http://coronadossier

KKC-regeling: vraag nu een overbruggingskrediet aan tot 50.000 euro

KKC-regeling

Update 19 mei | Bent u als ondernemer getroffen door de coronacrisis? En heeft u een financieringsbehoefte tot 50.000 euro? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de ‘Kleine Kredieten Corona garantieregeling’ (KKC). Hiermee maakt de overheid 750 miljoen euro aan overbruggingskredieten mogelijk.

Over de regeling

De regeling is vanaf half mei beschikbaar. De regeling is daarbij specifiek bedoeld voor kleine ondernemers met een omzet vanaf 50.000 euro. Het gaat dus om bedrijven die vóór de coronacrisis voldoende winstgevend waren en op 1 januari 2019 ingeschreven waren bij de KVK.

Kredietbedrag, looptijd, rente en vergoeding

Dankzij de KKC kunt u een kredietaanvraag doen tussen de 10.000 en 50.000 euro. Hiermee kunt u een lening krijgen bij de bank met een looptijd tot vijf jaar en een rente tot 4 procent. De overheid staat voor 95 procent garant voor de lening. Het overige deel komt van banken. Als vergoeding betaalt u een eenmalige premie van 2 procent.

Bij welke banken kunt u terecht?

De volgende banken hebben in elk geval al toegezegd de leningen aan te bieden:

  • Rabobank
  • ABN AMRO
  • ING
  • De Volksbank
  • Triodos

Financiers die geaccrediteerd zijn voor de BMKB-C, mogen de regeling ook aanbieden.

Waarom de KKC?

De KKC-regeling moet de liquiditeit voor kleinere mkb’ers toegankelijker maken. Vaak komt deze groep ondernemers lastig aan een financiering. Mede vanwege de relatief kleine financieringsbehoefte. Tegelijk is het risico tot niet terugbetalen vanwege de coronacrisis groot voor financiers. De 95 procent garantstelling door de overheid vangt dit risico op.

Aanvragen

U kunt het krediet aanvragen bij uw bank of financier. Uiteraard ondersteunen we u hier graag bij. Neem hiervoor contact op met uw acconavm adviseur of een kantoor bij u in de buurt.

Meer corona-advies

Wilt u meer informatie over de KKC-regeling? Of heeft u andere (coronagerelateerde) vragen? Neem contact op met uw acconavm adviseur of een kantoor bij u in de buurt. Of ontdek meer tips en adviezen in het online dossier ‘Ondernemen in coronatijd’.

Gerard Tooten Regiodirecteur
Gerard Tooten (Directeur MKB Advies)
Met 25 jaar ervaring in het bankwezen brengt Gerard Tooten mkb-ondernemers in Noord-Nederland verder, met focus op de toekomst. Zijn enthousiasme, betrokkenheid en positiviteit prikkelen ondernemers, zodat ze het beste uit zichzelf en hun onderneming halen. Zijn specialisme: financieringsvraagstukken.Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
<< terug naar overzicht