Goed voornemen: overweeg een brede weersverzekering

Peter Klompe weersverzekering

Vanaf 2020 is een brede weersverzekering een stuk voordeliger. De assurantiebelasting vervalt en de schadedrempel gaat omlaag. Daarom raad ik u aan: overweeg volgend jaar om tóch een verzekering af te sluiten. Een goed voornemen!

Belasting vervalt

Agrarische organisaties (LTO, NAJK) hebben jarenlang gestreden om de assurantiebelasting voor de brede weersverzekering af te schaffen. En dat is nu eindelijk gelukt! Per 1 januari vervalt het volledige tarief.

Schadedrempel omlaag

Ook gaat minister Schouten een wijziging doorvoeren in de subsidieregeling. Vanaf 2020 krijgen boeren sneller een schade-uitkering bij een slechte oogst door extreem weer. Als de financiële schade meer dan 20 procent is van de normale opbrengst, dan mag de verzekeraar schade uitkeren. Nu is de schadedrempel 30 procent.

Verzekeren is aantrekkelijker

Een brede weersverzekering is over het algemeen erg duur. Met name om die reden heeft slechts 10 procent van alle agrariërs in Nederland een verzekering afgesloten.

Nu de assurantiebelasting vervalt, vallen de totale kosten een stuk lager uit. Ik raad u dan ook aan om begin 2020 een verzekering te (her)overwegen.

De pijn verzachten

Extreem weer komt steeds vaker voor. En hagel, storm of extreme droogte kan zorgen voor honderdduizenden euro’s aan schade. Een koude douche! Een brede weersverzekering kan de pijn voor een groot deel verzachten.

Een brede weersverzekering kiezen

Er is een ruime keuze aan brede weersverzekeringen, met verschillende voorwaarden en premies. Laat u daarom goed adviseren. We kijken graag samen met u naar het (verwachte) rendement in relatie tot de kosten.

Kom een bakkie doen

Wilt u ontdekken of een brede weersverzekering voor u verstandig is? Kom een bakkie doen met uw acconavm adviseur, of neem contact op met mij via p.klompe@acconavm.nl.

Wilt u meer belastingtips en adviezen ontvangen voor 2020? Wij draaien de warme kraan voor u open. Met podcasts, video’s en blogs op www.ineenwarmbad.nl.

 

Peter_Klompe
Peter Klompe (Agrarisch Adviseur)
Peter is een betrokken agrarisch adviseur met zijn roots in de akkerbouwsector. Tevens heeft hij door ruime ervaring en opleiding veel fiscale kennis. Deze combinatie, samen met de nodige creativiteit, maakt dat hij een sparringpartner is voor zowel bedrijfseconomische als fiscale vraagstukken op menig akkerbouw- en melkveebedrijf. Peter levert maatwerk door samen met u na te gaan wat voor u en uw onderneming de best passende oplossing is.<< terug naar overzicht