KKC-regeling: vraag nu een overbruggingskrediet aan tot 50.000 euro

Update 19 mei | Bent u als ondernemer getroffen door de coronacrisis? En heeft u een financieringsbehoefte tot 50.000 euro? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de ‘Kleine Kredieten Corona garantieregeling’ (KKC). Hiermee maakt de overheid 750 miljoen euro aan overbruggingskredieten mogelijk.
Over de regeling
De regeling is vanaf half mei beschikbaar. De regeling is daarbij specifiek bedoeld voor kleine ondernemers met een omzet vanaf 50.000 euro. Het gaat dus om bedrijven die vóór de coronacrisis voldoende winstgevend waren en op 1 januari 2019 ingeschreven waren bij de KVK.
Kredietbedrag, looptijd, rente en vergoeding
Dankzij de KKC kunt u een kredietaanvraag doen tussen de 10.000 en 50.000 euro. Hiermee kunt u een lening krijgen bij de bank met een looptijd tot vijf jaar en een rente tot 4 procent. De overheid staat voor 95 procent garant voor de lening. Het overige deel komt van banken. Als vergoeding betaalt u een eenmalige premie van 2 procent.
Bij welke banken kunt u terecht?
De volgende banken hebben in elk geval al toegezegd de leningen aan te bieden:
- Rabobank
- ABN AMRO
- ING
- De Volksbank
- Triodos
Financiers die geaccrediteerd zijn voor de BMKB-C, mogen de regeling ook aanbieden.
Waarom de KKC?
De KKC-regeling moet de liquiditeit voor kleinere mkb’ers toegankelijker maken. Vaak komt deze groep ondernemers lastig aan een financiering. Mede vanwege de relatief kleine financieringsbehoefte. Tegelijk is het risico tot niet terugbetalen vanwege de coronacrisis groot voor financiers. De 95 procent garantstelling door de overheid vangt dit risico op.
Aanvragen
U kunt het krediet aanvragen bij uw bank of financier. Uiteraard ondersteunen we u hier graag bij. Neem hiervoor contact op met uw accon■avm adviseur of een kantoor bij u in de buurt.
Meer corona-advies
Wilt u meer informatie over de KKC-regeling? Of heeft u andere (coronagerelateerde) vragen? Neem contact op met uw accon■avm adviseur of een kantoor bij u in de buurt. Of ontdek meer tips en adviezen in het online dossier ‘Ondernemen in coronatijd’.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op