneveld adviseert hij op betrokken wijze ondernemers in het mkb en de (jeugd)zorg. Tevens is hij Teamcaptain in Barneveld van het Agro-team aldaar. Een veelzijdig man, die ervan houdt om de dingen te benoemen zoals ze zijn. Op 22 september is Arno Groen een van de presentatoren van het Prinsjesdag Ondernemerswebinar.
  • a.groen@acconavm.nl
  • Directeur Accountancy
  • +31 884468136Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
<< terug naar overzicht