Groeien, beleggen of slim inspelen op de markt? Koop een bedrijf

aankoop bedrijf

Er zijn tal van redenen om een bedrijf aan te kopen. Wellicht wilt u groeien, inspringen op een veranderende markt of geld beleggen. Lees in welke situaties aankoop een goed idee kan zijn en hoe ik ondernemers daarin begeleid.

Wanneer is aankoop een goed idee?

Een veelgehoorde reden om een bedrijf aan te kopen is natuurlijk: groeiambitie. Een bedrijf erbij geeft immers ruimte om te groeien. Wilt u als ondernemer juist uw concurrentiepositie versterken of inspringen op veranderingen in de markt? Bij acconavm begeleiden we veel kopers die vanuit strategisch oogpunt opteren voor een bedrijfsaankoop.

De laatste tijd zien we ook steeds meer ondernemers die hun vermogen slim willen beleggen. Sinds de negatieve spaarrente kost het u geld om uw vermogen bij de bank te stallen, in plaats van dat het u geld oplevert. Een bedrijf (deels) aankopen kan dan een verstandige zet zijn.

Wilt u uw activiteiten uitbreiden, op meer locaties actief zijn of juist meer producten of diensten aanbieden? Ook dat is vaak een reden waarom ondernemers die wij adviseren een bedrijf willen aankopen.

Tot slot begeleiden we bij acconavm ook regelmatig startende ondernemers. Ondernemers die niet van scratch af aan een bedrijf willen beginnen, maar die graag op een rijdende trein willen springen.

Een geschikt bedrijf vinden

Soms hebben ondernemers zelf al een bedrijf op het oog, maar vaak help ik ze om een geschikte partij te vinden. We putten hiervoor uit een uitgebreid netwerk. Zo zijn we aangesloten bij diverse overnameplatforms en profiteren we van ons eigen netwerk binnen acconavm. Met duizenden ondernemers als klant komt het regelmatig voor dat we klanten met elkaar in contact brengen.

Hierbij luisteren we natuurlijk goed naar wat u als ondernemer wil. We kijken verder dan het financiële plaatje en verplaatsen ons zo goed mogelijk in uw wensen en ambities voor de toekomst.

Zo werken we samen

Een aankooptraject is een omvangrijk proces, waarin we u als ondernemer volledig kunnen ontzorgen. Van het zoeken naar een geschikte partij en de onderhandeling tot het due diligence onderzoek en het sluiten van de daadwerkelijke deal. Ook verzorgen we samen met de juristen van acconavm alle contracten en adviseren onze belastingadviseurs u op fiscaal gebied.

Dat is wat mij betreft ook de kracht van acconavm: met één team hebben we alle kennis en expertise in huis, voor een soepel traject. Ook kunnen we ons goed in de ondernemer verplaatsen. Veel van onze corporate finance-adviseurs zijn zelf ook eigenaar van een bedrijf geweest. Zij brengen hun eigen ondernemerservaring mee.

Meer weten?

Welke beweegredenen hebt u om een eventueel bedrijf aan te kopen? Of hebt u vragen over wat acconavm voor u kan betekenen? Ga erover in gesprek met uw acconavm adviseur of neem contact op met een kantoor bij u in de buurt. Samen brengen we u én uw (toekomstige) onderneming verder.

Tip: bekijk het webinar aan- en verkoop van een onderneming

Op 5 oktober verzorg ik met mijn collega’s het webinar ‘Aan- en verkoop onderneming’. We vertellen u over de belangrijkste aandachtspunten van elke fase in het aan- of verkooptraject. Ook geven we tips en tricks voor een succesvol traject én kunt u live uw vragen stellen. Lees meer en meld u aan.

Rick van der Tang
Rick van der Tang (Adviseur Corporate Finance)
Ervaring in de samenstel-, controle- en adviespraktijk van accon■avm? Rick van der Tang heeft het allemaal. Door de theoretische en praktische aspecten van zijn opleidingen te combineren, heeft hij veel financiële kennis opgedaan. Vanaf 2018 is Rick hoofdzakelijk betrokken bij team Corporate Finance. Hij houdt zich bezig met waarderingen van ondernemingen, boekenonderzoeken en hij begeleidt klanten bij aan- en verkooptrajecten. Altijd met focus op de toekomst.Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
<< terug naar overzicht