http://Varkensstal

Financiering voor uw intensieve veehouderij: Let op het duurzaamheidsaspect

duurzaamheid intensieve veehouderij

Wilt u binnenkort een investering doen in uw varkens- of pluimveehouderij waarvoor u een financiering van een bank nodig hebt? Sinds enige tijd willen financierders naast de financiële en technische cijfers, ook meer informatie over duurzaamheid binnen uw bedrijf. Wat is duurzaamheid nu precies? En wat betekent dit concreet voor uw financieringsaanvraag? Ik leg het u graag uit.

Wat is duurzaamheid?

Duurzaamheid is een zeer breed begrip, volgens sommigen zelfs een containerbegrip. Iedereen legt het anders uit. Als je het aan mij vraagt, zou ik zeggen dat duurzaamheid gaat over het produceren of verkrijgen van producten op een manier die het milieu en de natuur zo min mogelijk belast. Ook in de intensieve veehouderij is dit steeds belangrijker. Maar daarbij moeten we niet de noodzaak van het behalen van voldoende rendement uit het oog verliezen.

Duurzaamheid binnen uw bedrijf

Financierders willen graag van u als ondernemer weten hoe u over duurzaamheid binnen uw bedrijf denkt. Om dit aan te tonen, moet u bij uw financieringsaanvraag een hoofdstuk over duurzaamheid opnemen. Welke duurzame activiteiten voert u nu al uit? Of bent u van plan om met deze financiering te investeren in duurzaamheid? Hoe ziet u de toekomst van uw bedrijf voor u? Bij onderwerpen over duurzaamheid in uw financieringsaanvraag, kunt u denken aan het opwekken van duurzame energie met zonnepanelen. Is de bedrijfsvoering onderdeel van een concept, zoals het Beter Leven-keurmerk? Maar ook: hoe zorgt u ervoor dat u in de toekomst een duurzaam stuk vlees of duurzaam ei kunt produceren?

Andere zaken waar duurzaamheid een rol speelt en waarover u iets op kunt nemen in uw hoofdstuk over duurzaamheid zijn:

  • Dierdagdosering (antibioticagebruik)
  • Duurzame onderwerpen op de website of in de presentatie van uw bedrijf
  • Groenlabel stal
  • Asbestsanering
  • Mestverwerking

Stikstofplannen en duurzaamheid

De recente ontwikkelingen rondom de stikstofplannen van de overheid maken dit hoofdstuk extra belangrijk. Denk aan de ligging van uw bedrijf. Is dit in de buurt van een Natura 2000-gebied? Hoe zorgt u er dan voor dat u met uw bedrijfsvoering duurzaam kunt blijven produceren? Ook dit willen banken graag weten als u een investeringsaanvraag doet.

Neem contact op

Wij begrijpen dat de recente ontwikkelingen voor vragen kunnen zorgen. De adviseurs van acconavm staan voor u klaar. Ook voor hulp bij het aanvragen van een financiering of vragen hierover kunt u bij ons terecht. Neem contact op met uw acconavm bedrijfskundig adviseur of maak een afspraak bij een kantoor bij u in de buurt. Samen brengen we u en uw onderneming verder.

Iris Philipsen
Iris Philipsen (Bedrijfskundig Adviseur)
Mestboekhoudingen, begrotingen, Gecombineerde Opgaven, subsidieaanvragen: dat kunt u met een gerust hart overlaten aan Iris Philipsen. Vanuit haar standplaats in Venlo ondersteunt ze voornamelijk ondernemers in de intensieve veehouderij. Haar focus? Klanten verder helpen, zodat zij nieuwe perspectieven ontdekken voor de toekomst.Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
<< terug naar overzicht